Gönderen Konu: bakım sırasında otomobile hasar verildi.  (Okunma sayısı 1659 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '10
bakım sırasında otomobile hasar verildi.
« : Mart 29, 2013, 12:18:00 »
Değerli abilerim;50.000 km bakımı için bursa akkoyunlu servisine bıraktığım 2010 model corolla ma teslim aldığımda aracın üzerinde cam kırıkları ve gazoz gibi şekerli bir sıvının yayılmış olduğunu gördüm.durumu derhal servis danışmanına bildirdim.yıkamadaki çocukların şakalaşırken şişe kırdıkları ve sıçrayan şişelerin araca geldiği anlaşıldı.yaptığımız incelemede aracın sol tarafında 10-15 tane taş gelmiş ve boyayı hafif kaldırmış gibi çizikler ile arka sol kapıda cam parçası saplanmasından dolayı göçük ve ön camda iki derin (yaklaşık 4-5 mm) çizik tespit edildi..tutanak tutuldu ve talebim halinde zararın karşılanacağı yazıldı..küçük çizikler için rütuş işi gördü gibi ama sol kapıdaki göçük için çokta faydalı olmadı.içinde hala cam parçası duruyor.ön cam için ise eğer çatlakta yürüme olursa değişim yapalım dediler..malum şimdi ben bu adamlara arabamı takas için götürseydim bu yapılan işlemlerden dolayı arabanın fiyatını öldürürlerdi..sizce rütuş ve tamir dışında bu bayiiden ne talep edebilirim..en azından arka sol kapıdaki lokal boyanın (veya tamamen boyanın) ve ön cam değişiminin araç fiyatında ortalama ne kadar bir zarar oluşturur...(bu arada bugün durumu toyota merkezede ilettim ve kendilerininde -garanti sebebiyle yetkili servisi şart koşmalarından dolayı- sorumlu olduklarını ilettim)..
öztyta

Toyota Club Türkiye

bakım sırasında otomobile hasar verildi.
« : Mart 29, 2013, 12:18:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: bakım sırasında otomobile hasar verildi.
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2013, 12:27:26 »
geçmiş olsun valla bu servisler böyle ne yazık ki arabayı alırken bende akkayonlu servise gidip bilgi almıştım 7 ay önce
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2013, 12:36:30 »
Ercan bey , çok geçmiş olsun,
Bence servis ön camı komple değiştirsin,Kapıdaki cam saplanan kıcma işlem yaptırıp rütuşlatın ve aracın değer kaybı için tazminat talebinde bulunun.Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2013, 12:38:19 »
Hocam değer kaybının ölçütü nedirki..ne kadarlık bir değer kaybı olabilir..
öztyta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2013, 12:51:51 »
Değer kaybının ölçüsünü servisin  eksperi belirler. Rakam isterse 10 tl olsun ,servise ve çalışanlarına ders amacı ile tazminat talebinde bulunmak gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2013, 14:18:13 »
abi toyota merkezede bilgi verdim..zaten tuttukları tutanakta "müşteri talep ettiğinde bütün zarar karşılanacaktır" dediklerine göre sanırım çamura yatamazlar..zira değer kaybıda zarardır diye düşünüyorum
öztyta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2013, 14:23:52 »
Somut zarari karsilayip deger kaybini goz ardi etmesinler bence ustune gidin ve ek olarak deger kaybini da talep edin
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 29, 2013, 15:16:21 »
bu tür hasarlar insanoğlunun olduğu her yerde olabiliyor malesef,

zararınız karşılanıyor ve bunun haricinde servisden başka ne allabilirim gözüyle bakıyorsanız, yan marşbiyellerinizin yada pasta cila yapılması olarak memnuniyet sağlanması konusunda talepde bulunabilirsiniz...

şahsi fikrim fazlasını vermezler, ne zaman fotoğraflama yapıp,tutanağı eke koyup toyota genel merkeze noter üzerinden durumu anlatır ihtar çekilir, işte o zaman genel merkez vasıtasıyla yapılacak iş resmiyete dökülerek yapılması gerken yapılır...

akla gelen soru genel merkez yetkili servisden ne yapılmasını isteyebilir???? bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 29, 2013, 15:28:19 »
Muhammet hocam;zaten tutanak tuttular ve zararı kabul ettiler..şimdi aklıma geldi bu seneki kaskoya para almasınlar..bu arabayı takasta onlara götürsem emin olun bu sorunlardan dolayı en az 1000tl fiyat kırarlar
öztyta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 29, 2013, 15:37:26 »
Bu nasıl şakalaşmaymış aracın ön camı küçük çiziklr, kaportada çizik ve sol kapıda ufak göçük resmen arabanın yanında kavga edilmiş şakalaşma değil.Geçmiş olsun.Bundan önce vw aracımı orjinal serviste motor bloğunu patlatmışlardı da aracımı kendilerine satarak zor kurtulmuştum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2013, 22:11:36 »
arabaya komple ekspertiz yaptırın bilir kişi huzurunda.  hasar tespiti ile aradaki farkı bayiden talep edin.
ne demek yani şakalaşıyorlarmış. dünyanın parasını verip araba alıyoruz. sokakta millet çizmesin diye her önlemi alırken. bakıma verdiğim arabada hasar oluşturacaklar. japonyayı mail bombardımanına tutardım...
...Wir Leben Autos...