Gönderen Konu: ilk çalıştırmada aşırı titreme  (Okunma sayısı 3831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
ilk çalıştırmada aşırı titreme
« : Mart 29, 2013, 10:55:55 »
Arkadaşlar Selamın Aleyküm ,

herkeze kazasız belasız hayırlı sürüşler diliyorum. 2001 model vvt-i motorlu aracım var aracımda benzindeyken gaz yememe problemim vardı bunun için sanayideki usta benzin filtresini değiştirip, enjektörleri pompacıda temizletti fakat bundan sonra problemlerim dahada arttı malesef   ;) ilk önce enjektörler takılırken ucundaki O-ringlerden biri ezildi bunu 2 gün sonra benzin kaçağı problemi ile farkettim sonra oraya orjinal olmayan O-ring bulduk ama bu sefer aracım traktör gibi çalışmaya başladı servisten orjinal o-ring aldık ama aracım hala sabahları traktör gibi çalışıyor.  3-4 km sonra düzeliyor. fakat uzun yola çıkınca motor arıza lambası yanıyordu. arıza kodunda P0125 hatası vermiş buda oksijen sensörleri ile alakalıymış gaz ayarını tekrar yapınca bu sorun kalktı çok şükür.

gaz yememe problemini forumdan bir arkadaşın konusunda öğrendiğim kadarıyla kelebek boğazı temizliği ve maf sensörü temizliği ile halledebildim fakat aracım hala traktör gibi çalışıyor, egzosdan pat pat ses çıkıyor ve çiğ yakıt atıyor. bu arada yağ-yağ filtresi-hava filtresi ve bujileri (denso  K16PR-U11-3130-4 ) ile değiştirdim fakat sorun hala devam ediyor. sizce sorunum o-ring mi yoksa başka bir problemmi var tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

bu arada aracımın egzosundan çok fazla su damlıyor ve beyaz duman atıyor fakat radyatörün suyunda herhangi bir yağ karışımı yok ve su eksiltmesi veya hararet yükselmesi yok bu yuzden conta yanması yoktur inşallah.   

benim şüphelendiklerim :
 -LPG regülatörünün LPG ile suyu karıştırması
 - oksijen sensörlerinin kirlenmesi
 -O-ringlerin uyumsuzluğu

bu hafta sonu LPG regülatörünü söküp temizlemeyi düşünüyorum sizce hatalımı olur?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

ilk çalıştırmada aşırı titreme
« : Mart 29, 2013, 10:55:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: ilk çalıştırmada aşırı titreme
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2013, 11:11:47 »
Enjektörlerinizi yetkili serviste tekrar söktürüp O ringleri yeniletiniz, bir veya daha fazla sıyırmış olabilir. Acilen bu kontrol/değişim yapmazsanız motorunuzun yanma riski çok fazladır.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2013, 11:43:41 »
dur hocam korktum şimdi. motor niye yansınki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2013, 11:48:44 »
Gaz yememe konusunda direk keşke benzin filtresini değiştirmeseydiniz bu araçlardaki en büyük etken maf sensörü ve egzozdaki sensörler... Vvt-i motor bir türlü kabul edemedi şu lpgyi yada vvt-i motora uygun üretemediler hiç sorunsuz...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2013, 13:05:56 »
dur hocam korktum şimdi. motor niye yansınki?

Henüz korkmaya birazcık daha vaktiniz var gibi :)

Motordan gelen sesin traktör gibi oluşu, beyaz duman atışı, su atışının fazlalaşması düzensiz çalışma...
Bütün bu ibareler fakir karışım belirtileri ve aşırı fakir karışımlı motorların silindir içi sıcaklıkları olması gerekenin çok üzerinde olduğundan piston erimesine ve yağsız kalıp motoru çökertene kadar kısır bir döngü içine girmesidir.

Enjektörler sökülmüş ve O ringler değişmeden kötü bir işçilikle yerine takılmaya çalışılmış hatta bir tanesi kopmuş. Diğerlerinden biri veya bir kaçı veya başka biryerlerden hala hava alıyorki bu tip ibareler var.

Bence yetkiliye bir uğrayın derim, gerisi size kalmış.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2013, 15:59:28 »
evet enjektörleri ilk taktığında O-ringlerden biri ezilmişti ve oradan benzin sızıyordu. fakat servisten orjinali getirtip takarken başında bekledim hassas bir şekilde taktı tekrar ezilmiş olduğunu sanmıyorum. acaba o ringler küçükmü geliyor. siz daha önce taktınızmı ben elimle kontrol ettiğimde enjektörlerin motora bağlandığı yerde çok az boşluk olduğunu gördüm bu boşluğun olmaması mı gerekir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2013, 17:38:14 »
evet enjektörleri ilk taktığında O-ringlerden biri ezilmişti ve oradan benzin sızıyordu. fakat servisten orjinali getirtip takarken başında bekledim hassas bir şekilde taktı tekrar ezilmiş olduğunu sanmıyorum. acaba o ringler küçükmü geliyor. siz daha önce taktınızmı ben elimle kontrol ettiğimde enjektörlerin motora bağlandığı yerde çok az boşluk olduğunu gördüm bu boşluğun olmaması mı gerekir?

Valla ring dediğiniz şey enjektörün contası mı ? Biz babamla enjektörleri söktük contayı sıyırtmışız 2 hafta sonra benzin kaçağı vardı ustaya götürdük yeni conta alıp taktı sıkıntısız kullanıyoruz ses falan da yok açıkçası.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 29, 2013, 18:35:16 »
Valla ring dediğiniz şey enjektörün contası mı ? Biz babamla enjektörleri söktük contayı sıyırtmışız 2 hafta sonra benzin kaçağı vardı ustaya götürdük yeni conta alıp taktı sıkıntısız kullanıyoruz ses falan da yok açıkçası.

Evet bahsettigmiz o ring ler yüzük şeklindeki contalar.  problemle karşılaştığımda araştırma yaparken sizin ilgili yazınızı okumuştum. Bizde sanayiden bulduk o olmadı sonra servisten orjinallerini istedik biraz düzelme oldu ama sabahları hala traktör gibi çalışıyor malesef. Antalyaya gittigimde servise gidicem artik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 29, 2013, 20:57:22 »
Evet bahsettigmiz o ring ler yüzük şeklindeki contalar.  problemle karşılaştığımda araştırma yaparken sizin ilgili yazınızı okumuştum. Bizde sanayiden bulduk o olmadı sonra servisten orjinallerini istedik biraz düzelme oldu ama sabahları hala traktör gibi çalışıyor malesef. Antalyaya gittigimde servise gidicem artik

Sesi videoya çekip buraya atma olasılığınız nedir burdan yorum yapmak zor aklıma bir şey daha geliyorda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 29, 2013, 23:29:18 »
Tamam sabah çekerim. Sarsıntılı bir şekilde çalışıyor öyleki motorun sarsıntısı arabayı sarsiyor dizel motor gibi ses çıkarıyor tabi motor ısındıktan sonra düzeliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2013, 08:11:14 »
Sorunu hallettim arkadaslar. Enjektörleri söktüm bağlantı noktalarını güzelce temizleyip hassas bir şekilde taktım ve sorun gitti. Sorun ustanın adi işçliğiymiş