Gönderen Konu: Seat cordoba çalışmama sorunu ve alt krank sensörü değişimi?  (Okunma sayısı 4392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar yeni aldığım seat cordoba 1.4 benzinli aracın bazen çalıştırmak istediğimde gırgır edip çalışmamayışının sebebini usta alt krank sensörü gibi bir parada arıza olablir yüzde 99 ondandır bu arıza sebep olur dedi.
 Ara 1 ve 3 devir arasında tekliyor bazen ve ilk kalkışlarda tekleyerek kalkıyor.egzos dan bile bazen böyle rolantide tekleme sesi geliyor.Rolantide bazen dururken kendi kendine devir saati deli gibi aşağı yukarı oynuyor kendi kendine.
Ustanın söylediğide araç alt krank sensörü yüzünden bazen çalışmamazlık yapabilir dedi motor sabah kadar beklesin ilk marşda alıyor beş dakka yol yapsın ısınsın sonra stop et bas marşa çalışmıyor. Çalıişmamayı teklemeyi buna bağladı. Yarın doğuş otodan alınıp değiştirilecek orjinali ile 180 tl diyorlar.
Farklı fikri yorumu olan  varsa cevap verirse memnun kalırım. Para harcaya harcaya bi hal oldum bu arabaya.

Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
abdullah bey dah önce cordoba vario sahibiydim gözteğe medikap park hastanesinin hemen arkasında ERYA otomotiv vardır oldukca iyi ustalara sahip bir servis hem para derdinde değiller hem işlerini iyi yaparlar birde oraya bakın derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Araç bostancı sanayi sitesinde ve parası söküldü çalışmıyordu parçayı bulamadık bugün doğuş otodan alıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Alt krank sensörünü zorlu bir mücadeleden sonra buldum ve taktırdım fakat aldığım orjinal sıfır parçada sorunlu çıktı! araç daha zor çalıştı devir saati araç çalışırken hiç haraket etmedi.

Egzantrik devir sensörü diye bir parça varmış onu değiştirdik ama arıza hala aynı devam ediyor.
Krank sensörü ise hala aynı eski sensör.
Tekrar krank sensörünü değiştirmem gerekiyor sanırım.

Araç 1 devir ve 3 bin devir arası giderken tekliyor. Rolantide sarsıla sarsıla çalışıyor.
Sabah ilk çalışmada sorunsuz çalışıyor. beş dakika yol alıp daha sonra stop edip  marşa basınca çalışmıyor , gır gır ediyor sadece.
Ve bazen arabanın sıcaklığı 90 iken stop edip beş dakika sonra çalıştırınca sıcaklık ibresi sıfırda kalıyor beş dakika sonra otomatik olarak 90 a kadar direk yükseliyor ve bunu özellikle araba ilk çalıştırmada zor çalışınca yapıyor bu hatayı buda bi sebepmidir bilmiyorum.

Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevineceğim.
Bosh servisine gitmeyi düşünüyorum Krank sensörü Bosh markaydı çünkü belki ellerindede vardır hemen halledebilirler.