0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir yangın södürücü kimyasal tüpü ve belli yerlere uzanan hortumlardan oluşuyordu diye hatırlıyorum. Hatta böyle ekipmanlar modifiyecilerde(gerçek anlamda) olması lazım.
Tamamen kayıpsız olmasa da daha verimli sistemler çıkacaktır. Lpg'li araçlarda otomatik yangın söndürücü sistem de zorunlu olabilir aslında(şimdi ortalık karışmasın da ). Bu zaten bazı benzinli araçlarda(örneğin Alfa Romeo'nun bazı modellerinde vardı diye hatırlıyorum) mevcut.
Binek Otomobil sektöründe hiç bir yerde olmayan iki teknolojik eksiklik;1- Turbo Diesel ve Turbo Benzinli motorlarda kullanılan "intercooler" çok daha etkin olabilecek bir şekilde yerleştirilerek daha verimli soğutma sağlanabilir.
Tekin abi intercooler'lar kalkıyor artık.
Hangi araçlar için kullanılacak? 90C'lik Motor suyu ile soğutma yapmak 0.C veya +40C'lik hava ile soğutma yapmaktan daha az verimli olmayacakmıdır? Belki sadece Kuzey Avrupa, Sibirya, Kanada veya Kutup bölgesi tarzı iklime sahip bölgedeki motorlarda kullanılacaktır. Böylece emilen 0C -30C veya daha düşük ısılı hava, motora +30 +40C olarak ulaşabilir.
ABS on/off düğmesi bazı araçlarda var Tunç'cuğum ama tarz farklı onların. Bazı arazi araçlarında var bu tuş.
vag grubu güncel araçlarına başladı bile ...golf VII ve seat Leon larda oldugunu biliyorum.5F (mk3) kasa leon ların 1.2 tsi ve 1.4 tsi motorlarında intercooler emme manifoltu içinde olan bir radyatör olarakve bu radyatör içinden sıvı dolaşarak havayı soğutuyor.eskisi gibi emmeye giren hava uzun bir yol kat etmiyor. hemen soğutucunun içinden dolaşıp emmeye giriyor ki zaten soğutucu emme manifoltuyla iç içe.Hakan abi bana o araçlardan lazım, bu arada mk3 Leon'larda esp(esc) yi devre dışı bırakamıyorsunuz. tabiri caizse yanlamak harkür vs yok
vag grubu güncel araçlarına başladı bile ....