0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence direksiyon ve pedallar elektronik bozuldugu zaman mekanik sisteme gecmeli cunku elektronik mekanik kadar guvenli degil.
Her aksamın hem mekanik hem elektronik olması durumundada araçların ağırlığı inanılmaz artacaktır.Sonuçta aynı işlevi görecek iki mekanizma olacak.Zaten artık çoğu araçta ilk başta sistem check edilmeden motor çalışmıyor bile.Bırakın arızayı arıza ihtimalinde bile çalışmayan araçlar gittikçe yaygınlaşıyor.Yani mekaniktense yerine farklı denetleyici sistemler kurmak daha mantıklı.En basiti çoğu araçta el freni elektroniğe geçti ve bu araçlarda eğer araç giderken el freni tuşuna basarsanız sanki frene basmışsınız gibi araç durur.Sürücünün şuurunu kaybettiği durumlarda hayat kurtarabilir bir özellik bence.Mekanik hiç bir sistemde bunu yapamazsınız.
yol bilgisayarı sesli ikaz yerine ön cam yada yan koltuğa 3 boyutlu simülasyon şeklinde yansıtılıp istediğimiz kişi şeklinde bizimle konuşsa muhabbet etsek diyorum...
Şimdi o yol bilgisayarındaki alet bayan olursa muhabbet edersek olmaz evli olanlar çok çeker Yol bilisayarı : Ooooo Ahmet pek yakışıklısın bugün -Teşekkür ederim demeniz bitmeden mutemelen arabayı bir dişi varlık çoktan parçalamaya başlar
ercümentim bir kaç seçenek olacak evliler için kayınvalide şeklinde olursa sıkıntı olmaz
Üreticiler pek istemez ama, az sayıda ve kolay değişir parçalardan oluşan bir tasarım. Şase, kabin, motor için belli kalıplar olacak, ekleme ve çıkarma olabilecek. Yani tek giderken 1.5 tonu da yanımızda taşımayacağız, gerektiğinde bagaj ve koltuk eklenebilecek, motor kolayca değiştirilebilecek. Lego gibi...
Yani o zaman sıkıntısız olur Bekar ve ultra bekar olrakta bir seçenek olmalı
Geçmiş yıllarda Mercedes öyle bir çalışma yapmıştı. Araç A sınıfı idi ve kabininin C sütunundan itibaren A sütununa kadar olan tavan bölümü çıkartılıyor, Cabrio oluyordu, ilave parçalarla pikap veya Cupe şeklede dönüşebiliyordu ama motor değişmiyordu.
Gerçi gidişat; her aksa bir elektrikli motor olacak gibi, o zaman motor değişimine gerek kalmayacak zaten. İşin gelişim hızı pil teknolojilerine bağlı. Gereksiz bagaj ve koltuk taşımak ise anlamsız. Gerçi bunun çözümü de kış şartlarına uygun motorsiklet gibi duruyor. Zaten böyle bir şey lazım.
Enerji kayipsiz ve yuksek kapasitede depolayabilen kucuk icatlar cikarsa bunlar cok rahat olabilir hakan abi.
Tamamen kayıpsız olmasa da daha verimli sistemler çıkacaktır. Lpg'li araçlarda otomatik yangın söndürücü sistem de zorunlu olabilir aslında(şimdi ortalık karışmasın da ). Bu zaten bazı benzinli araçlarda(örneğin Alfa Romeo'nun bazı modellerinde vardı diye hatırlıyorum) mevcut.
Hmm guzel bir ozellikmis merak ettim sistemi