Gönderen Konu: 2012 opel astra h sedanı satıp toyota corolla elegant aldım karşılaştırmalarım  (Okunma sayısı 2324 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
iyi akşamlar arkadaşlar bende 2011 model corolla elegant a/t kullanıcısı olarak aranızdayım daha önceki aracım 2012 opel astra h kasa sedan manuel di ancak eşimin aracı kullanamamasından dolayı 6 aylık aracımı satarak yoğun araştırmalarım sonucu ve test sürüşü yaparak toyota corolla almaya karar kıldım öncelikle yeni honda civic i inceledim ve kullandım aracın ön göğüs kısmı çok uzun olduğundan dolayı eşimin aracı kullanırken zorluk çekeceğini düşündüm ve altının yere çok yakın olmasından  hondayı elemek zorunda kaldım yeni focusu kullanmadım ancak bagaj hacminin küçük olması nedeni ile onuda eledim nissan qaşqai de bizzat kullandım 1.6 visia otomatik araç ile kırmızı ışıkta durup kalkarken arac gaz veriyorum araç salına salına nazlı nazlı  kalkıyor ve hemen araçtan indim toyota corollaya bindiğimde aracın a/t şanzımanı gayet başarılı ışıklarda manuel araçlara kafa tutabilirsiniz araç her yönü ile güzel ikinci el 5800 km de ve 46500 tl ye aldım herhangi bir kusuru yok ancak en dolu modeli olan toyotada opelde olmayan özellikler görünce biraz tuhaf oldum öncelikle araçta cam kaldırma modülü malesef yok iç lambayı açık bırakınca sabaha kadar yanıyor kendiliğinden elektrik kesmiyor opelde bu böyle değildi ve en tuhafıma giden konu ise araçta aynalar katlanıyor ancak manuel anahtardan kapanmıyor ve düğmenin yerine alışkın değilseniz gece düğmeleri bulmakta bir hayli zorlanıyorsunuz ayrıca ayna katlama ve cam kaldırma düğmesinin üzerinde ışıklandırma yok gece düğmelerin yerini bulmak  güç oluyor ve en ufak stablize yolda gitseniz tak tuk taş çarpmaları çamurluğa değiyor çok rahatsız ediyor ama yeni kasa honda da durum aynı hatta ses tonları bile aynı bunlar eksik yönleri diyebilirim şimdilik.aracımı izmirden aldım ve alır almaz hiç kullanmadan batman ilinde görev yaptığımdan dolayı uzun km gidecektim ve izmir olgun lpg de landirenzo marka lpg taktırdım izmir den ankara kayseri malatya elazıg diyarbakır ve batman bu yol güzergahını kullanarak 1550 km yol geldim lpg ile ortalama 2700 tl litre fiyatı üzerinden 390 tl lik lpg tüketimim oldu bu tüketimi  2012 opel astra sedan ile kıyaslayacak olursak toyota opele nazaran daha tasarruflu opel sert toyota opele göre yumuşak ve daha konforlu ve toyota daha keyifli ilk başlarda 4 ileri vites olması beni biraz etkilemişti ancak bilinen klasik manuel 4 ileri vites gibi kesinlikle değil devir saat göstergesi 20 yi az bişey geçmişken km sayacı 100 km yi gösteriyor yani araç öyle bagıra çağıra gitmiyor ancak bunu rampalarda söyleyemem rampaya gelince yine 100 km ile giderken vites düştü devir saati hemen 40 lara felan fırlıyor ortalama 120 ile uzun yolculuğumu tamamladım bagajım komple doluydu malum izmirde kayınpeder saolsun ne var ne yok doldurdu eşim ve ben vardık arabada araç kıssadan hisseye hoşuma gitti  iyiki almışım diyorum  aracımda navigasyonda mevcut yetkili serviste takılmış navigasyon da başarılı 1 km ilerdeki benzin istasyonlarına kadar gösteriyor ilk defa nav ile araç kullandım sürekli yolda konuşarak uyarı yapması kafamı ağrıttığından kapatmak zorunda kaldım allah herkese nasip etsin güzel araçmış ilk defa toyota kullandım  araç güzel artık aranızdayım araçla ilgili merak ettiğim konu olursa yazarım  saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
hayrılı olsun Allah kaza bela vermeden binmeyi nasip etsin :)
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
sağolasın teşekürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun aracınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin bende asra G den toyotaya geçince farkı anladım astrada çok güzel araba fakat süspansiyonları çok sert konfor zayıf . yol tutuşunu halen arıyorum
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun aracınız kazasız belasız cezasız kullanırsınız inşallah :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle, hayırlı olsun.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"