Gönderen Konu: Avensis alacağım sorularım var  (Okunma sayısı 7092 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis alacağım sorularım var
« Yanıtla #20 : Mart 28, 2013, 21:51:45 »
Araç alırken önceliklerinizi belirlemeniz ve bunları sıraya koymanız önemli. Aracın yakıtı mı, bakım masrafları mı, konforu mu, prestiji mi, sorunsuz olması mı, ikinci elde değerini koruması mı, güvenli olması mı, öncelikle bunları belirleyin. Benim önceliğim aracın sorunsuz, güvenli ve süpriz maliyetler çıkarmamasıydı bu sebeple bugüne kadar sahip olduğum 6 arabadan 5'i Toyota ve corolla oldu.  Ve bugüne kadar da ciddi bir sorunla ve maliyetle karşılaşmadım.  Son aracım Avensis, segmenti yükselttim ama aldığım aracın km si daha yüksek oldu, model düştü, ikinci elde değerini belki Corolla ya kıyasla daha az koruyacak. Ve sanırım Corolla dan biraz daha masraflı olacak.

Başımdan geçen bir tecrübeyi aktarmak isterim. 4 yıl önce servistekilerin satarsanız mutlaka haberimiz olsun diyeceği kadar temiz sattığımızda 150.000 km de olan 2003 vw passat 1.8T aracımız vardı. O kadar temiz olduğu halde ufak tefek sürekli problemler çıkıyordu.  Servisi'ne bakıma gittiğimde aracı 250.000 km de olan başka bir passat sahibiyle karşılaştım. Araçtan memnunmusunuz diye sordum ve çok memnun olduğunu söyledi. Şaşırarak, problem veya masraf çıkarıp çıkarmadığını sordum. 2 ay öncesinde Elazığ tarafında arabanın gece yolda kaldığını, bütün elektriklerin gittiğini ve ışıklarının söndüğünü söyledi.  Arıza çıkardığını, sürekli de masraf çıkardığını, bu sebeple servise de para ödemediğini söyledi.  Ama adam aracından yine de memnundu.
Sizi ne memnun edecek önce bunu belirleyin.
2007 den beri Avensislere hep bakardım anca denk geldi ve nasip oldu. Bir kaç yaşadığım kronik problem haricinde de memnunum.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 28, 2013, 21:51:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Mart 29, 2013, 13:15:41 »
Arabayı kullanmadan bilemeyiz vectra alırken yağ eksiltiyor şöyle böyle gibisinden uyarılarla karşılaştım ve gözümü kapatıp 98 binde vectra aldım 2 sene bindim yeri geldi uzun yolda yağ lambası yandı şahine biner gibi bagajda yağ taşıyordum motoru sağlamdı testlerde vs yüksek çıktı ama yağ eksiltmesi kronikti ben bu halde bile memnundum avensısınde bu şekilde olduguna inanıyorum şansa bakalım ufak tefek sorunlar çıksada memnun olabileceğimi umuyoum (:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 30, 2013, 19:53:21 »
Bence Vectra ile kıyaslanmaz bile. Çok daha huzurlu ve zevkli binersiniz. Bir kaç ufak kronik sorunu haricinde de sorun yaşamazsınız.

Avensis sonrası Vectra alacak olsanız tedirgin olabilirsiniz. Ama Vectra sonrası Avensisi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 31, 2013, 04:25:40 »
Ne gibi kronik sorunları var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 31, 2013, 04:35:30 »
vectra  C avensis D sekment araç avensiste kronik olan 2003 2006 kasalarda bildiğim kadarıyla far sorunu var oda depo marka far ile halloluyor onun haricinde ben 3 yıldır bir sıkıntı yaşamadım kaliper pimleri haricinde tıkır tıkır çalışıyor makina 2008 model comfort.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #25 : Mart 31, 2013, 18:04:47 »
hocam hiç tereddütsüz al.bende 2006 avensis 1.6 elegant var.4 aydır sanayi yolunu unuttum.tüpe uyum çok güzel,zaten dünyada tüpe en uygun motordur wwti...daha önce seat toledom vardı.allah belasını versin.ww grup bu türkiyenin arabası değil.serviste motor ölçtür gözü kapalı al...makam arabası.kronik hiç bir sıkıntısı yok.manyak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 02, 2013, 03:34:44 »
hocam hiç tereddütsüz al.bende 2006 avensis 1.6 elegant var.4 aydır sanayi yolunu unuttum.tüpe uyum çok güzel,zaten dünyada tüpe en uygun motordur wwti...daha önce seat toledom vardı.allah belasını versin.ww grup bu türkiyenin arabası değil.serviste motor ölçtür gözü kapalı al...makam arabası.kronik hiç bir sıkıntısı yok.manyak

Hayırlı olsun İyi günlerde kazasız belasız kullanmanız dileğiyle sakıncası yoksa araç hakkında kısaca bilgi ve fiyat konusunda paylaşımda bulunabilir misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 08, 2013, 23:26:10 »
bende 2005 elegant 1,6 var. çok memnunum 3 yıldır bende. 24bin tlye almıştım, şu an 30bine kadar satılıyor. alan kolay kolay satmaz. benim aldığım adam dugusal bir sebepten satmıştı. rahmetli babasını yolculukta rahat ettirmek için almış, o vefat edince görmek istememiş. ihtiyaç fazlası olmuş. her aracın kronik sorunları vardır. bununki far xenon farlar göstermiyor. direksiyondan tıkırtı geliyor. ön konsülden yolda bazen ses geliyor. ilk ikisini toyota sahiplandi ve bu sorunlardan dolayı geri çağırdı. yaklaşık 4bin tl tutacak işi ücretsiz yaptı. sonuncusu da çok sorun değil zaten. kısacası şu an 50bin tlye satılan birçok sıfır araca değişmem. 100000de aldım, şu an 133000de. sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 12, 2013, 02:31:25 »
Hangi fiyat aralığı ideal bu araç için veya hangi yönden pahalı geldi size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 12, 2013, 19:17:50 »
Hangi fiyat aralığı ideal bu araç için veya hangi yönden pahalı geldi size

model yılı / fiyat performansını beğenmedim..  ha avensis alıyorsunuz değer mi bu paralara değer o ayrı konu... 2006-07 model olsa demicem bişi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 28, 2013, 04:55:13 »
internetten baktıgımız zaman aşağı yukarı hep bu fiyatlar arasında değişmektedir düşük fiyatlılarda hasar kayıtlıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 28, 2013, 12:43:45 »
Fiyat konusunda bilgim yok ama dizel dusunurmusunuz ? Bence dizel kullanmanin hoşlugu bir baskadir lakin biraz yeni model araclarda.
Yani dizel derken saxo,206,megan bu tip araclar degil.hele bir de fransiz mi aman aman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 28, 2013, 22:33:18 »
Dizel araç hiç kullanmadım ne gibi alternatif araçlar önerebilirsiniz. Avensis almak istiyorum ama (:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 29, 2013, 00:39:50 »
Toyota alacagim dersen avensis ve corolla tavsiye ederim.yillardir corolla kullanipta tamirci yolu bilmeyen tanidiklarim var.
Avensislerin icinde en sagliklisi avensis 2 diye biliyorum.ben 2.2 d4d manuel vites kullaniyorum.
Herkesin gorusum farklidir bence ne alirsan al manuel bir arac al.sorun cikmadigi surece iyidir.eger sorun cikarsa manuel vites kutusu masrafi fiyat yonunden daha uygun olur,hem her zaman hakimiyet sendedir.otamatik rahatlik yonunden baskadir.
Kimileri diyebilir benzinli sessizdir, dizel sesi gurultuludur.dogru soguk havada ilk calisma zamaninda .
Artik bazi markalar haric butun dizeller benzinli gibi hoş gurultusuz bir sese sahipler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 29, 2013, 14:47:26 »
Avensis düşünüyorum 1.6 elegant istiyorum uygun bir arac bulursam alacagım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '96
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 01, 2013, 10:48:26 »
Konu biraz hortlucak ama kusuruma bkmayın. Bizde avensis arıyoruz. Belirtmiştim. Bir tane buldum sahibinden.  2004 model. ex. elegant. 110,000 de. 25,500 istiyo. Aracın kazası vs yok. sadece ufak tefek lokal boyaları var. Ne düşünüyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 01, 2013, 15:47:29 »
araçta gerçekten masraf yoksa ve bakımları tamsa alınabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 01, 2013, 21:33:24 »
Konu biraz hortlucak ama kusuruma bkmayın. Bizde avensis arıyoruz. Belirtmiştim. Bir tane buldum sahibinden.  2004 model. ex. elegant. 110,000 de. 25,500 istiyo. Aracın kazası vs yok. sadece ufak tefek lokal boyaları var. Ne düşünüyorsunuz

olabilir aslında..