Gönderen Konu: 2005 verso ilk çalıştırmada zorlanma sorunu ?  (Okunma sayısı 2713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
2005 verso ilk çalıştırmada zorlanma sorunu ?
« : Mart 27, 2013, 17:49:39 »
Tüm arkadaşlara iyi günler 2005 verso elegantım (LPG Lİ) aracımdan çok memnunum. Erzurum da kışın -35 derecede bile ilk basışta sorunsuz çalışan arabam son günlerde havalar +5-10 derecede iken start tuşuna 4/5 saniye basılı tutunca çalışıyor..İlçe deyim servisi yok  sizce bujiler demi sorun vardır ? !!!

Toyota Club Türkiye

2005 verso ilk çalıştırmada zorlanma sorunu ?
« : Mart 27, 2013, 17:49:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 verso ilk çalıştırmada zorlanma sorunu ?
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2013, 18:03:15 »
Tüm arkadaşlara iyi günler 2005 verso elegantım (LPG Lİ) aracımdan çok memnunum. Erzurum da kışın -35 derecede bile ilk basışta sorunsuz çalışan arabam son günlerde havalar +5-10 derecede iken start tuşuna 4/5 saniye basılı tutunca çalışıyor..İlçe deyim servisi yok  sizce bujiler demi sorun vardır ? !!!

-35 gibi soğuklar geçirdiyse akünün bakımını yaptırmalısınız bence çok hafife alınacak soğuklar değil çünkü birde bujiler ne zaman değişti acaba ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2013, 21:22:19 »
mumin bey bujiler ortalama 40 bin kmde bir değişiyor.Versolarda şarj dınamosu sorun var.Antepte raif 2007 versosuna ben de 2006 versonun sarj dınamosunun dişlilerini temizletip yaglattık.Kömürlerde sorun yok.ilk çalıstırmada hafifi sürtme sesi gelıyordu.Söktürüp açtırıp güzelcene yagladılar kapattılar.bujileri değiştirin olmazsa birde marş dinamosunun kömürlerine falan baktırın.ama onu dagıtıp toplamakta mesele.Biz yetkili servisten ayrılmıs ustaya yaptırdık.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2013, 11:21:10 »
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim ancak sorumu düzgün soramadım sanırım, Marş düğmesine basınca akü ve marş dinamosu işlevini yapıyor sorunsuz sorun geç ateşleme ve çalışma sorunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2013, 11:28:01 »
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim ancak sorumu düzgün soramadım sanırım, Marş düğmesine basınca akü ve marş dinamosu işlevini yapıyor sorunsuz sorun geç ateşleme ve çalışma sorunu.

Tamam bunun sebebi akünün tam dolu olmaması olabilir bujiler eski performansında değildir üzerleri kurum bağlamış olabilir yada bujinin tırnak araları artmıştır veya marş motorundaki kömürlere baktırınız...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2013, 12:14:19 »
tuncayın da dediği gibi benim araba da çalışmada zorlanıyor du ve ilk çalışmada sanki dişli sıyırır gibi ses geliyordu,yağ çubuğunun dış kabı kırıktı dibinden onu değiştirirken dedim ustaya marş dinomosunu da sök ,yağladık kömürleri değiştik .ses de kesildi çalışmada düzeldi.
bu arada yağ çubuğunun girdiği metal çubuğu  yetkili servis bakımlarda kırdıda biz yapmadık dediler kabul etmediler.şipariş verdim aldım parayla.
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım seninle her yola
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2013, 16:03:53 »
Aracınızdaki LPG kitini servisine bir gösterin.Yakın gelecekte aracınız çalışırken stop etmeye başlayacaktır. Sorun aracınızın LPG'li oluşundan kaynaklanıyor. Anlattığınız olayın bire bir LPG'den kaynaklandığı deneyimle sabittir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 205154
  • Model Yılı: '12
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2013, 10:35:04 »
Aracınız ile sorununuz halen devam ediyor mu acaba? Benim vw bora aracım da da aynı problem baş göstermişti lpg regulatorunu değiştirince sorun ortadan kalktı. Kit atiker idi garantiden degistirmistik