Gönderen Konu: Corolla canımı sıkıyor artık  (Okunma sayısı 3436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Corolla canımı sıkıyor artık
« : Mart 27, 2013, 01:14:28 »
Arkadaşlar 2 ay önce Diyarbakır Kardelen servisine aracımı götürdüm, 2007 comfort lpg li aracım 70 bin bakımı için, bakım haricinde çok yumuşak ve çok hoşuma giden vites geçişleri yazdan bu yana sertleşmiş ve rahatsız ediyordu bayağı bu konuyu belirttim vites halatlarını yağladıklarını belirttiler fakat pek değişme olmadı eski yumuşaklığı yok, diğer konu ise; ön disklerden kalkışta gelen gıcırtı sesiydi, onu da belirttim yan sanayi balata kullandığımdan olduğunu söylediler fakat 2 yıldır neredeyse aynı balata var şimdi neden böyle ses yapıyor? Würth balata temizleme spreyi kullandım yine aynı, Ayrıca servis merkezi kilit sistemi ile ilgili bir şeyler söyledi cam otomatiği de olabilir ama ücretsiz kontrol edilecek diye onu da yaptılar bakımla beraber, bugün fark ettim aracı pek kullanmadığım için 4 kapıyı kilitleyen düğme basmıyor ve ben o düğmeyi hiç kullanmadım servisten geldikten sonra, en gıcık olduğumda plakalık ları değişmişler Bulunduğum yere en yakın servis diyarbakır ve 2.5-3 saat mesafe bulunduğum yere...Son olarak da park sensörüm düşüyor devamlı neyle sabitleyebilirim??
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Toyota Club Türkiye

Corolla canımı sıkıyor artık
« : Mart 27, 2013, 01:14:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla canımı sıkıyor artık
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2013, 00:09:02 »
ben olsam bi daha gitmem o servise

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2013, 00:44:33 »
Bunların hepsini servis mi yaptı ?! Getirin ben elimdeki malzemelerle daha iyisini yapayım bu nedir arkadaş böyle...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2013, 12:31:58 »
yetkili servislerin daha iyi usta ve usta başları ile çalışması gerekir.
Kendini yetkili serviste yetiştiren usta maaş azlığından dolayı hemen kendi yerini açıyor.ve de daha iyi işler yapıyor.
benim yetkili servislerde  gördüğüm en büyük sıkıntı bu. Erzurum,Adana ve İstanbul'da ki bakım yaptırdığım hyundai ve toyota servisleri için bu yorumu yaptım.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2013, 12:51:38 »
Servis diye her zaman güvenmeyin kendinize iyi bir usta bulun parçaları servisten alın dışarda yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2013, 13:36:32 »
benim corolla 5 yıl once canımı sıktı
yanlış anlaşılmasın arıza falan yapmadı
aynı arabayı kullanmaktan sıkıldım
2008 de sattım o zamandan beri hondacı oldum
pusuya yattım corolla veya avensisin adam gibi bir model çıkarmasını bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2013, 11:18:54 »
Dün aradım telefonla servisi durumu anlattım yolunuz düşerse gelin bakalım dediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2013, 12:52:18 »
Selçuk bey park sensörünüzün ekranı herhalde düşen? Eğer oysa çift taraflı bant (kaliteli bir marka olursa daha iyi olur) ile bu sorunu halledebilirsiniz. Bahsettiğiniz servis satışta Türkiye şampiyonu. Ben de aracımı oradan almıştım. Satışta şampiyon olabilir ama hizmet konusunda bilemem. Benim size tavsiyem ikinci kez giderseniz direk servis müdürü ile görüşerek işinizi halledin. Birde bakım istek formuna istediğiniz şeyleri açıkça yazdırın sonucunda da yapılan işleri açıkça yazılmasını isteyin. söz uçar yazı kalır anlayışı ile şifahen yapılan işler uçuyor gidiyor. Umarım sorunlarınız hallolur. Hoşçakalın.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2013, 17:45:43 »
teşekkürler gidebilirsem inşallah halledecem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2013, 21:19:03 »
genelleme yapmak istemem ama toyota servislerinin kalitesinde bi azalmamı var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 29, 2013, 10:50:19 »
Yetkili servislerin siz istemeden en hızlı yaptığı iş plakalığı değiştirmektir... >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 29, 2013, 18:30:12 »
genelleme yapmak istemem ama toyota servislerinin kalitesinde bir azalmamı var?

Valla eskişehirdeki bütün servisleri inceledim diyebilirim bu haftasonu en güzel ilgilenen yer toyota. Kuzenimle sırayla gittik Toyota hyundai opel vw audi (fransız araçlarına girmedik zaten direk eledik) plazaya giriyoruz hiç kimse bakmıyor etmiyor hyundai de bir kadın vardı sorduğu soru şu direk "ne bakmıştınız ?" 2 kilo domates var mı diye sorasım geldi direk. Opelde zaten koskoca plazada 1 tane bile yetkili olmaz içeri girdik araçları inceledik ve çıktık 1 allahın kuluda hop birader bile demedi yani en azından benim gözlemlerim böyle başka illerde durum nedir bilmiyorum.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2013, 14:25:05 »
Valla eskişehirdeki bütün servisleri inceledim diyebilirim bu haftasonu en güzel ilgilenen yer toyota. Kuzenimle sırayla gittik Toyota hyundai opel vw audi (fransız araçlarına girmedik zaten direk eledik) plazaya giriyoruz hiç kimse bakmıyor etmiyor hyundai de bir kadın vardı sorduğu soru şu direk "ne bakmıştınız ?" 2 kilo domates var mı diye sorasım geldi direk. Opelde zaten koskoca plazada 1 tane bile yetkili olmaz içeri girdik araçları inceledik ve çıktık 1 allahın kuluda hop birader bile demedi yani en azından benim gözlemlerim böyle başka illerde durum nedir bilmiyorum.

Satışta maşallahları varda serviste demek istemiştim ben aslında :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2013, 09:24:00 »
Kardelen e dün gittim servis müdürü atilla bey direk ilgilendi, ilgilenmesine sebep olan da internet sitesinde bulunan iletişim formunu kullanarak şikayetimi dile getirdim hemen aradı yardımcı olacakları yönünde, kapı kilidini yaptılar check-up yaptılar, park sensörü ekranını hallettiler, boğaz kelebeğini temizlediler açarak çok pis olmuştu 10 bin km de temizletmek iyi olurmuş aklınızda bulunsun çok kirliydi usta dedi lpg nin pisliği bu dedi kömür gibiydi 75 binde olmasına rağmen, motorunda üzerini bir kutu sprey ile temizledi yağları pisliği gitti güzel bir sprey bulup arada bir temizleyeceğim tavsiyesi olan varsa bildirirse memnun olurum sprey ile ilgili marka olarak. Daha sonra debriyajın taş gibi olmuş dedi usta vitesler de bir sorun yok, baskı balata değişmesi lazım çok zorlama aracı dedi, indirimli hali haziran ayı boyunca geçerli işçilikle 1300-1500 civarıymış. Dedim şimdilik dursun o bakarım duruma göre, ve en güzel yanı toplam ücret 00000 dı en güzel yanı ustanın yanında aracı izlemekte daha bir güzel toyota kardelene teşekkür ediyorum müşteri memnuniyeti 10 numara 5 yıldız.. ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2013, 10:09:52 »
Yetkili servislerin siz istemeden en hızlı yaptığı iş plakalığı değiştirmektir... >:(
:)
yetkili değil kime götürüsen götürün ilk iş plakalıklar, adamlarda plakalık fetişliği var :)
alacaksın plakalığı ağzına ağzına vuracaksın bunların.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ahmet Hoca
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 28, 2013, 02:51:25 »
Ön yargılı olmamak lazım kadıncağız ne bakmıştınız derken araç modellerini kastetmiştir. i30 mu accent mi,elentra mı gibisinden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ahmet Hoca
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 28, 2013, 02:53:06 »
Ön yargılı olmamak lazım kadıncağız ne bakmıştınız derken araç modellerini kastetmiştir. i30 mu accent mi,elentra mı gibisinden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 27, 2013, 13:31:43 »
benim corolla 5 yıl once canımı sıktı
yanlış anlaşılmasın arıza falan yapmadı
aynı arabayı kullanmaktan sıkıldım
2008 de sattım o zamandan beri hondacı oldum
pusuya yattım corolla veya avensisin adam gibi bir model çıkarmasını bekliyorum

Daha çok beklersiniz... Toyota gittikçe kan kaybediyor ... VW en iyisi bence ...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 28, 2013, 07:02:56 »
Kardelen e dün gittim servis müdürü atilla bey direk ilgilendi, ilgilenmesine sebep olan da internet sitesinde bulunan iletişim formunu kullanarak şikayetimi dile getirdim hemen aradı yardımcı olacakları yönünde, kapı kilidini yaptılar check-up yaptılar, park sensörü ekranını hallettiler, boğaz kelebeğini temizlediler açarak çok pis olmuştu 10 bin km de temizletmek iyi olurmuş aklınızda bulunsun çok kirliydi usta dedi lpg nin pisliği bu dedi kömür gibiydi 75 binde olmasına rağmen, motorunda üzerini bir kutu sprey ile temizledi yağları pisliği gitti güzel bir sprey bulup arada bir temizleyeceğim tavsiyesi olan varsa bildirirse memnun olurum sprey ile ilgili marka olarak. Daha sonra debriyajın taş gibi olmuş dedi usta vitesler de bir sorun yok, baskı balata değişmesi lazım çok zorlama aracı dedi, indirimli hali haziran ayı boyunca geçerli işçilikle 1300-1500 civarıymış. Dedim şimdilik dursun o bakarım duruma göre, ve en güzel yanı toplam ücret 00000 dı en güzel yanı ustanın yanında aracı izlemekte daha bir güzel toyota kardelene teşekkür ediyorum müşteri memnuniyeti 10 numara 5 yıldız.. ::)

Selçuk bey mesaj eski ama cevaplamadan duramıycam :P

Aracınız karbüratörlü eski nesil ise tamam bir nebze haklı ama eğer enjeksiyonlu ise !

Boğaz kelebeğinin siyah ve kirli olması LPG den diyen usta kara cahildir, usta değildir hatta ameledir.

Boğaz kelebeği hava filtresinden sonra motorun girişinde olur , ama enjeksiyonlu arabada LPG enjektörleri manifoltta olur, yani hava , hava filtresinden geçip motora boğaz kelebeğini aşarak giriş yapar , burda LPG ile bir ilişkisi yoktur o ustanın söylediği gibi ! Burdan geçen hava her pistona eşit oranda ulaşması için her araca özel kıvrımlara sahip manifolta ulaşır, burda 4 pistonlu bir araçta 4'e ayrılarak manifoltta ilerlere ve pistona ulaşmadan hemen önce LPG enjektörlerinin püskürtüğü gazla birleşip piston yatağına gömleğin içine dolar ve patlama gerçekleşir.