0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar. 2011 dizel comfort plus auris kullanıyorum. oto römorku almayı düşünüyorum. römorklu araç kullanan varmı? araç römork çekmeye uygunmu? sürüş konforunu etkiler mi? piyasa değişik marka, model ve fiyata römorklar var. tecrübeli arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.teşekkürler
En küçük boy remork çekilecekse aracın konforunda/zorlanmasında sorun olmaz ama sürat her halikarda 80km/h ile sınırlıdır diye biliyorum.Orta ebad remork düşünüyorsanız bu sınıf araçlar biraz zorlanır.Remork ile seyahatleriniz sık ise öncelikle hidrolik konvertörlü A/T şanzımanlı binek araç seçimi arıza ve bakımlarda daha az masraf çıkmasına yardımcı olacaktır.
Tekin bey A/T şanzımanlı aracım da römork kullansam sıkıntı boyutu ne olur mesela? Dah doğrusu balataları ve şanzımanı ne kadar zorlar merak ediyorum..Bildiğim kadarıyla 750 kg olan için ek ruhsata gerek yok. 750 kg ve üstü için ruhsat ve vergi dilimine giriyor diye duymuştum. Hakan abinin verdiği linklerde kesin bilgi vardır konuyla alakalı..
Ruhsatla ilgili son durumları bilemiyorum.Avensisinizin şanzımanı yada motoru zorlanmaz ama normalden daha sakin kullanmalısınız. Fren tertibatı olsun/olmasın, remork kullanma süresine göre elbette fren balatalarınız daha çabuk aşınacaktır.
Fren balata ve disk maliyetini biliyorum ..Beni asıl endişelendiren şey şanzıman