Gönderen Konu: Corollaya Yeni Far Almak İstiyorum, Yardımlarınız Bekliyorum...  (Okunma sayısı 3565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
2004 Model Corolla Sedan, Sol Donanımlı, Manuel Vites aracımız var ve ilk sahibiyiz. Arabamız kilometresinin büyük bir kısmını şehirler arasında geçirdiğinden ve taş sıçramalarından filan dolayı farlarında çizikler var. Ayrıca Antalya'da oturduğumuzdan sıcaktan dolayı da sararmalar oldu. Her ne kadar Meguiar's Plastx far cilası ile cilalansa bile bir süre sonra eski haline geri dönüyor. Far almak istiyorum fakat serviste tanesi 560 Lira. Yan marka ürünlerin de aydınlatmasının iyi olmadığını okudum. Çıkma ürün alacağım. Aşağıdaki ilandaki farlar ile ilgili düşüncelerinizi sorabilir miyim :) Yardımcı olabilirseniz sevinirim Toyota ailesi :)

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2006-model-toyota-corolla-on-far-96070135/detay
METIN CAN
MERSIN 1988
2004 COROLLA 1.6 SOL SEDAN DUZ VITES

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
mrhba metin bey eğer çıkmalar temizse alın ama ben çok araştırdım ve çıkma yerine yan sanayi aldım tanesi 160 tan normalde yan sanayiler oturmuyor tam ama çok güzel oturdu aydınlatma olarak ilk başta normal kendi sarı ampulleri kullandım gayet güzel görünüyordu ve ışık olarakta çok güzeldi sonrasında hepsiburadadan xeonon istedim 60 ama heralde 60 tlye bir xeonun bir araca bukadar yakışır :) anlıyacağınız yan sanayi aldım ve gayette güzel tabi siz daha iyi bilirsiniz
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Linkteki fotoğrafa dikkatli bakarsanız sağ farın en üst montaj ayağı kırık, ayrıca ne tip iç arızaları var bilinmiyor.

Ben olsam paraya kıyar yetkili servisten alırım, montaj bedava, başka yerleri kırma çizme yok, bir sorun olursa garantili ve yeni ampulleri var.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
Linkteki fotoğrafa dikkatli bakarsanız sağ farın en üst montaj ayağı kırık, ayrıca ne tip iç arızaları var bilinmiyor.

Ben olsam paraya kıyar yetkili servisten alırım, montaj bedava, başka yerleri kırma çizme yok, bir sorun olursa garantili ve yeni ampulleri var.
tekin abinin söylediklerine katılıyorum ve solukta görünüyorlar servisten almasanız bile size bir yer önereyim ordan bakın depo marka
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
Tekin Bey haklısınız ama iki farı hesap ettiğimizde 1120 tl gibi bir rakam çıkıyor. Ben bu rakama zaten farlarımı değiştirmeyi bırakın debriyaj seti ile fren diski ve balatalarımı yenilerim :) Biraz tuzlu olduğu için orjinalinden vazgeçtim :)
METIN CAN
MERSIN 1988

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
Zeki Bey zahmet olmaz ise far hakkındaki tecrübeleriniz biraz daha anlatabilir misiniz? Hangi marka yan sanayi aldınız, bir sıkıntısı oldu mu? Ayrıca alabileceğim bir yer önerebiliyorsanız oradan da bakabilirim :)
METIN CAN
MERSIN 1988

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
Zeki Bey zahmet olmaz ise far hakkındaki tecrübeleriniz biraz daha anlatabilir misiniz? Hangi marka yan sanayi aldınız, bir sıkıntısı oldu mu? Ayrıca alabileceğim bir yer önerebiliyorsanız oradan da bakabilirim :)
metin bey valla fotoları fırsat olursa eklerim depo marka farlar parça treni diye bir siteydi onlardan kaçıncı siparişim oldu her gönderdikleri üründe çok iyidi internet sitelerindende isteyebilirsiniz kendileriylede birebir görüşün hakkaten bana gönderdikleri çok güzel farlardı
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
metin bey valla fotoları fırsat olursa eklerim depo marka farlar parça treni diye bir siteydi onlardan kaçıncı siparişim oldu her gönderdikleri üründe çok iyidi internet sitelerindende isteyebilirsiniz kendileriylede birebir görüşün hakkaten bana gönderdikleri çok güzel farlardı

Tamam Zeki Bey teşekkür ederim, ben biraz daha araştırayım dediğiniz siteden. Ayrıca fotoğraf yükleyebilirseniz de çok minnettar olurum :)
METIN CAN
MERSIN 1988

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
Tamam Zeki Bey teşekkür ederim, ben biraz daha araştırayım dediğiniz siteden. Ayrıca fotoğraf yükleyebilirseniz de çok minnettar olurum :)
:) inş en kısa zamanda metin bey :)
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
2Ayrıca Antalya'da oturduğumuzdan sıcaktan dolayı da sararmalar oldu. Her ne kadar Meguiar's Plastx far cilası ile cilalansa bile bir süre sonra eski haline geri dönüyor.
   Farları temizlik yapan yerlerde komple söktürüp içten ve dıştan özel bir ilaçla temizlik yapıyorlar.O şekilde yaptırırsanız emin olun ilk günkü gibi olacak ve uzun bir süre öyle kalacaktır.Piyasada satılan dediğiniz ürünlerle yapılınca kalıcı olmuyor ne yazıkki.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Metin bey aracınızın farlarının resimlerini ekleyebilirmisiniz.Belki daha iyi yorum yapılabilir.Çunkü ben ve birkaç arkadaşım far temizliği yaptırdık sonuç mükemmel oldu.Bu işleri yapan profesyonel insanlar var.Kendiniz ne kadar iyi yapsanızda olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
bende de aynı sıkıntı olmaya başladı farlara kaplama yaptırsak nasıl olur acaba bende antalyada yım
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
   Farları temizlik yapan yerlerde komple söktürüp içten ve dıştan özel bir ilaçla temizlik yapıyorlar.O şekilde yaptırırsanız emin olun ilk günkü gibi olacak ve uzun bir süre öyle kalacaktır.Piyasada satılan dediğiniz ürünlerle yapılınca kalıcı olmuyor ne yazıkki.

Evet Ertan, piyasada satılan plastik far cilası ve pastalarıyla yapılan uygulama ne yazık ki cok fazla kalıcı olmuyor. Zaten bu ürünler sorunu sadece dış kısımdan çözebiliyor.
Senin belirttiğin uygulama hakkında da baya bilgi edindim. Hem işlemin yapılmasında yana iyi usta bulmak zor, hem de Antalya gibi bir yerde bu uygulamayı özel yapan bir yer malesef yok.
METIN CAN
MERSIN 1988

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
Metin bey aracınızın farlarının resimlerini ekleyebilirmisiniz.Belki daha iyi yorum yapılabilir.Çunkü ben ve birkaç arkadaşım far temizliği yaptırdık sonuç mükemmel oldu.Bu işleri yapan profesyonel insanlar var.Kendiniz ne kadar iyi yapsanızda olmuyor.

İlker Bey yarın sizin için fotoğraf eklemeye çalışacağım. Ben de geçen sene oto mini onarım yapan bir arkadaşıma dıştan far temizliği yaptırdım. Kendisi farın etrafını bantlayıp kalınından ince olanına doğru su zımparasıyla farları zımparaladı. Daha sonra pasta uygulayıp Meguiar's ın plastik far cilası ile farı cilaladı. Bu işlemi kastediyorsanız o yapıldı zaten :) Ben farlardaki o eski görüntüyü bulamadığımdan ve estetik görünmediğinden değiştirmek istiyorum. Ama sizin bahsettiğiniz uygulamalar ile benim sorunum çözülecekse ona tabi ki varım.
METIN CAN
MERSIN 1988

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
bende de aynı sıkıntı olmaya başladı farlara kaplama yaptırsak nasıl olur acaba bende antalyada yım

Cemal Bey sorunu çözebilirsek, buradan siz de öğrenmiş olacaksınız veya ben halledersem size buradan özel mesaj atabilirim. Konuyu takipte kalalım.
METIN CAN
MERSIN 1988

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
Merhaba arkadaşlar, konuyu aydınlatıcı olması yönünden bugün çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Aracın farlarında çizikler, sararma ve yolcu tarafındakinde buğulanma sorunu vardı.

Buğulanma sorunu için tüm ampulleri ve ampullerin arkasındaki contaları tek tek çıkardım. Daha sonra park ampulünü sinyal bölmesi içerisine sarkıttım. Kısa farı ve uzun ampulü de soketlerine contaları olmadan geri taktım. Sinyal ampulünü ise boşta bıraktım. Sinyal ampulünü neden boşta bıraktığıma gelecek olursak. Far bölümü ve sinyal bölümü birbirinde ayrılmış durumda. Sinyal bölümündeki buğuyu giderebilmek için sürekli sinyali açık bırakmak yerine park ampulünü sinyal kısmına sarkıttım. Daha sonra şehiriçerisinde diğer sürücülere zarar vermeden ara sokaklarda kısa ve uzun farlarım açık olarak yarım saat gezdim. Gezme sonladığında ise içerideki buharı yok etmiş oldum.

Çizikler ve sararma kısmına gelince, daha önce far temizliğini bu konuda profesyonel olan bir arkadaşıma uygulatmıştım zaten ama bazı çizikler yine de gitmemişti. Tekrar zımparalamanın da fazla iyi olmayacağını düşünürek zımparalamadım. Daha sonra bagajımda bulunan sonax genel temizleyici ile farları bir güzel temizledim. Ardından meguiar's in "ultimate compound" adlı pastasıyla farı pastaladım. Ardından yine meguiar's in "plastx" adlı far cilası ile farları cilaladım. Koruyuculuk yapması bakımında üstüne yine meguiar's ın "nxt tech wax 2.0" boya koruyuculu cilası ile cilalama yaptım. Bitirişi yapmak için meguiar's in "ultimate quik detailer" ve mikrofiber beziyle farları sildim.

Sonuç olarak şimdilik buğu problemini giderdim. İlerleyen günlerde buğulanma sorunu tekrar ederse sorunun nereden kaynaklandığını detaylıca araştıracağım (conta, çatlak, tahliye deliği vs...). Ayrıca fardaki çizikler gitmedi ama şimdilik geçici olarak sadece parlattım. Umarım güzelce anlatabilmişimdir :)
METIN CAN
MERSIN 1988

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Metin bey farlarınız umduğumdan çok daha iyi durumda farın dıştan lens temizliği ancak bu kadar olabilir.anladığım kadarıyla çok titiz birisiniz.Birçok insan bu durumda farlarını kullanmaya devam eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Farın su alması genelde conta kısmından oluyor.Yakın zamanda ampul değişikliği yaptıysanız.Ondan olabilir.Kapak contaya uzunsüre baskı yaptığı icin sök tak işleminde kapak contada aynı yerlere basmıyor.Aslında conta diyoruz ama bir nevi sünger gibi birşey.Eski focus aracımda aynı sorun vardı.Farbadaki kaliteci arkadaşım ısrarla contayı kontrol etmemi istedi.ben contanın üzerine bildiğimiz teflon bantı film tabakası gibi contanın üzerine bant şeklinde koyup kapagı kapattım  sorun çözüldü.denemenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
Metin bey farlarınız umduğumdan çok daha iyi durumda farın dıştan lens temizliği ancak bu kadar olabilir.anladığım kadarıyla çok titiz birisiniz.Birçok insan bu durumda farlarını kullanmaya devam eder.

Çok teşekkürler İlker Bey. Daha önce Farba firmasında çalıştığınızı bir konuda okumuştum. Eğer siz farların şuandaki durumuna iyi diyorsanız, gerçekten daha fazla yapılacak birşey yoktur sanırım :)

Evet malesef biraz titizlik hastasıyım ve takıntılıyım. Elimden geldiğince bunu da araba üzerine yansıtmaya çalışıyorum :)
METIN CAN
MERSIN 1988

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
Farın su alması genelde conta kısmından oluyor.Yakın zamanda ampul değişikliği yaptıysanız.Ondan olabilir.Kapak contaya uzunsüre baskı yaptığı icin sök tak işleminde kapak contada aynı yerlere basmıyor.Aslında conta diyoruz ama bir nevi sünger gibi birşey.Eski focus aracımda aynı sorun vardı.Farbadaki kaliteci arkadaşım ısrarla contayı kontrol etmemi istedi.ben contanın üzerine bildiğimiz teflon bantı film tabakası gibi contanın üzerine bant şeklinde koyup kapagı kapattım  sorun çözüldü.denemenizi tavsiye ederim.

Evet İlker Bey, araç sıfır alındığından bu yana iki kere kısa far ampulü değişti sadece. Contada sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü contaları söktükten sonra su altında güzelce temizleyip kuruttum ve daha sonra deformasyon olup olmadığına baktım. Üzerlerinde bir soruna rastlamadım. Contalar gerçekten çok kaliteli üretilmişler. O yüzden contadan şüphelenmiyorum. Zaten de buğulanma sinyal kısmında daha fazla oluyor. Ampulleri takmadan önce contaları büyük bir dikkatle ve çok kez kontrol ederek yerlerine geri taktım.

Buğu sorununu şuanlık ben de halletmiş oldum. Aslında bir süre daha yeni far almaktan da kurtulmuş oldum. Çünkü hiçbir yan sanayi parça orjinalinin yerini tutmuyor.
METIN CAN
MERSIN 1988