0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ali bey, dediğiniz aracı haftasonu test sürüşünde kullandım. Kasım ayında almış olduğum 2012 1.4 D-4D comfort plus araca sahibim ancak, bazı konularda ben 2013 kasaları beğenmedim. Aklıma gelenleri şöyle sıralayayım:1. si malzemeden biraz çalmışlar gibi. Direksiyonun üzerindeki düğmeler bana lineanın kapı kolunu hatırlattı. eski kasalara göre hiç estetik yok düğmelerde.2. si konsol yerleşimi çok basit ve bana göre çapsız olmuş. Özellikle ön konsolu kısa tutmaları hiç hoşuma gitmedi. Aurisin o bildiğim estetikliği açıkçası kaybolmuş gibime geldi. Ancak mavi ışıklandırma kullanmaları gayet hoş olmuş. Ayrıca o bardaklıkları kaldırmaları hiç de hoş olmamış. ancak direksiyonun altına ekledikleri bozuk para çekmecesi de hoşuma gitmedi değil 3. sü manuel vites kullanan ve ona alışkın biri olarak, m/m vites bana gayet rahat geldi. Ayrıca vites geçişlerinde araç pek belli etmiyor. Bu da güzel bir duygu açıkçası. Ancak gaza biraz fazla yüklenince sanki araba biraz fazla bağırıyor gibime geldi. Dediğim gibi manuel vites kullanıcısıyım çok alışık değilim m/m şanzumana.4. sü araç çok basık kalmış. Arabanın içine oturunca kendimi hamburgerdeki köfte gibi hissettim. Aklımdan ilk geçen de olası taklada tavan ne kadar ezilirdi. Şu andaki aracım sanki bana bu konuda daha da güvenliymiş gibi geliyor. Tabiki bu tespitim bir bilimsel veri değil sadece benim hissetmem.Sadece yaklaşık olarak aynı paraya daha donanımlı bir auris alabileceğim kafamı kurcaladı. ancak gerek konsol gerek iç yerleşim olarak 2012 kasa derim. Özellik olarak ise 2013 kasa. Hayırlı olsun tekrardan.
merak ettiğim benım aracı alırken size bu özellikelr var dendide sonradan çıkmadım.donanım özelliklerini bilmeden mı aldınız.Senın dediğin sağa sola dönüte ışıkların yanması veya virajı aydınlatması diyorsan hangi b sınıfı standart veya orta donanımda mevcut.Dediğin bixenon adaptif far üst seviye donanımlarda mevcut.Toyotaların hiçbirinde buna eski model yılındakilerde dahil 4 cam kumandadan kapanmıyor.hatta yenı modellerde tek donukuşla cam kaldırma özelligini adece şoför tarafına koymuslardı.Start -stop olayına gelince ışıkta veya bekeldiğinizde aracı boşa aldıggınızda araç stop ediyor debriyaja bastıgınızda geri çalısıyor.bu özelliği çogu kullanıcı devre dısı bırakıyor bazen.marş dınamosunun ömrü acısından en kadar sağlıkllı olur onuda bilemem.Yapanlar düşünmüşlerdir elbette ama kafada soru işaretıde bırakmıyor değil.
aman dikkat et, babamın yaptığı gibi, debriyaj niyetine frene yüklenme de Toyotanın neden hala 1.4 dizele CC koymadığını ise bir türlü anlayabilmiş değilim...Buarada güzel bir tercih yapmışsın, özellikle de Skywiev'ın tadını çıkar...
işte ben bu yüzden yeni kasa çıkar çıkmaz almadım biraz daha bekleyip bu tür problemler giderilince ve makyajlanınca almayı düşünüyorum
tuncay bey auristeki start stop bosa alinca motor stop ediyor demissiniz, benim 2011 elegant aurisim var motor durdu mu diye merak ediyorum, acaba ben mi fark edemiyorum? bir de nasil devre disi birakiliuor?
Ali bey11 yıldır araba kullandığınızı belirtmişsinizsanırım eski model arabalar kullandınızzira yazdıklarınızdan acemi olduğunuz fikrine kapılıyorum nedense
dün benimde 2013 auris test etme imkanım oldu.Ama söylenenlere katılıyorum araç çok boş ve acayip gerilemiş.konsol tipi hyundai era türü arka kia türü aydınlatma cam modülü kapı uyarıları hepsi iptal olmuş zaten.(Zaten yoktu cam modülü.konmamışta)İçide çok basit kesinlikle 57000 tl edecek araç değil.Arkadaşıma cumartesi opel astra 1.4 oto.navıgasyon bluetooth double teyp sunroof aracı 53000 tl aldık.Ve iç dizaynda çok hosuma gitti.Kimse yanlış anlamasın ama auris 2013 sınıfta kalmış kararımca.
veli bey 57 bin lira dediğiniz aurisin hangi modeli bir söyleyin.Böyle yazıyorsunuz yanlış yazıyorsunuz sonra.Sİz opel 1,4 dediğiniz muhtemelen 140 hp olan ve benzinli modeli.manuel vitesmi opel ayrıca.57 bin lira dediğiniz auris ise 1,4 dizel ve cam tavanlı.Aurisi 1,6 benzinli en fullu 58,200 lira.Aldıgınız astrada sport donanımı herhalde.sonradan 2,000 lira navıgsayona 2,000 lirada sunrofa vererek opsiyons atın alıp almıs.güle güle kullansın.Sİz 2 araç içinde 53 bin liraya auris advance multidrive s şanzıman ,opel 1,4 sport navi sunrıoof modelini alırsınız .Auris araçın opelden artıları anahtarsız çalıstırma ,hız sabitleme vsc trc hac gibi sistemler auriste varken opelde sunroof almıs olacaksınız..2 bin lira aurise fazla verirseniz cam tavan alıyorsunuz.Ki bunun yanında multidrive şanzumanı söylemıyorum bile.Eleştirirken fiyat olarak doğru eleştirelim lütfen.Genellikle bir önceki kasa sahipleri sonra çıkan kasayı sevmiyor.Bendede corolla hb varken yeni çıkan aurisi ilk halini beğenmemiştim.Makyajlandıktan sonra eh işte demiştim.Ama şimdi bu kasa dış görünüş olarka öncekinden çok güzel.iç mekana gelince zevk meselesi.bernce oda güzel.Beğenen alıyor zaten.
1994den beri bir çok opel kullandık. 1994 de 1990 model opel corsa sedan vardı. Galiba A kasa oluyor. Türkiye de nadir olan araçlardadı. 1.4 swing modeli. Donanım seviyesi o zamana göre düşüktü ama yalıtım ve motor gücü çok iddialı idi. 180-190km hıza çok rahat ulaşıp bunu hissettirmiyordu. 900kg civarında ve olabildiğince sağlam bir araçtı. Dodge AS250 kamyon freni boşalınca gri geri inip bizim araca önden vurup durmuş. Sadece ön panjur ve sol far değişti. Şimdi düşünüyorum aynı araba pejo ya da aurise gelse sigorta pert kaydı çıkartır. Ondan sonra 2000de yeni astra aldık. Onlarda sınıfının tartışılmaz en iyisi idi. Ne zaman opel general motordan ayrıldı işler sarpa sardı. Artık japon alman hibridi deneme motorlar kullanıyor opel. Çok fazla kişi üst kapak ve contalardan şikayet etti. Her defasında yenilemeye çalıştı ama artık opel itibarını yitirdi. Ben bayılıorum insignia ya ama o bile opeli kuratamadı. Aurise bakarken astra ya baktık dizeli 13 iyi ama o kasaya yetmemiş. aurisdeki performans ı alamadım. Görünüm ve öellik bakımından astra daha üstün. Yanılmıyorsam CruiseControl standart bir donanım. Dizellerinde bile var. Navigasyon ve sunroof opsiyonelki zaten navigasyon cihazı aurise de takılır çançinçon işler. kalite ve performans bakımından auris açık ara öndeydi. Aurisdeki yol tutuşu ve ivmelenme performansı aradaki fiyat farkını vermeye değer. Yakıt tüketimi için çok araştırdık opel bayisindeki araç danışmanı bile abi 5.8lt den aşağı yakamazsın dedi. O kasa ve motor için şehir içi tüketim bana göre de 1.4 motora göre daha çok olacaktır.