Gönderen Konu: Yürüyen aksamı en dayanıklı (ve en dayanıksız) arabalar  (Okunma sayısı 6409 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
İngiltere'de uzatılmış araba garantisi satan Warranty Direct firması bozuk yol şartları sebebiyle hasar gören, bu yüzden de garanti kapsamında tamirat talep eden otomobillerle ilgili bir istatistik hazırlamış. Arabaların hepsinin aldığı puanları açıklamayan firma sadece ilk 10 (en dayanıklı) ve son 10 (en dayanıksız) markayı listelemiş. Liste şöyle:

En dayanıklılar:

1.Honda
2.Toyota
3.Hyundai
4.Nissan
5.Kia
6.Mitsubishi
7.Mini
8.Suzuki
9.Ford
10.Mazda

En dayanıksızlar:

1.Chrysler
2.Smart
3.Mercedes-Benz
4.Land Rover
5.Jaguar
6.Saab
7.Fiat
8.BMW
9.Seat
10.Vauxhall (yani Opel)

Honda'nın (arıza oranı %1.4) en dayanıklı yürüyen aksama sahip araç seçilmesi çok garipsenecek bir durum değil. Listede onu Toyota'nın takip etmesi de gayet normal. Hatta son yıllarda Güney Kore'deki otomotiv endüstrisinin yükselişi sebebiyle Hyundai ve Kia'nın da en dayanıklılar listesine girmesi oldukça doğal. Garip olaylar alttaki listede başlıyor. Bozuk yol şartlarından en fazla etkilenen arabalar Chrysler (arıza oranı %12.2) tarafından üretilmiş. Ondan sonra Smart geliyor, onu da hoş görebiliriz. Sonrası ise oldukça acaip. Kalitesiyle ve sağlamlığıyla bilinen lüks markalar birer birer dökülüyorlar. Arazi aracı üreticisi Land Rover bile (arazi araçları bozuk yollara, hatta yol olmayan yerlere uygun yapılırlar, bu yüzden daha sağlam yürüyen aksamlara sahiptirler) en fazla arıza yapanlar listesine girmiş.

Tabi burada lüks arabalardaki jant - lastik seçiminin de etkisi var. Lüks otomobillerde daha havalı görünmesi için büyük jantlar ve dar yanaklı lastikler kullanılıyor. Bu da yoldan gelen darbelerin süspansiyon sistemine daha güçlü aktarılmasına sebep oluyor. Orta sınıf markalar ise maliyetleri yükseltmemek adına geniş yanaklı lastikleri ve biraz daha küçük jantları tercih ediyorlar. Bu sayede çukurlar ve tümsekler süspansiyon sistemini daha az yoruyor. Lüks arabaların daha ağır olmasını da bu sıralamada etkisi olabilir. Yine de bu liste arabaların dayanıklılığı konusunda önemli ipuçları veriyor. Görünüşe göre pahalı arabalar her zaman en sağlamları olmuyorlar.

(Alıntıdır)
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Paylaşım için teşekkürler ama bana inandırıcı gelmedi, açıkcası mantığımada uymuyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
Paylaşım için teşekkürler ama bana inandırıcı gelmedi, açıkcası mantığımada uymuyor.

Rica ederim, ben doğru olabileceğini düşünüyorum. Japon arabaları listede çoğunlukta.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Dayanıksız araçlarda Mercedesin listede olması çok garip ciddi bir firmanın yaptığı araştırmada en dayanıklı araçlarda 2. Merso.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
+1 birde alttaki listede de reno yok :D yalan olduğu burdan bellı :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Hayrettir ki, Hyundai altyapısını kullandığı Mitsubishi'den üst sırada :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
+1 birde alttaki listede de reno yok :D yalan olduğu burdan bellı :D

Belki İngilterede renault arabası listeye giremeyecek kadar azdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
onu bunu bilmem ama Toyota nın yürüyen aksamının dayanıklılığına birebir şahit olmaktayım. Aracımı alalı nerdeyse 2 yıl olacak (35bin kdir kullanıyorum) ve bu süre zarfında girmediğim çukurlu yol yok. Bilenler varsa Erzurum-Bingöl arasında berbat bir yol hakim, çukurlardan kaçmak mümkün değil ve bende biraz sert gidiyorum açıkcası. Sonra Oltu şehir içi parke taş döşeli ama kar yağmur öyle hale getirmişki yolu aracın içinde giderken siz titriyorsunuz o derece. Ve geçtiğimiz yaz Bolu-7göllere gittim. yaklaşık 40 km olan bir mesafe(zaten gittiğime gideceğime pişman oldum) ve tamamı stabilize e haliyle insan sıkılıyor yavaş gitmekten çok şükür Allaha o yolda da birşey olmadı.

Demem o ki aracım beni bu konuda yolda bırakmadı çok şükür. Ama ben ne zmaan aracımı övsem başıma bir musibet geliyor. Aman maşallahı eksik etmeyelim :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Paylaşım için teşekkürler.
 Çalışmanın detayları açıklanmadan bu çalışmanın hiç bir anlamı yok bilimsel anlamda. Örneğin 5 noktadan bağlantılı arka aks ile 4 noktadan bağlantılıyı neye göre karşılaştırdılar, araçların km. leri nelerdi, kullanıcı profilleri nasıldı, genel güzergah özellikleri nasıldı, araçlar hangi ağırlıklarda kullanıldı vs...?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
listeler ne kadar doğru bilmem ama birkaç ay önce babam bir kaza yapmış ve ön sağ jant kesilmiş. çamurlukta da hasar vardı. ama jant kesilecek şiddette bir çarpma sonucu ön düzende en ufak bir bozukluk yoktu.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Yürüyen aksamı en dayanıklı (ve en dayanıksız) arabalar
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2013, 19:05:20 »
Benim Saab dayanıksız çıkmış  :)
SAAB 9.3 LPT