Gönderen Konu: 2008 Auris Hız sabitleyici Hk.  (Okunma sayısı 2026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2008 Auris Hız sabitleyici Hk.
« : Mart 25, 2013, 23:56:28 »
merhabalar

yeni aracım Auris ile ilgili araştırma yaparken bu forum ile tanıştım. Hız sabitleyici hakkındaki konular çok ilgimi çekti ama kafama da takılan birkaç soru oldu. Servis ile görüştüm 550 tl gibi bir fiyat verdiler. Biraz fazla gibi geldi.

Aracım 2008 1.6 Comfort. Bu konulardan çok da anlamamama rağmen forumdan edindiğim bilgiler ile aracıma şöyle bir baktım. Gaz pedalı telli değil, direksiyonun yan tarafında cc için açılacak olan kapak mevcut. Direksiyonu açıp soket yeri var mı diye henüz bakmadım. Eğer var ise, bu araçlarımızda cc için gerekli altyapının olduğunun ve  takılacak olan cc kolunun sistemin çalışmasında yeterli olacağının mı göstergesidir?

Ayrıca bu kol cc için ayrı bir elektronik devre içeriyor mu yoksa joystic haraketlerinden mi ibarettir?

Daha önce 49 50  euro gibi rakamlara bu kolu ebaydan temin eden arkadaşlar forumda mevcut. Ancak ben 150 euro altında bulamadım. O fiyattlar mazide mi kaldı yoksa ben mi yanlış yerlere bakıyorum?

İlgilenen ve cevaplayan arkadaşlara Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2008 Auris Hız sabitleyici Hk.
« : Mart 25, 2013, 23:56:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Auris Hız sabitleyici Hk.
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2013, 00:09:23 »
Direksiyonun üst kapağını açıp bakmak gerekli. Yan taraftaki delik olmayabilir.

http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-CRUISE-CONTROL-SWITCH-AND-JUMPER-WIRE-84632-08021-84633-0E020-/181080096382?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a2936fe7e&vxp=mtr

Eğer direksiyonda kablonun gireceği soket varsa büyük ihtimal olabilir.

Önceki aracım olan 2009 model 1.6 Valvematic motorlu Aurisime serviste taktırmıştım 285 TL vermiştim yanlış hatırlamıyorsam.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2013, 00:12:43 »
Tekin Bey cevabınız için teşekkürler.

Peki kol sadece joystick görevi görüyor ise uygun soket ile direksiyon üzerindeki radyo kontrol tuşlarını bu iş için uyarlamak mükün olurmu yoksa fazlaca mı fantaziye kaçıyorum?  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2013, 00:19:36 »
Tekin Bey cevabınız için teşekkürler.

Peki kol sadece joystick görevi görüyor ise uygun soket ile direksiyon üzerindeki radyo kontrol tuşlarını bu iş için uyarlamak mükün olurmu yoksa fazlaca mı fantaziye kaçıyorum?  ::)

Joystick mekanizması gibi çalışıyor demek istedim, kolun dibindeki kutuda dirençler veya bir adet chip olabilir, sonuçta sadece 2 kablo bağlantısı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2013, 00:36:44 »
Aurisim varken ben de servise sormuştum, 500 lira demişlerdi. Özel bir servis ise 300e takarım demişti. Elinde 1 tane kol vardı. Denemek için direksiyonun ortasını çıkardı, kolun kablosunu sokete taktı ve anında cruise ışığı yandı göstergelerde. Herşey hazır yani araçta soketi boşta duruyor. Yalnızca direksiyonun arkasında yan tarafta çizikli olan yerin kesilip kolun takılması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2013, 11:03:01 »
Aurisim varken ben de servise sormuştum, 500 lira demişlerdi. Özel bir servis ise 300e takarım demişti. Elinde 1 tane kol vardı. Denemek için direksiyonun ortasını çıkardı, kolun kablosunu sokete taktı ve anında cruise ışığı yandı göstergelerde. Herşey hazır yani araçta soketi boşta duruyor. Yalnızca direksiyonun arkasında yan tarafta çizikli olan yerin kesilip kolun takılması lazım.

işte ben de bunu anlayamıyorum. 50 tllik kol ve 10 tllik montaj nasıl bir anda 300 500 tl oluveriyor...  :) Neyse bu konu da diğer cc için açılan konular gibi yine pahalı servisler ve bu kadar donanımı hazırlamışken bir tane kol koyup müşterisine fabrika çıkışı bu cc donanımını toyota niye sunmaz oraya gidiyor.

Şu direksiyonu da açıp soketin olduğunu teyit edeyim galiba Tekin beyin yolladığı linktekini sipariş edeceğim.

Cevaplar için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2013, 23:13:35 »
konuyla alakalı kafamı kurcalayan bir gelişme daha oldu (cehalet hakikaten zor iş  :D). bu gün uğradığım bir elektrikçi kol takılsa dahi mutlaka beyine parçanın tanıtılması gerektiğini ve bunun da serviste yapılabileceğini söyledi. Ancak montaj yapan kullanıcılarda bu şekilde bir işlemden hiç söz edilmiyor. Acaba hakkaten aracın beynine kolun tanıtılması gerekli mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2013, 23:15:47 »
konuyla alakalı kafamı kurcalayan bir gelişme daha oldu (cehalet hakikaten zor iş  :D). bu gün uğradığım bir elektrikçi kol takılsa dahi mutlaka beyine parçanın tanıtılması gerektiğini ve bunun da serviste yapılabileceğini söyledi. Ancak montaj yapan kullanıcılarda bu şekilde bir işlemden hiç söz edilmiyor. Acaba hakkaten aracın beynine kolun tanıtılması gerekli mi?

Öyle bir şey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2013, 20:57:19 »
konuyu deştikçe başka şeyler buluyor insan. bu fren ve debriyaj swichlerinin de olması gerikiyor anladığım kadarıyla. araç zaten debriyaja basmadan çalışmıyor. kafama takılan acaba bu swichler de hazır mıdır yoksa cc kullanmak için kolla beraber swichleri de takmak mı gerekecek? debriyajın arkasına baktım bir swich ve 2 kablo çıkıyor bir tanesi motor tarafına diğeri ise yukarı direksiyona doğru gidiyor. tabi ben pek anlayamadım ama var mıdır acaba konuyla ilgili bilgisi olan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2013, 21:05:47 »
Konunun başında siz şanzımanınızdan bahsetmediğiniz için ben de aracınızı sanki otomatik gibi düşündüğümden bu aklıma gelmedi. Elbette debriyaj switch'i de bulunması gerekir, mevcudunuzda olacağını sanmıyorum, o kablolar motor çalıştırma switch'i ne ait.

Otomatik şanzımanlarda kol montaj sonrası aktivasyon çok kolay.

Uzun yol kullanımlarınız fazla ise, servise o ücreti verip garantili olarak yaptırın derim.