Gönderen Konu: toyota 1,3 motor rektefiye yaptıran arkadaşlar memnun mu  (Okunma sayısı 6924 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar daha önce de konu açmış yorum almıştım.arabamın rektefiyeye gireceğini.

acaba rektefiye yapanlar sonrasında memnunlar mı,motor ile ilgili kısım kökten haloluyormu?

cevaplarınızı merakla bekliyorum....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota 1,3 motor rektefiye yaptıran arkadaşlar memnun mu
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2013, 18:23:56 »
arkadaşlar daha önce de konu açmış yorum almıştım.arabamın rektefiyeye gireceğini.

acaba rektefiye yapanlar sonrasında memnunlar mı,motor ile ilgili kısım kökten haloluyormu?

cevaplarınızı merakla bekliyorum....
Bu biraz yapan yer ve yapıılan değişimlerle ilgili bence.Belirgin bir şey söylemek yanlış olur.Sonuçta her motorda aynı parça aynı km de değişmiyor.Birisinde dğişmesi gereken size değişme ihtiyacı olmayan bir parça olabilir.En güzeli motor açılır bakılır, hiç bir şüpheye yer vermeden en ufak acaba yıpranmış mı sorusunu sormaya düştüğünüz an o parçayıda değiştirerek yapılan rektefiye en sağlıklı olanıdır.Bu idare eder değişmeyelim mantığı ile yapılırsa yarın o bozulduğunda aynı işlemler ekstra masraflarla beraber tekrar yapılır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2013, 19:19:41 »
Bu biraz yapan yer ve yapıılan değişimlerle ilgili bence.Belirgin bir şey söylemek yanlış olur.Sonuçta her motorda aynı parça aynı km de değişmiyor.Birisinde dğişmesi gereken size değişme ihtiyacı olmayan bir parça olabilir.En güzeli motor açılır bakılır, hiç bir şüpheye yer vermeden en ufak acaba yıpranmış mı sorusunu sormaya düştüğünüz an o parçayıda değiştirerek yapılan rektefiye en sağlıklı olanıdır.Bu idare eder değişmeyelim mantığı ile yapılırsa yarın o bozulduğunda aynı işlemler ekstra masraflarla beraber tekrar yapılır.

rektifiye işlemi aracın yürürünü kurtarmak için yapılan bir işlem olmamalı.
''segman ile kurtulur'' ''şuna gerek yok durumu iyi, buna gerek yok değişmese de olur'' gibi şeylerden uzak durulmalı.
ve en önemlisi usta seçimi. rektifiye işleminden sonra yaptığı işçiliğin arkasında durma garantisi veren usta bulunmalı.
segman kurtarıldığına inanan bi yakınımın 5000 km sonra motorunun yatak sardığına şait oldum.
Allah hepimizi vicdan sahibi ustalar ile karşılaştırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2013, 01:17:26 »
kimse memnun değil galiba.... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2013, 22:56:12 »
motoru kendi yapan usta çok nadir bulunur, artık tamirciler motoru, işi sırf motor yenileme olan atölyelere yolluyorlar. motorcusu çok kaliteli olan tamirciye arabayı teslim edersen iyi bir yenileme yapılır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2013, 01:03:44 »
Usta + parça . Parçalar yan sanayi vs kalitesiz olursa 500.000 giden motor 50.000de bile tırtlar sıkıntı çıkartır genelde orjinal parça kullanılmalı rektefiye yapılacaksa görüşündeyim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2013, 15:58:10 »
benim 1.3 xe de aldığımda adan motor 0 demişti 2 milyar masraf yaptım demişti bende bir kaç sene kulanırım demiştim .düz yolda triger kayışı koptu ve subapları.subap contasını,yenilemek ve üst kapağı kapakçıya götürüp düzelttirmem gerekiyodu üst kapakçı bir makineye soktu yaptı verdi, herşey  toplam 570 tl ye mal oldu .ustam toyota ustası başka araca bakmııyo ALLAH tan pistonlara zarar vermemiş yoksa 2000,2500 e mal olur dedi öle yırttık . yani kime yaptırıyosan yaptır ama ustanı iyi seç yoksa bugün 500 verirsin yarın 2500 verirsin.