Gönderen Konu: LPG RÖLANTİ SIKINTISI  (Okunma sayısı 4856 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
LPG RÖLANTİ SIKINTISI
« : Mart 22, 2013, 11:28:21 »
Arkadaşlar 2005 model avensis aracım var. BRC marka LPG kullanııyorum. Son zamanlarda rölanti de sıkıntı yaşamaya başladım . devir kendi kendine inip çıkıyor bazen araba stop ediyor. 2 gün önce gaz kelebeleğini temizlettim ama temizleyen arkadaş LPG yi geçici olarak iptal ettirip bir depo benzinle gezdikten sonra tekrar LPG yi ayar yaptırmam gerektiği söylendi . Acaba aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaş varsa çözüm yolu nedir. teşekkürler

Toyota Club Türkiye

LPG RÖLANTİ SIKINTISI
« : Mart 22, 2013, 11:28:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG RÖLANTİ SIKINTISI
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2013, 13:53:27 »
Aracınıza LPG takılalı kaç km oldu?

Soguk ilk çalıştırmalarda aşırı silkeme veya titreme varmı?

Yoksa sadece sıcak ikenmi yapıyor?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2013, 14:25:18 »
Muhtemel arıza sübap yakması gidi duruyor...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2013, 16:05:25 »
Acı haberi damdan düşer gibi haber vermek istememiştim.

Toyota maliyeti azaltmak için hidrolik sübap iticileri kullanmıyor bu nedenlede LPG nin daha yüksek ısıda yandıgından zamanla sübaplar uzuyor ve 0.35mm olması gereken boşluk bitiyor.

O zamanda açık kalan sübaplar yanıyor. Normalde 20K de bir üst kapagın açılarak sübap boşluklarının ölçülmesi lazım hatta servis manuelinde bile bu yazar ancak işgüzar servisler buna dikkat etmedikleri için sonucu bunun gibi olabiliyor.

Bu sorun kapak açılarak boşluk 0.20mm ye düşmeden erken yakalanırsa sadece ekzost egzantirigi sökülerek tamir edilmesi gereken veya degişmesi gereken fincanlara müdahale edilerek kurtarılabiliyor.

Kontrolün zamanıda yaklaşık 15-20 dklik bir iş maliyet olarakta kapak contası degişmesi gerekirse 75 TL felan.

Fincan işçiligide olsun olsun 100 tl ama sübap yakarsa maliyetler 2K TL leri bulabiliyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2013, 16:19:32 »
Direk arkadaşı korkutmak yanlış olur.Lpg kalibrasyon bozuklugunda veya lpg filitresi tıkanıklıgında araçta bu tip sıkıntılar gözlemlenir.Sibop yakması vars aaraç benzindede aynı şeyleri yapar .Uzun süre lpg de kullanıldıysa birşey diyemem lpg den kaynaklı oluşan bir kirlenmem kurum varsa benzinde bir müddet katkı katmak sureti ile kullanılırsa motor temizlenebilir oda aracı rahatatır .Sonrasında lpg filitrelerini degiştirin enjektör makinesinde enjektörlerini kontrol ettirin veya püskürtme ayarını yaptırınen sonda güzel biam anlamı süper olur .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyotacı
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2013, 17:04:52 »
başıma geldiği için biraz tecrübeliyim egzos çıkışına bir peçete tutun eğer içeriye çekiyorsa ve içine girecek gibi oluyorsa  sübaplar yanmıştır, süboplar sağlam ise içeriye peşeteyi çekmez dışarıya iter. Ayrıca yakıtta bir artış olur eğer sübaplar gitmişse değiştirmek gerekiyor ben iki ay oldu değiştirdim 1250  tl civarı masrafı var istanbulda toyotronic servisi var şu an bir sıkıntısı yok, yakıtıda makul seviyede. Devirde oynama sübaptan değil boğaz kelebeğinden kaynaklanıyor bende vardı aynı sorun boğaz kelebeğinin çıkmasını aynı serviste bulup teğiştirdim şu an problem kalmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2013, 17:39:27 »
başıma geldiği için biraz tecrübeliyim egzos çıkışına bir peçete tutun eğer içeriye çekiyorsa ve içine girecek gibi oluyorsa  sübaplar yanmıştır, süboplar sağlam ise içeriye peşeteyi çekmez dışarıya iter. Ayrıca yakıtta bir artış olur eğer sübaplar gitmişse değiştirmek gerekiyor ben iki ay oldu değiştirdim 1250  tl civarı masrafı var istanbulda toyotronic servisi var şu an bir sıkıntısı yok, yakıtıda makul seviyede. Devirde oynama sübaptan değil boğaz kelebeğinden kaynaklanıyor bende vardı aynı sorun boğaz kelebeğinin çıkmasını aynı serviste bulup teğiştirdim şu an problem kalmadı

Devirde nasıl ve ne kadarlık bir oynama oluyordu ? Kelebek temizliği ve değişimi ne kadara mal oldu size ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2013, 18:17:19 »
Benim aracımda lpgli ve bu devir oynaması bendede var rolantide 1100 devirde duruyor sonra 800 devire düşüp tekrar 900 lerde seyrediyor benzinde hiç denemedim.filtreyide yeni degiştirdim daha 2000 km oldu.lpg takılalı 25000 km oldu
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2013, 18:41:58 »
Benim kelebek bogazını geçen gün temizlettim ustam biraz çalıştıktan sonra düzelir dedi bende ya düzelmezse dedim aracın eksi kutup başını çıkartırız 5-10 dakika beklersin düzelir dedi bende sanayide biraz dolaştım baktım 1100 civarı duruyo hararet ortada iken geri döndüm dedigini yaptı gerçektende rolanti normale döndü şu an bir sıkıntım yok
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 224000
  • Model Yılı: '05
  • 18 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2013, 19:38:11 »
Yücel Bey,

Eksi kutup başını sökerken araç çalışır vaziyette mi yoksa çalışmazken mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2013, 17:40:49 »
Arkadaşlar Ben LPG yi BRC Ankara mavi denizlerde taktırmıştım (45.000 km oldu yaklaşık) onlara gittim. Bana yardımcı olabilecek bir toyota ustasının (Toyan dan ayrılmış) adresini verdiler. Orada  sübaplara yapılan ayarda (ben pek nlamadığımdan yanlış anlatıyor olabilirim kusura bakmayın) 1 nci sübapda gaz verince ibre yerinen bile oynamadı.. Diğerlerinde ise gösterge gayet iyiydi. Sonuç olarak sübaptan kaynaklanan arıza vardı. İşçilik dahil 1200 TL ye yapacağını söyledi. Tabi daha sonra da 1 depo benzinle bindikten sonra gaz ayarı yapılacağını söyledi. Çarşamba günü vereceğim inşallah sıkıntısız bir şekilde de alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2013, 18:00:54 »
Arkadaşlar Ben LPG yi BRC Ankara mavi denizlerde taktırmıştım (45.000 km oldu yaklaşık) onlara gittim. Bana yardımcı olabilecek bir toyota ustasının (Toyan dan ayrılmış) adresini verdiler. Orada  sübaplara yapılan ayarda (ben pek nlamadığımdan yanlış anlatıyor olabilirim kusura bakmayın) 1 nci sübapda gaz verince ibre yerinen bile oynamadı.. Diğerlerinde ise gösterge gayet iyiydi. Sonuç olarak sübaptan kaynaklanan arıza vardı. İşçilik dahil 1200 TL ye yapacağını söyledi. Tabi daha sonra da 1 depo benzinle bindikten sonra gaz ayarı yapılacağını söyledi. Çarşamba günü vereceğim inşallah sıkıntısız bir şekilde de alırım.

Çok geçmil olsun.

Daha öncede dedigim gibi Toyota motorlarının LPG sorun çıkartması çok normal.

Arada subap boşlugunu kontrol ettirtmekte fayda var. Mesela 20000 kmde bir.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2013, 20:30:14 »
memlekette benzin fiyat 5 tl ye dayanmış abi gelde lpg taktırma bu gibi sonuçlar göze alınabiliyor bazen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2013, 20:32:06 »
aslında lpg takan servisler araç kullanıcılarını bu gibi motor sorunları için uyarmış olsa en azından anlatsalar bence birçok kişi srun yaşamamak adına lpg den vazgeçebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2013, 22:06:04 »
aslında lpg takan servisler araç kullanıcılarını bu gibi motor sorunları için uyarmış olsa en azından anlatsalar bence birçok kişi srun yaşamamak adına lpg den vazgeçebilir

Ahmetçim

20000 kmde bir subap boşluklarını kontrol ederek gidişatı takip edilmeli kaldı ki bu kontrol işlemi 15-20 dakikalık bir iş.

En garip olanı ise servis bakım manuelindede 20000 kmde bir subap boşluklarını kontrol edin ediyor. Ama hiçbir servis bunu yapmıyor.

Bu durumdada bu sonuçlar kaçınılmaz oluyor.

Birde bu sorunun 2. bir hatta asıl bir nedeni daha var;

Yanlış LPG ayarı

Nasıl oluyor derseniz;
LPG ayarı yapılırken bir miktar ayarı kısık olursa fakir karışıma neden oluyor.
Fakir karışımlı yakıt ise yanma odasında patlama şeklinde değilde alevli bir şekilde yanar.

Alevli yanan yakıt ise yanma odası ve özellikle ekzost subabının aşırı ısıya mağruz kalmasına neden olur.
En sonundada kaçınılmaz son olur. İşte bu noktada hidrolik subap iticileri olsa idi bu boşlugu sürekli sabit tutacagından bu sorunun olma ihtimali azalırdı.

Yapılabilecek tek yöntem subap boşluklarının kontrolü.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #15 : Mart 25, 2013, 22:44:29 »
Birde ufak bir düzeltme

LPG ayarı kısık olsa bile lambda sensörünün devrede oldugu 3500 devire kadar genelde sorun çıkmaz.
Çünkü kısıklıgı görür ve yeni harita oluşturur.
Ancak lambdanın devrede olmadıgı devirden sonra artık bilgi alamadıgı için fakir çalışır ve bu sorun çıkabilir.

Arkadaşımın iş yerinde birçok araca LPG montajı yaptım hiç zaman otomatik kabilrasyon ile yollamadım manuel olarak üst devir yakıtlarını çok az arttırdım.

Belki 22ykr yakacagına 25 ykr yakacak ama en azından bu sorun çıkarak uğraştırmayacak.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 26, 2013, 01:54:04 »
artık birçok lpg montajcısı dediğin gibi manuel kalibrasyon yapıyor abi.
bu sorunlarla karşılaşmamak için toyotanın otomatik liftlere geçmesini beklicez artık :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #17 : Mart 26, 2013, 06:50:36 »
artık birçok lpg montajcısı dediğin gibi manuel kalibrasyon yapıyor abi.
bu sorunlarla karşılaşmamak için toyotanın otomatik liftlere geçmesini beklicez artık :D :D

Çok beklersin
Maliyet kaizeni yaptıgı şeyi neden geri koysun ki sonuçta benzinde sorun çıkartmıyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 29, 2013, 20:17:11 »
1.6 Elegant almayı düşünüyordum malum benzin fiyatlarından dolayı LPG li almayı istiyordum ama burada okuduklarımdan sonra tedirgin oldum açıkçası eğer lpg li bir avensis olacak olsam hangi kontrolleri yaptırmalıyım veye ben bi şekilde anlayabilirmiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 30, 2013, 00:07:49 »
1.6 Elegant almayı düşünüyordum malum benzin fiyatlarından dolayı LPG li almayı istiyordum ama burada okuduklarımdan sonra tedirgin oldum açıkçası eğer lpg li bir avensis olacak olsam hangi kontrolleri yaptırmalıyım veye ben bir şekilde anlayabilirmiyim
oğuzhan bey korkuya gerek yok aracı almadan önce ekspertizini yaptırın yeterli