0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
başıma geldiği için biraz tecrübeliyim egzos çıkışına bir peçete tutun eğer içeriye çekiyorsa ve içine girecek gibi oluyorsa sübaplar yanmıştır, süboplar sağlam ise içeriye peşeteyi çekmez dışarıya iter. Ayrıca yakıtta bir artış olur eğer sübaplar gitmişse değiştirmek gerekiyor ben iki ay oldu değiştirdim 1250 tl civarı masrafı var istanbulda toyotronic servisi var şu an bir sıkıntısı yok, yakıtıda makul seviyede. Devirde oynama sübaptan değil boğaz kelebeğinden kaynaklanıyor bende vardı aynı sorun boğaz kelebeğinin çıkmasını aynı serviste bulup teğiştirdim şu an problem kalmadı
Arkadaşlar Ben LPG yi BRC Ankara mavi denizlerde taktırmıştım (45.000 km oldu yaklaşık) onlara gittim. Bana yardımcı olabilecek bir toyota ustasının (Toyan dan ayrılmış) adresini verdiler. Orada sübaplara yapılan ayarda (ben pek nlamadığımdan yanlış anlatıyor olabilirim kusura bakmayın) 1 nci sübapda gaz verince ibre yerinen bile oynamadı.. Diğerlerinde ise gösterge gayet iyiydi. Sonuç olarak sübaptan kaynaklanan arıza vardı. İşçilik dahil 1200 TL ye yapacağını söyledi. Tabi daha sonra da 1 depo benzinle bindikten sonra gaz ayarı yapılacağını söyledi. Çarşamba günü vereceğim inşallah sıkıntısız bir şekilde de alırım.
aslında lpg takan servisler araç kullanıcılarını bu gibi motor sorunları için uyarmış olsa en azından anlatsalar bence birçok kişi srun yaşamamak adına lpg den vazgeçebilir
artık birçok lpg montajcısı dediğin gibi manuel kalibrasyon yapıyor abi.bu sorunlarla karşılaşmamak için toyotanın otomatik liftlere geçmesini beklicez artık
1.6 Elegant almayı düşünüyordum malum benzin fiyatlarından dolayı LPG li almayı istiyordum ama burada okuduklarımdan sonra tedirgin oldum açıkçası eğer lpg li bir avensis olacak olsam hangi kontrolleri yaptırmalıyım veye ben bir şekilde anlayabilirmiyim