Gönderen Konu: auris direksiyon sesi  (Okunma sayısı 10045 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
auris direksiyon sesi
« : Mart 21, 2013, 13:45:38 »
merhaba. sizin auriste de direksiyondan gelen hafif bir tıkırtı ya da vuruntu var mı.düşük hızda giderken daha çok anlaşılıyor.ustaya sordum bindi gezdi, Toyotalarda direksiyon kutusunda olan kronik ses sorunu dedi.yenilerde yokmuş, iyileştirilmiş.garantisi bitmeden serviste değiştir dedi.bir sorun olmaz sadece ses yapar dedi.sizlerden böyle sorunu olan var mı 2010-2011 modellerde?
1996 EUROPA RT 1.4i
2005 FOCUS II hb
2008 ASTRA cdti
2011 AURİS 1.33

Toyota Club Türkiye

auris direksiyon sesi
« : Mart 21, 2013, 13:45:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: auris direksiyon sesi
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2013, 13:52:37 »
merhaba. sizin auriste de direksiyondan gelen hafif bir tıkırtı ya da vuruntu var mı.düşük hızda giderken daha çok anlaşılıyor.ustaya sordum bindi gezdi, Toyotalarda direksiyon kutusunda olan kronik ses sorunu dedi.yenilerde yokmuş, iyileştirilmiş.garantisi bitmeden serviste değiştir dedi.bir sorun olmaz sadece ses yapar dedi.sizlerden böyle sorunu olan var mı 2010-2011 modellerde?
Bir fikrim yok ancak,garantisi devam ediyorsa aracın servise bir gösterin zaten dediğiniz gibi bir ses varsa onlar değişim yada onarım ne gerekiyorsa yaparlar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2014, 09:40:50 »
Arkadaşlar 2009 model aurisim var,multimod dizel, direksiyonun oradan takır tukur ses geliyor bozuk yollarda, asvalta ise normal ve garanti kapsamı ağustosta bitecek. Daha önce bu gibi şikayeti olupta değiştiren var mı? Daha önce bunu servise sorduğumda ciddi bir şey olmadığını asvaltta o ses gelse değiştirceklerini söylediler garanti kapsamında 1500 e yakın bir fiyatı var. Ve garantim bitse hemen değiştirelim derler kesin.. Daha önce bu gibi sorunla karşılaşan ve değiştiren var mı arkadaşlar,çünkü servis değiştirmeye pek meyilli değil ve benim biraz üstelemem gerekiyor sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2014, 09:43:29 »
Arkadaşlar 2009 model aurisim var,multimod dizel, direksiyonun oradan takır tukur ses geliyor bozuk yollarda, asvalta ise normal ve garanti kapsamı ağustosta bitecek. Daha önce bu gibi şikayeti olupta değiştiren var mı? Daha önce bunu servise sorduğumda ciddi bir şey olmadığını asvaltta o ses gelse değiştirceklerini söylediler garanti kapsamında 1500 e yakın bir fiyatı var. Ve garantim bitse hemen değiştirelim derler kesin.. Daha önce bu gibi sorunla karşılaşan ve değiştiren var mı arkadaşlar,çünkü servis değiştirmeye pek meyilli değil ve benim biraz üstelemem gerekiyor sanırım.

Forumda direksiyon ile ilgili açılmış konular var. Arama yaparsanız bulabilirsiniz. Garantisi bitmeden servise bastırın. Gerekirse değişim yaptırın, yoksa maliyeti yüksek olacaktır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2014, 10:06:51 »
Kronik bir sorun birçoğunda var az veya çok yaptırsanız da 1 yıla kadar tekrarlıyormuş. Koskoca Toyota bir direksiyon sistemini yapamıyorsa biz kapatak gidek valla şu konu açıldıkça Toyota ya ayar oluyor yedi düvele övüyorum yok şöyle böyle ya Mercedes yada Toyota diye abi stabilize yola giriyorum oda hayli yavaş kayınpederin şahan gibi takır tukur sesler geliyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2014, 10:16:29 »

Usta doğru söylemiş aslinda bu bir sorun değil, mafsaldan gelen bir ses, serviste sorgusuz sualsiz değişim yapiyorlar ya da gevşeme var ise sıkıyorlar.
Garantiniz devam ediyorsa değişim yaparlar diye düşünüyorum.

Ama bazilarimiz kronik demiş ama öle bir şey yok aslnda bende yeni yeni oturtuyorum taşları.  Bu araçların % 90'ninda mevcut ki yapi gereği bu ses duyuluyor bazı araçlarda biraz daha altta olursa ses duyulmuyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 27, 2014, 10:29:27 »
 :wacko:
Usta doğru söylemiş aslinda bu bir sorun değil, mafsaldan gelen bir ses, serviste sorgusuz sualsiz değişim yapiyorlar ya da gevşeme var ise sıkıyorlar.

Ama bazilarimiz kronik demiş ama öle bir şey yok aslnda bende yeni yeni oturtuyorum taşları.  Bu araçların % 90'ninda mevcut ki yapi gereği bu ses duyuluyor bazı araçlarda biraz daha altta olursa ses duyulmuyor.

sercan hocam direksiyonla ilgili sen revizyon yaptın mı ?
bende bu şikayetten servise gittim 2 kere ikinci gidişimde adamlar kaliper pimlerini yağladılar  ne kadar enteresan dimi derdimi anlatacağım servis hala bulamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 27, 2014, 11:27:21 »
:wacko:sercan hocam direksiyonla ilgili sen revizyon yaptın mı ?
bende bu şikayetten servise gittim 2 kere ikinci gidişimde adamlar kaliper pimlerini yağladılar  ne kadar enteresan dimi derdimi anlatacağım servis hala bulamadım :)
:)gerçekten komik geliyor sedat abi ama kaliper pimlerinden kaynaklı olabiliyor benim aracım 2004 corolla zaten corolla denince akla gelen arıza kutudaki sestir ben özel servise gittim geçtiğimiz temmuzda kaliper pimlerini tamir etti ogün bugündür daha o sesi duymadım. belki ozaman kutu sesi değildi dersiniz aynı kutu sesi, biliyorum bundan önce 2003 vardı onda kutu arızası vardı aynı ses ve kullandığım bir çok sol modelden aynı ses geliyordu yani bildiğim bir ses :) evet komik geliyor ama kaliperdeki aşırı aşınma ve boşluktanda o sesi yapabiliyor :)
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 27, 2014, 13:55:17 »
adama diyorum kardeşim bak kaliper pimi ise bozuk yolda giderken frene bastığında ses gelmez ama anlamıyor kaliper sesi değil hala devam ediyor direksiyon altındaki plastiğin içinden takır tukur sesler geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 27, 2014, 15:11:01 »
:wacko:sercan hocam direksiyonla ilgili sen revizyon yaptın mı ?

Insanlar bişe bilince hemen arabasinda olmasina gerek yok Sedat hocam.
Benim km 42.000 direksiyonda  hiç bir işlem olmadi ve seste yok.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 27, 2014, 17:01:05 »
Insanlar bişe bilince hemen arabasinda olmasina gerek yok Sedat hocam.
Benim km 42.000 direksiyonda  hiç bir işlem olmadi ve seste yok.
maşallah diyelim taşları sağlam oturtmuşsun sercan hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2014, 15:22:24 »
maşallah diyelim taşları sağlam oturtmuşsun sercan hocam
:) eyvallah hocam.
Biraz dikkat etmeklede alakali lambur lumbur çukura girmemek gerek. En azindan yavaşça girilse ömrüde o kadar uzun olur.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2014, 16:27:42 »
:) eyvallah hocam.
Biraz dikkat etmeklede alakali lambur lumbur çukura girmemek gerek. En azindan yavaşça girilse ömrüde o kadar uzun olur.
muhakkak dikkat etmek gerekiyor fakat olacağı varsa da oluyor bu aralar sağolsun lar seçim yatırımı için %90 kullandığım yollar yeni asfaltlandı  :D :rofl: :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 28, 2014, 16:39:24 »
muhakkak dikkat etmek gerekiyor fakat olacağı varsa da oluyor bu aralar sağolsun lar seçim yatırımı için %90 kullandığım yollar yeni asfaltlandı  :D :rofl: :P

Ooh iyi bari. :D bize yaradı bu durum.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Ocak 29, 2014, 14:05:08 »
Evet arkadaşlar servise gittim direksiyon sıkıntısı için mafsalda sıkıntı var Toyotolarda genelde bu ses oluyor mafsalın yapısyla alakalı dediler Cuma günü değişecek bakalım ses gelcek mi? Ama zamanla tekrar yapar bunu dedi usta hayırlısı artık. 450 TL imiş servis garantiden değişecek bakalım hayırlısı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 29, 2014, 14:29:29 »
hadi hayırlısı umarım sorununuz çözülür 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2014, 16:10:11 »
Arkadaşlar ek bilgi veriyim, direksiyon mafsalı değiştirirken servis direksiyon kolonunun da değişmesi gerektiğini söyledi ve garanti ekstradan onuda değiştiriyorlar. Toplam maliyeti 1500 ile 2000 TL arasında toplam 2 parçanın. Bakalım umarım değiştikten sonra ses olayı çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 31, 2014, 16:12:53 »
Arkadaşlar ek bilgi veriyim, direksiyon mafsalı değiştirirken servis direksiyon kolonunun da değişmesi gerektiğini söyledi ve garanti ekstradan onuda değiştiriyorlar. Toplam maliyeti 1500 ile 2000 TL arasında toplam 2 parçanın. Bakalım umarım değiştikten sonra ses olayı çözülür.

Büyük ihtimalle çözülecektir. Garanti ekstranın işe yaradığını canlı olarak görmek güzel.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 31, 2014, 16:31:46 »

+1

Evet arkadaşlar servise gittim direksiyon sıkıntısı için mafsalda sıkıntı var Toyotolarda genelde bu ses oluyor mafsalın yapısyla alakalı dediler Cuma günü değişecek bakalım ses gelcek mi? Ama zamanla tekrar yapar bunu dedi usta hayırlısı artık. 450 TL imiş servis garantiden değişecek bakalım hayırlısı..

+1
;)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Şubat 04, 2014, 08:02:40 »
Arkadaşlar Servisin Garanti ekstradan çözmüş olduğu,1 adet direksiyon konsolu ile direksiyon mafsalının değişmesi sonucu ses kalmamıştır. Valla sevindim 3 yıldır takır tukur biniyormuşum. Toplam maliyeti 2500 TL imiş. Demekki garanti bitmeden iyi yetiştim sayılır.