0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba. sizin auriste de direksiyondan gelen hafif bir tıkırtı ya da vuruntu var mı.düşük hızda giderken daha çok anlaşılıyor.ustaya sordum bindi gezdi, Toyotalarda direksiyon kutusunda olan kronik ses sorunu dedi.yenilerde yokmuş, iyileştirilmiş.garantisi bitmeden serviste değiştir dedi.bir sorun olmaz sadece ses yapar dedi.sizlerden böyle sorunu olan var mı 2010-2011 modellerde?
Arkadaşlar 2009 model aurisim var,multimod dizel, direksiyonun oradan takır tukur ses geliyor bozuk yollarda, asvalta ise normal ve garanti kapsamı ağustosta bitecek. Daha önce bu gibi şikayeti olupta değiştiren var mı? Daha önce bunu servise sorduğumda ciddi bir şey olmadığını asvaltta o ses gelse değiştirceklerini söylediler garanti kapsamında 1500 e yakın bir fiyatı var. Ve garantim bitse hemen değiştirelim derler kesin.. Daha önce bu gibi sorunla karşılaşan ve değiştiren var mı arkadaşlar,çünkü servis değiştirmeye pek meyilli değil ve benim biraz üstelemem gerekiyor sanırım.
Usta doğru söylemiş aslinda bu bir sorun değil, mafsaldan gelen bir ses, serviste sorgusuz sualsiz değişim yapiyorlar ya da gevşeme var ise sıkıyorlar.Garantiniz devam ediyorsa değişim yaparlar diye düşünüyorum. Ama bazilarimiz kronik demiş ama öle bir şey yok aslnda bende yeni yeni oturtuyorum taşları. Bu araçların % 90'ninda mevcut ki yapi gereği bu ses duyuluyor bazı araçlarda biraz daha altta olursa ses duyulmuyor.
:wacko:sercan hocam direksiyonla ilgili sen revizyon yaptın mı ?bende bu şikayetten servise gittim 2 kere ikinci gidişimde adamlar kaliper pimlerini yağladılar ne kadar enteresan dimi derdimi anlatacağım servis hala bulamadım
Insanlar bişe bilince hemen arabasinda olmasina gerek yok Sedat hocam. Benim km 42.000 direksiyonda hiç bir işlem olmadi ve seste yok.
maşallah diyelim taşları sağlam oturtmuşsun sercan hocam
eyvallah hocam. Biraz dikkat etmeklede alakali lambur lumbur çukura girmemek gerek. En azindan yavaşça girilse ömrüde o kadar uzun olur.
muhakkak dikkat etmek gerekiyor fakat olacağı varsa da oluyor bu aralar sağolsun lar seçim yatırımı için %90 kullandığım yollar yeni asfaltlandı
Arkadaşlar ek bilgi veriyim, direksiyon mafsalı değiştirirken servis direksiyon kolonunun da değişmesi gerektiğini söyledi ve garanti ekstradan onuda değiştiriyorlar. Toplam maliyeti 1500 ile 2000 TL arasında toplam 2 parçanın. Bakalım umarım değiştikten sonra ses olayı çözülür.
Evet arkadaşlar servise gittim direksiyon sıkıntısı için mafsalda sıkıntı var Toyotolarda genelde bu ses oluyor mafsalın yapısyla alakalı dediler Cuma günü değişecek bakalım ses gelcek mi? Ama zamanla tekrar yapar bunu dedi usta hayırlısı artık. 450 TL imiş servis garantiden değişecek bakalım hayırlısı..