0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar bı konuyu merak edıyorum ve bılgısı olan arkadaslardan yardım beklıyorum.Toyota avensis 2.0 d4d dcat 2004 model araçta triger kayışımı var yoksa zincir mi ve zincir kac km de kayış kac km de degişmesi gerekir?Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım.
zincirdir zincir.. zincirler ömürlük olarak tasarlarnır ama pratikte öyle olmaz genelde.. siz zincir ne zaman fazla ses yapmaya başlarsa o zaman gergisiyle birlikte değiştirirsiniz... özenli kullanılan bir araçta 300-400 bin km'ye kadar zincir kolay kolay tık demez. genelde zaten ne olur ne olmaz diye değiştirilir..
Evet 2.2 AD-FTV motorlardı Sercanım.
2009 corolla 1,6 benzinlilerde de mi zincir var
ben yazarken emin değildim (zaten "zincirdir zincir.." şeklinde ifade ettim) ama 2.0 litrelik bir turbodizel motorda kayış kullanılacağı 40 yıl düşünsem aklımın ucundan geçmezdi şahsen..%99 zincirdir deyip o şekilde yazdım.. yıllardır 1.3 benzinli motorda bile zincir kullanan bir firmadan yine aynı dönemdeki 2.0 turbo dizelde kayış kullanması hakikaten çok acayip.. valla gözümle görmeden inanasım gelmiyor..
Aslında buradan çok gpzel ve faydalı bir tartışma çıkabilir.(zaten bu süregelen bir karşılaştırmadır) Zincir - Kayış karşılaştırması şeklinde. Her ikisini de öne çıkaran avantaj ve dezavantajlar mevcut.
Bence zincirli sistem daha iyi. Kayış koptuğunda ki kopma riski bakımları zamanında yapılmaz ise kullanıcının başını ciddi maddi sıkıntıya sokabilir.