Gönderen Konu: hangi kasko sirketi... neden?  (Okunma sayısı 10506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
hangi kasko sirketi... neden?
« : Mart 19, 2013, 22:41:07 »
siz degerli forum uyeleri sizler hangi kasko sirketi ile aracinizi kaskoluyorsunuz sizin icin artilari ve eksileri nelerdir acaba?

Ben simdiye kadar ziraat sigortanin kaskosunu yaptiryordum ama basimdan gecen kucuk kaza sonucu ziraat kaskonun muhattap bulma acisindan fos ciktigini gorunce sirketi bu sene degistirmeye karar verdim simdi bir tanidigin vasitasiyla basak sigortaya gececem
Corolla 2011 comfort extra fume vw passat 2016

Toyota Club Türkiye

hangi kasko sirketi... neden?
« : Mart 19, 2013, 22:41:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: hangi kasko sirketi... neden?
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2013, 23:11:45 »
Sırası ile tavsiyelerim;

Yapı Kredi Sigorta: Bankasını hiç sevmem ama sigorta departmanı çok iyi ve dürüst çalışıyor, kasko hasarlarında ödemelerini tam yapıyor, parça tedariği yapmıyor.

Anadolu Sigorta: Dürüst bir sigorta şirketi, kasko hasarlarında onarım ve parça tedariği konusunda çok hızlılar, ayrıca ucuz yerine dürüst tedarikçiler ile çalışıyorlar.

Aksigorta: Anadolu sigorta kadar hızlı olmasalar da diğer konularda hemen hemen aynılar.

Diğerleri: Bu sigorta şirketleri dışındaki sigorta firmalarının birçok eksikleri mevcut, çok daha ucuza poliçe satıyorlar ancak sonrası muamma oluyor, allah korusun ama bir kaza sonrasında bunun önemi daha çok anlaşılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2013, 23:44:09 »
siz degerli forum uyeleri sizler hangi kasko sirketi ile aracinizi kaskoluyorsunuz sizin icin artilari ve eksileri nelerdir acaba?

Ben simdiye kadar ziraat sigortanin kaskosunu yaptiryordum ama basimdan gecen kucuk kaza sonucu ziraat kaskonun muhattap bulma acisindan fos ciktigini gorunce sirketi bu sene degistirmeye karar verdim simdi bir tanidigin vasitasiyla basak sigortaya gececem
Tuncay bey bence hiçbir değişiklik yapmamışsınız. Önceki aracımda belirttiğiniz sigortayla ilgili problemler yaşadım. Bunu siz de bulunduğunuz yerdeki sanayi sitesi ustalarından test ederek görebilirsiniz. Eğer yaptırmadıysanız Ufuk bey in tavsiyelerine ek olarak Axa, Alianz gibi şirketlere de bir bakın
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2013, 12:54:19 »
merhabalar ben de ak sigorta yaptırdım toyota kasko diye bir paket var oldukça uygun ve güvenilir diye ak kasko ya geçtim eskiden hdi yaptırıyordum 1350 tl ydi geçen yıl bu yıl ak kasko 775 tl ve tüm toyota servisleri ile anlaşmalı umurum memnun kalırım.ufuk beyin paylaşımlarını göz ardı etmeyin derim...
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2013, 14:15:20 »
Aksigorta iyi bence önceki aracımızla kaza yaptığımızda işlemlerin iyi ilerlediğini gördüm.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2013, 14:16:37 »
merhabalar ben de ak sigorta yaptırdım toyota kasko diye bir paket var oldukça uygun ve güvenilir diye ak kasko ya geçtim eskiden hdi yaptırıyordum 1350 tl ydi geçen yıl bu yıl ak kasko 775 tl ve tüm toyota servisleri ile anlaşmalı umurum memnun kalırım.ufuk beyin paylaşımlarını göz ardı etmeyin derim...

Toyota kasko doğru kullanıldığında çok iyi ancak daha çok yetkili servislerin işine yarıyor çünkü Toyota Kasko'da parça onarımı veya muadil parça kullanımı yok, kapınızdaki göçük için bile servis kapınızı komple değiştirebilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2013, 14:25:07 »
10 gün önce kaskoyu yeniledim fiyat sıralaması aşağıdaki şekildeydi, 3 sigorta şirketi de bulunduğum ildeki yetkili toyota servisi ile anlaşmalıydı,

1- sompo japan
2- aksigorta toyota kasko
3- aksigorta oto kaskom

ben 3 olanı seçtim çünkü,

sompo japan sigorta hakkında internette çok fazla şikayet vardı ayrıca mini onarımdan yapılan işlemleri tramer e bildiriyordu ve kaskoyu yenilerken diğer şirketlerden hasarsızlık indirimi almanızı engelliyordu tel ile genel merkezi arayarak teyit ettim eledim.

aksigorta toyota kasko da mini onarım yoktu, ufak bir işlem yapılsa dahi ya hasarsızlık bozulacak ya da cebinizden  odeyeceksiniz, bir önceki yıl başıma geldiği için tecrübeliydim, eledim.

aksigorta  oto kaskom fiyat olarak diğerlerinden biraz yüksekti ama belirgin negatif yönü, eksiği yoktu ve tercih ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 20, 2013, 15:16:32 »
ben halk kasko derim farım kırıldı çıkma aldım taktım faturayı yolladım 1 hafta sonra hesabına yatırdılar her zaman bir muhatap bulabiliyorsunuz ve uygun ve en full.Bazı kaskolarda opsiyonel olan şeyler bu kaskoda standart.
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2013, 16:43:01 »
Toyotadan aksigorta acenteliğinde kaskomu yenilettim
1 Adet ön tampon( boya montaj dahil ) , 1 adet sis farı , 1 adet radyatör + işçilik =7200 tl (K.D.V) dahil kaskoya fatura çıkardı, kasko kıllandı bu miktara tabi ödediler ama aracım 16 gün Toyota servisinde durdu öylece. Aksigorta mı tövbe birdaha olmaz. Paraya kıyarım diyorsan Zurich sigorta en hızlı en iyisi.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2013, 16:58:14 »
Hangi kasko şirketi bilmiyorum fakat kasko yasası ile ilgili değişiklik varmış, önceden beri biliniyordur belki ama ben bugün rastladım
http://www.sigortam.net/yeni-kasko-yasasi-sil-bastan
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2013, 17:20:51 »
Kaskonuzun markası ne olursa olsun önemli değil
yeterki servisle anlaşmalı olsun; o zaman kaskodan parayı servis alıyor size hiç bir iş düşmüyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2013, 23:02:51 »
Kaskonuzun markası ne olursa olsun önemli değil
yeterki servisle anlaşmalı olsun; o zaman kaskodan parayı servis alıyor size hiç bir iş düşmüyor :)
aynen katılıyorum kemal amca:))) öbür türlü araba yapılacak sen parayı ödeyeceksin sonra kasko hesabına para yatıracak vs 1 ay bekliyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2013, 23:17:05 »
 Bence en az kasko hizmeti veren sigorta kadar acenta da önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2013, 14:13:29 »
ben her yıl toyota çayırcıoğlunda yeniletiyorum. artık onlar hangi şirketi uygun görürseler. bu yıl zürich sigortadan yaptırmışlar ve başımdan küçük bir kaza geçti aradım bant kaydı çıktı. mesai saatleri dışında hizmet veremiyorlarmış. yani hafta sonu yada akşam olsa sakın kaza yapma yanarsın. onun için bence en iyisi aksigorta.
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 22, 2013, 15:02:41 »
yeri gelmişken bende şunu sorayım; 14.03.2013 tarihi itibarıyla ak sigorta gümüş kasko yaptırdım.(daha doğrusu servis öyle uygun görüp yapmış)şimdi bu gümüş kasko nedir,altın kasko nedir? farkları nelerdir,mini onarım durumları nedir? vs vs vs.....Bilgisi olupta cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 22, 2013, 15:20:54 »
Ben arabayı aldığımda toyota kasko 1900 tl çıkardı ben halk kaskoya 1253 tl verdim toyota gümüş kasko da mini onarım vs yok halk kaskoda var ve toyota ile antlaşmalı.altın kasko en kapsamlısı mini onarım yılda bir kez cam far vs kaskoyu bozmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #16 : Mart 24, 2013, 15:04:22 »
yeri gelmişken bende şunu sorayım; 14.03.2013 tarihi itibarıyla ak sigorta gümüş kasko yaptırdım.(daha doğrusu servis öyle uygun görüp yapmış)şimdi bu gümüş kasko nedir,altın kasko nedir? farkları nelerdir,mini onarım durumları nedir? vs vs vs.....Bilgisi olupta cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Engin bey yanlış anlamayın sizi sorgulamak ya da yargılamak için sormuyorum, kasko poliçenizin ödemesini yapmadan önce neden bu soruları acentenize yöneltmediniz? Sonuçta ücretini ödeyerek potansiyel hizmet satın alıyorsunuz ya ödediğiniz ücret karşılığı mağdur edilirseniz?

Ne yazık ki ülkemizde poliçe satın almak (yada kiralamak diyeyim) marketten alış-veriş yapmak gibi oldu, unutmayalım ki bu poliçe aracınızın başına gelebilecek her şey için x bir firma ile yapılan sözleşme niteliği taşıyor ve imza atıyorsunuz.Lütfen poliçenizi satın almadan önce iyi araştırma yapın, sigorta şirketleri acentelerine sorularınızı, sorgularınızı esirgemeyin.

Banka ve sigorta şirketlerine bakış açılarımızın toplumsal olarak değişmesi, bu firmaların devlet görevlisi gibi sorgulanamaz ve yaptıkları her şeyin doğru gibi algılanmasını ortadan kaldırmamız gerekli. Aksi takdirde daha çook mağdur üyemiz olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2013, 15:10:14 »
Banka ve sigorta şirketlerine bakış açılarımızın toplumsal olarak değişmesi, bu firmaların devlet görevlisi gibi sorgulanamaz ve yaptıkları her şeyin doğru gibi algılanmasını ortadan kaldırmamız gerekli. Aksi takdirde daha çook mağdur üyemiz olacak.
Devlet görevlisi olsa dahi işine hakim olmayan,yada bildiğini başkasına aktarmak istemeyen o kadar çok insan varki etrafımızda.Dolayısıyla hiç bir şekilde araştırmadan bu tarz şeyleri yapmamak lazım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 25, 2013, 10:06:53 »
Engin bey yanlış anlamayın sizi sorgulamak ya da yargılamak için sormuyorum, kasko poliçenizin ödemesini yapmadan önce neden bu soruları acentenize yöneltmediniz? Sonuçta ücretini ödeyerek potansiyel hizmet satın alıyorsunuz ya ödediğiniz ücret karşılığı mağdur edilirseniz?

Ne yazık ki ülkemizde poliçe satın almak (yada kiralamak diyeyim) marketten alış-veriş yapmak gibi oldu, unutmayalım ki bu poliçe aracınızın başına gelebilecek her şey için x bir firma ile yapılan sözleşme niteliği taşıyor ve imza atıyorsunuz.Lütfen poliçenizi satın almadan önce iyi araştırma yapın, sigorta şirketleri acentelerine sorularınızı, sorgularınızı esirgemeyin.

Ben ve ailem sürekli araçlarını bu servisten alır,hatta durumu iyi olanlar her sene aracını yeniler,bakımları da yine bu servis de yapılır.Şehir dısında görevli iken Trafik sigortamın ve kaskomun süresi bitti.Arada samimiyet oldugundan dolayı ilgili servisi aradım ve sigortamla kaskomu halledin ben salı günü gelir ödemeyi yaparım,çokta masraflı olmasın demiştim.Abla da sağolsun gümüş kasko yapmış bana.Poliçeyi eve gelip inceleyince gördüm :) Sorun ettiğimden değil sadece merakımdan sormuştum,Mini onarımı sordugumda "var ve burada yapıyoruz,baska yere göndermiyoruz "demişti şimdi o kafama takıldı.Birazdan arar sorarım kendisine.Seneye daha dikkatli olurum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 25, 2013, 13:54:07 »
Sormak ve sorgulamak hakikaten çok önemli.Özellikle konu ile bilgi sahibi olmayınca ne soracağınızı bile bilmiyorsunuz. "Full mü? - Evet full beyefendi" başka da bir şey yok. İçeriği nedir,basit onarım ve cam hakkı var mı? varsa yılda kaç defa ? Teminat oranları ne? ( bence en önemlisi) , fiyatı düşük çıkarmak için teminat oranı da düşürülüyor mu? Kurtarıcı hizmeti ile araç tedarik hizmeti var mı, varsa kapsamı ne? Ve özellikle hiç söylemedikleri Yedek Anahtarın kaybolması durumu.Bu durumda kaskom var demeyin ya da anında bildiriniz. İşin garip tarafı bu soruları siz sormazsanız onlar anlatmıyor maalesef. Anlatan varsa da ben görmedim ve duymadım.İlk defa kasko yaptıracak arkadaşlar için umarım bir fikir olmuştur.Para kolay kazanılmıyor.Herkese kazasız günler.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"