Ben o sensörün temizliğini yapmıştım zaten size yazmayı unutmuşum kusura bakmayın ,motor arıza lambası yanıyor 3 defa arızayı sildirdim normal kullanımda bir sorun olmuyor lakin rampa aşğıya inerken ayağımı gazdan kesip aracı kopresöre bindirirsem oluyor gaza basmaya devam edersem bir sorun yok fakat nereye kadar gaza basacam

frene bastığım anda MMT şanzıman olduğundan hız biraz düşünce vites küçültüyor devir saati 4 binlere çıkıyor ve arıza lambası yanıyor normal kullanımda 4 bin deviri ben gaza basarak geçsem bile bir şey olmuyor .
Bu sorun yoktu zannedersem hava filtresini değiştirdikten sonra meydana geldi bende sensörü söktüm inanın sensörün içindeki göz damlası gibi camdan olan kısım görünmüyordu temizleyince ortaya çıkmıştı uzun süre hava filtresi değişmemiş galiba.
Size sorum ben kendim bu arıza lambasını söndürebilirmiyim daha önce opel vectra vardı onda söndürebiliyordum 3 defa gaza bas direksiyonu tam sağ yap sonra tam sol yap frene bas falan gibi bişeyler yaparak oluyordu TOYOTA da böyle bişey varsa yazarmısınız lütfen
Herkeze teşekkür ederim..