Gönderen Konu: Corolla 2007 D4D arıza lambası  (Okunma sayısı 1581 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 2007 D4D arıza lambası
« : Mart 19, 2013, 19:44:35 »
        Merhabalar 2007 model d4d dizel multimod şanzıman aracım var ,araçtan memnunum fakat bu arıza lambası beni çok sıkıntıya sokuyor.
        Araç ile uzun rampa aşağıya inerken eğer araç kopresöre biniyor ise hemen arıza lambası yanıyor teste soktuğumda hava akış sensörü (debimetre) denilen hava filtresinin çıkışındaki sensörün arızalı olduğunu söylüyor ,servise soruyorum o alet bozulmaz diyor ne yapacağımı şaşırdım bi fikri olan varmı acaba ?

Toyota Club Türkiye

Corolla 2007 D4D arıza lambası
« : Mart 19, 2013, 19:44:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2007 D4D arıza lambası
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2013, 19:48:07 »
Temizletin tekrar deneyin temizlenmesi çok kolay ben kendim temizliyorum 2 vidası var çıkarın .Yagsız kontak sprey ile veya saf alkol ile temizleyebilirsiniz hangisini kullanıranız üzerine püskürtün elinize 1-2 numara sulu boya fırçası alın ufak dokunuşarla dışındaki kiri akıtın daha sonra tekrar sprey sıkın biraz üfleyerek kurutun işlem tamam bird eger motoru felan yıkattıysanız içine su gidip oksit yapmış olabilir soketin içini kontrol edin .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2013, 19:48:59 »
        Merhabalar 2007 model d4d dizel multimod şanzıman aracım var ,araçtan memnunum fakat bu arıza lambası beni çok sıkıntıya sokuyor.
        Araç ile uzun rampa aşağıya inerken eğer araç kopresöre biniyor ise hemen arıza lambası yanıyor teste soktuğumda hava akış sensörü (debimetre) denilen hava filtresinin çıkışındaki sensörün arızalı olduğunu söylüyor ,servise soruyorum o alet bozulmaz diyor ne yapacağımı şaşırdım bir fikri olan varmı acaba ?
O alet yani "maf sensörü" bozulabilir.Size hangi servis bozulmaz dediyse o servisi değiştirin.Ama öncesinde o sensörü forumda arama yaparak nasıl temizlendiğini bulup temizleyin yada temizletin.Eğer düzelmez ise değiştirme seçeneğini deneyebilirsiniz.Birde aracın hangi arıza ışığı yanıyor şikayetler neler öncesinde bir şey var mı yapılan onarılan bunları söylemeden tam olarak bilemeyiz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2013, 10:33:53 »
   Ben o sensörün temizliğini yapmıştım zaten size yazmayı unutmuşum kusura bakmayın ,motor arıza lambası yanıyor 3 defa arızayı sildirdim normal kullanımda bir sorun olmuyor lakin rampa aşğıya inerken ayağımı gazdan kesip aracı kopresöre bindirirsem oluyor gaza basmaya devam edersem bir sorun yok fakat nereye kadar gaza basacam :) frene bastığım anda MMT şanzıman olduğundan hız biraz düşünce vites küçültüyor devir saati 4 binlere çıkıyor ve arıza lambası yanıyor normal kullanımda 4 bin deviri ben gaza basarak geçsem bile bir şey olmuyor .
  Bu sorun yoktu zannedersem hava filtresini değiştirdikten sonra meydana geldi bende sensörü söktüm inanın sensörün içindeki göz damlası gibi camdan olan kısım görünmüyordu temizleyince ortaya çıkmıştı uzun süre hava filtresi değişmemiş galiba.
  Size sorum ben kendim bu arıza lambasını söndürebilirmiyim daha önce opel vectra vardı onda söndürebiliyordum 3 defa gaza bas direksiyonu tam sağ yap sonra tam sol yap frene bas falan gibi bişeyler yaparak oluyordu TOYOTA da böyle bişey varsa yazarmısınız lütfen
 Herkeze teşekkür ederim..