0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Beyler ben bunu takdir edilmek için yazmadım ben zaten görevimi yaptım bunun bana ekstra getirisi olacağını düşünmüyorum....Ama lütfen şehirler arası yollarda dahi yaya faktörünü aklınızdan çıkarmayın yalvarırım.....
İstanbul'dan gelen arkadaşımı AŞTİ den aldıktan sonra çetin emeç bulv. na çıkmak için konya yolundan devam ettim.trafik sıkışmaya başladı sağdan yavaşça devam ederken ortada yatan bir yaralı farkettik.... durdum ve polise "müdahaleye ihtiyaç var mı?" diye sordum "doktor musunuz hemen gelin" dedi.... Arabayı bırakıp ikimiz birden koştuk....Çarpan araç sahibi şokta... yaralı olan yayanın birden önüne atladığını söylüyordu.... herkes perişan....yaşlı bir yaya sağ kol sol bacak parçalı kırık şuur kapalı kafada kanamalı yaralanma.....arkadaşlar etkilenmemek imkansız hekim de olsanız mahvoluyorsunuz..... polise ısrarla 112 yi arayın dedim 155 i aradıklarını onların haber vereceklerini söylediler.... 112 nin aranması konusunda ısrar ettim arandı ve telefondaki kişiye vakanın durumunu ayrıntılı anlattım nabız ve kalp atımı kontrolünü devam ettirdik kırık bacağı kıpırdatmaması için birini bacağı tutmakla görevlendirdim.....ambulans 5 dakika bile geçmeden geldi ama inanın o 5 dakika size 5 saat gibi geliyor.... vakayı teslim ettikten sonra ordan ayrıldım ama sonrasını gelin birde bana sorun....Arkadaşlar lütfen ama lütfen hangi yol olursa olsun bir yayaya daima çarpabilme ihtimalini düşünerek hareket edin....