Gönderen Konu: Yol bilgisayarındaki Bu değerin anlamı nedir ? bilgilendirir misiniz ?  (Okunma sayısı 5522 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Resim 1 : http://f1303.hizliresim.com/17/l/l5v75.jpg
Resim 2 : http://f1303.hizliresim.com/17/l/l5v8c.jpg

Şimdi Arkadaslar sorum su 1 resimde aracın yol bilgisayarı 100 km de 7,9 gösteriyor. şimdi benzinin litresi 5 lira diyelim zaten yaklastı. 100 km de bilgisayara göre araç 8 litre tüketiyor gösteriyor. 8*5=40  dersek ve  100 bölersek km de 40 kurus mu yakmıs oluyor. Bunu benim kendi hesabım yanlıs yorumlamısta olabilirim. Yani emin degilim bu konuda. Bir ikincisi arkadasımın opel astrasında yokus asagı inerken bu degerler 0,0 gösteriyor bende ise hiç öyle olmuyor. Hatta bazen bu deger 11 gibi degerlere yükseliyor. İşin İçinden bir türlü çıkamadım.

Ayrıca 2. Bir sorum daha var. Bu V kayısı dedikleri alternetör kayısı mı ? ben baska kayıs bilmiyorum kafama takıldı. Özellikle bugun baktım kaputa göremedim klima kayısı var biraz arastırdım. oda alternetör kayısından destekleniyor diye biliyorum. yanlıs mı ? şimdiden tesekkürler yorumlar için...

Not: Bugun 18 mart Çanakkale Savasının yıl dönümü, Bütün Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyorum.
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
umut bey v kayışı dedikleri evet alternatör kayışı zaten sizin aracınızda bir tane kayış var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
umut bey diğer sorunuza gelince hesabınız doğru aracınız 100 km de 8 litre yakıt tüketirse 40 kr yakar.sürüş esnasında gaz pedalından ayağınızı çekerseniz ekrandaki iki tane tire işareti opel deki sıfır anlamına gelir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
1. resimdeki tüm zamanların ortalaması. 2. side anlık tüketim. araç vitesteyken gaza basmadığınız takdirde '0' görmeniz gerekiyor (1. viteste araç rolantide kalmak için gaz veriyor galiba bu yüzden sıfır olmayabilir) boşta çalışırken de resimdeki gibi çizgileri görürsünüz. bizim 2006 da öyle yani. sizin aracınız 2006 dan daha eski heralde onlarda farklı mı bilmiyorum ama 0 ı görmüyorsanız bir problem var galiba
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
1. resimdeki tüm zamanların ortalaması. 2. side anlık tüketim. araç vitesteyken gaza basmadığınız takdirde '0' görmeniz gerekiyor (1. viteste araç rolantide kalmak için gaz veriyor galiba bu yüzden sıfır olmayabilir) boşta çalışırken de resimdeki gibi çizgileri görürsünüz. bizim 2006 da öyle yani. sizin aracınız 2006 dan daha eski heralde onlarda farklı mı bilmiyorum ama 0 ı görmüyorsanız bir problem var galiba

2 resime tekrar trip tusuna basınca geliyor yalnız 1 resimle aynı olan yerde degil onu belirteyim. yani 1 resimde 7,9 varken gaza basmasamda o yazı aynen kalıyor kafama takılan o benim trip tusuna tekrar basında o çizgiler çıkıyor? insalllah anlatabilmişimdir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
umut bey v kayışı dedikleri evet alternatör kayışı zaten sizin aracınızda bir tane kayış var :D

cahillik   basa bela işte :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
3 sn basılı tutulan Trip düğmesi ile ortalama tüketim değeri sıfırlanıp tekrar yola çıkıldığında ilk birkaç sn. 2 tire işareti çıkar, yol bilgisayarının kendini sıfırladığı ve yeniden hesaplama yapmaya başladığı anlamına gelmektedir.

Trip düğmesine bir kez daha basarsanız, anlık tüketim değeri çıkar, yokuş aşağı inerken veya duraklama yaparken gaza basmıyorsanız tüketimi "0L/100km" olarak görebileceğiniz yerdir.

Ortalama tüketim değerinin başında Av. işareti vardır. Anlık tüketim değeri tek başınadır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
2 resime tekrar trip tusuna basınca geliyor yalnız 1 resimle aynı olan yerde degil onu belirteyim. yani 1 resimde 7,9 varken gaza basmasamda o yazı aynen kalıyor kafama takılan o benim trip tusuna tekrar basında o çizgiler çıkıyor? insalllah anlatabilmişimdir :D
aynı kalır çünkü tüm zamanların ortalaması o. bugüne kadar ortalama ne yaktıysanız o. öyle gaza basmayla falan da değişmez zaten bizimki dizel mesela yaklaşık 2 yıldır 5.3 sabit :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
aynı kalır çünkü tüm zamanların ortalaması o. bugüne kadar ortalama ne yaktıysanız o. öyle gaza basmayla falan da değişmez zaten bizimki dizel mesela yaklaşık 2 yıldır 5.3 sabit :)

Yanılıyor olabilirim,bilgi eksikliğim varsa düzeltin lütfen..

Benim arabamın 100km'de ortalaması 8 lt.. geçen yıl şehirlerarası yola çıkarken değerleri sıfırladım, 300 km gibi bir yol aldıktan sonra ortalamaya baktığımda 6.7 gibi bir rakam vardı... 50.000 KM'de olan bir aracı 300 km boyunca uçursanız bile 8 olan ortalama 6.7'ye düşmez.

O yüzden tahminim, tüm zamanların ortalaması değil son 100 km( belki 200..tam rakamı bilmiyorum) gibi bir rakamı baz alıyor ortalamayı hesaplarken.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
...tahminim, tüm zamanların ortalaması değil son 100 km( belki 200..tam rakamı bilmiyorum) gibi bir rakamı baz alıyor ortalamayı hesaplarken.
Fabrikadan çıktığından beri olan ortalaması değil de son 1.000km' deki ortalamayı veriyor diye biliyorum ben de.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Fabrikadan çıktığından beri olan ortalaması değil de son 1.000km' deki ortalamayı veriyor diye biliyorum ben de.
üstelik onuda sağlıklı vermiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi

Ekranda Av. olan ortalama tüketim değeri, Trip düğmesine 3.sn basıp sıfırlandıktan sonraki ortalamadır. Yani ne son 100km, ne 1000km ne de daha uzun. Ne kadar uzun bırakırsanız o kadar fazla ortalama alır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ekranda gördügünüz deger aracın 100 km yakıt tüketim ortalama degeridir.Trip tuşuna basarsanız sonraki 2 menü birisi anlık tüketim onda ( ---- / 100 ) araç dururken bu ekran gelir harekt etttiginizde aracın o anki yakıt tüketimini gösterir.Birde 26 km veya farklı bir hız gösteren ekran gelir oda 100 km lik yakıt tüketiminizde ortalama hızınızın ne olduugnu gösterir.yani örnek ekran görüntüsü   

1 -  9,8 / 100 km

2 -  -----/ 100 km ( bu ekranda senin istedigin şey olur )

3 -  26 km
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "