Gönderen Konu: Seat Cordoba Benzinli Tekleme sorunu  (Okunma sayısı 7930 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Seat Cordoba Benzinli Tekleme sorunu
« : Mart 18, 2013, 00:49:09 »
Arkadaşlar araç rolantide devir birden aşağı hafif inip geri kalkıyor. Lpg yok araçta.
ARaba yolda giderken 2 bin 3 bin devir arasında hızlanırken tekliyor sanki zıplıyor resmen.
Arabanın harareti yükselmiyor maksimum 60 derecede kalıyor.
Arabanın içi hiç ısınmıyor.
Kaloriferden sıcak gelmiyor ve ayaklara verdiğimde hafif şoför tarafı sıcak yan tarafa direk soğuk üflüyor.Polen filtreisinde söktüm komple sonuç aynı.
VE araba bazen basıyorsun marşa hiç çalışmıyor gırgır ediyor ama çalışmıyor aküden değil ama neden bilmiyorum.
Gaz kelebeği olablirmi çalışmaya engel teklemeye engel?
Çok canımı sıktı bu sorunla arabadan soğutttu.

Toyota Club Türkiye

Seat Cordoba Benzinli Tekleme sorunu
« : Mart 18, 2013, 00:49:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Seat Cordoba Benzinli Tekleme sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2013, 00:53:26 »
Öncelikle termostadı değiştirmeniz gerekiyor gibi bir durum gözüküyor. Değişimden sonra sorunlarınız devam ederse o zaman farklı şeyler düşünürüz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2013, 01:07:07 »
Öncelikle termostadı değiştirmeniz gerekiyor gibi bir durum gözüküyor. Değişimden sonra sorunlarınız devam ederse o zaman farklı şeyler düşünürüz.
Bütün anlatılanlar içinmi termostat? yoksa sadece kalorifer ısınma haraket göstergesi içinmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2013, 01:13:18 »
En basit arıza belirtisinden başlamak gerektiği için, termostat.

Kaloriferden sıcak üflemiyor ise termostat açık kalmış demektir ve motor yeterli sıcaklığa ulaşamadığı içinde düzensiz çalışıyor olabilir.

İlave olarak enjektör temizleyicisi kullanıp farklı marka benzin kullanınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 18, 2013, 01:21:31 »
En basit arıza belirtisinden başlamak gerektiği için, termostat.

Kaloriferden sıcak üflemiyor ise termostat açık kalmış demektir ve motor yeterli sıcaklığa ulaşamadığı içinde düzensiz çalışıyor olabilir.

İlave olarak enjektör temizleyicisi kullanıp farklı marka benzin kullanınız.
Tamamdır yarın ilk iş onu değiştirtmek olacak teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2013, 01:27:09 »
Tamamdır yarın ilk iş onu değiştirtmek olacak teşekkürler

Bujilerinizide kontrol ettirin. İyi durumdalarsa, temizletip tırnak aralıklarını tekrar ayarlatınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2013, 00:30:37 »
Aracı yaptırdım.
Termostat değişti, hararet olayı ve kalorifer ısınma sorunu ortadan kalktı yani içi ısınıyor, hararet 90 da kalıyor arada bi nadir bir şekilde 60 a iniyor sonra hemen çıkıyor geri.
Bir adet bobin değişti motorun üstünde dört tane varmış toplam biri bozukmuş değişti tekleme vs gibi bir sorun kalmadı
Yalnız araç bazen motor soğuk veya sıcak farketmeksizin çalışmıyor marş basıyor gır gır gır ama çalışmıyor sonrada afallar gibi yavaş yavaş dalgalana dalganala çalışmaya başlıyor sonra normale dönüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 20, 2013, 02:14:04 »
Aracı yaptırdım.
Termostat değişti, hararet olayı ve kalorifer ısınma sorunu ortadan kalktı yani içi ısınıyor, hararet 90 da kalıyor arada bir nadir bir şekilde 60 a iniyor sonra hemen çıkıyor geri.
Bir adet bobin değişti motorun üstünde dört tane varmış toplam biri bozukmuş değişti tekleme vs gibi bir sorun kalmadı
Yalnız araç bazen motor soğuk veya sıcak farketmeksizin çalışmıyor marş basıyor gır gır gır ama çalışmıyor sonrada afallar gibi yavaş yavaş dalgalana dalganala çalışmaya başlıyor sonra normale dönüyor.

Muhtemelen o şekilde çalışma olayı göstergedeki ışıklar falan sönüp yanıyordur ondan sonra çalışıyordur öyle birşey varsa yüksek ihtimal akü. Ayrıca marş motoru kömürlerinize baktırmanızı öneririm.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2013, 00:04:02 »
Muhtemelen o şekilde çalışma olayı göstergedeki ışıklar falan sönüp yanıyordur ondan sonra çalışıyordur öyle birşey varsa yüksek ihtimal akü. Ayrıca marş motoru kömürlerinize baktırmanızı öneririm.
Marş motoru  kömürleri sebep olabilirmi? Gece arac bırakınca sabah ilk marşta çalışıyor daha sonra ısınsın motor stop et çalıştırmaya çalış çalışmıyor ve sorun hala çözülmedi.

Sıcaklık müşürü sebep olablirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2013, 00:14:06 »
İyi bir yerde gaz kelebeği temizliği ve Carbon Clean işlemi yaptırınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2013, 00:23:53 »
İyi bir yerde gaz kelebeği temizliği ve Carbon Clean işlemi yaptırınız.
Gaz kelebeğini temizliğini yaptırdım değişen hiç birşey yok. Carbon clean yaptırmadım ama.Başka bir konu daha açmıştım orda belirttim Krank sensörü varmış birde egzantrik devir sensörü bunlarla ilgili yazdım çözüm olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2013, 00:32:05 »
Gaz kelebeğini temizliğini yaptırdım değişen hiç birşey yok. Carbon clean yaptırmadım ama.Başka bir konu daha açmıştım orda belirttim Krank sensörü varmış birde egzantrik devir sensörü bunlarla ilgili yazdım çözüm olarak.

Elbette, o sensörler tam görev yapıyor olabilmeliler. bahsettiğiniz soruna direkt etkileri olan parçalardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2013, 00:34:18 »
Elbette, o sensörler tam görev yapıyor olabilmeliler. bahsettiğiniz soruna direkt etkileri olan parçalardır.
Krank sensörü sıfır orjinal ile değişti fkat yeni olan parça motoru sarsıntılı çalıştırdı ve devir saatti yerinden haraket etmedi.
Egzantrik devir sensörünü değiştirdik orjinali ile sıfır parça ile ve sorun hala aynı değişen birşey yok. Krank sensörü ise eskisi takılı.
Üzerinde çıkan sensör bosh marka pazartesi günü bosh servisine gitmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2013, 00:35:50 »
Hava filtrenizin orada sensör var mı o da bozuk olabilir. Yalnız biz burda bir çok şeyi söylüyoruz ama hiç biri olmayabilir en iyisi makineye bağlanmalı yoksa böyle deneme yanılma yoluyla çok fazla vakit ve nakit kaybedersiniz...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2013, 00:40:37 »
Cih
Hava filtrenizin orada sensör var mı o da bozuk olabilir. Yalnız biz burda bir çok şeyi söylüyoruz ama hiç biri olmayabilir en iyisi makineye bağlanmalı yoksa böyle deneme yanılma yoluyla çok fazla vakit ve nakit kaybedersiniz...
cihazda çıkan bir arıza yokkki! vakit gidiyor zaten iki gün onunla uğraştım parça bulamadığım için. Seat servislerinde doğuş otoda bile yok bu parça ve bi okadarda pahalı krank sensörü parmak kadar birşey 185 TL. vakitte gidiyor fakat elden birşey gelmiyor Arıza olarak hiç birşey çıkmıyor.Hava filtresinde sensör bilmiyorumki varmı yokmu varsada bozuksada oda sebepmidir buna? Özellikle ısınınca çalışmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2013, 00:52:39 »
Cihcihazda çıkan bir arıza yokkki! vakit gidiyor zaten iki gün onunla uğraştım parça bulamadığım için. Seat servislerinde doğuş otoda bile yok bu parça ve bir okadarda pahalı krank sensörü parmak kadar birşey 185 TL. vakitte gidiyor fakat elden birşey gelmiyor Arıza olarak hiç birşey çıkmıyor.Hava filtresinde sensör bilmiyorumki varmı yokmu varsada bozuksada oda sebepmidir buna? Özellikle ısınınca çalışmıyor.

Valla hava filtresinin orada olduğu sensör maf sensörü havanın geçme debisine bağlı olarak enjektörlere emir verip ona göre yakıt püskürtmelerini söyler asıl mantığı budur o olmazsa araba çok yakar tekler belli bir deviri geçirtmez. He bu durum vw grubunda böyle mi bilmiyorum ama kısaca vvt-idaki mantığı bu şekilde çalışır. Isınınca çalışmamasının sebebi müşürde olabilir çünkü sıcaklıkla ilgili tek o geliyor ama birşey diyemedim seatın veya vw marka araçların forumlarını incelemenizi de tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 31, 2013, 01:22:04 »
MAF sensörü temizlenmeli ve Carbon Clean yapılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 31, 2013, 13:08:01 »
Valla hava filtresinin orada olduğu sensör maf sensörü havanın geçme debisine bağlı olarak enjektörlere emir verip ona göre yakıt püskürtmelerini söyler asıl mantığı budur o olmazsa araba çok yakar tekler belli bir deviri geçirtmez. He bu durum vw grubunda böyle mi bilmiyorum ama kısaca vvt-idaki mantığı bu şekilde çalışır. Isınınca çalışmamasının sebebi müşürde olabilir çünkü sıcaklıkla ilgili tek o geliyor ama birşey diyemedim seatın veya vw marka araçların forumlarını incelemenizi de tavsiye ederim.
Benim aracımda araç kendi kendine stop etmiyor veya deviri geçmeme gibi birşey sözkonusu değil.
asıl sıkıntı araç bazen çalışmıyor ve 1 ile 3 bin devir arası tekliyor yolda sorunlar bunlar.
MAF sensörü sebepmidir çalışmamaya?
Kran sensörü ihtimali düşükmüdür diyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 31, 2013, 20:30:05 »
Benim aracımda araç kendi kendine stop etmiyor veya deviri geçmeme gibi birşey sözkonusu değil.
asıl sıkıntı araç bazen çalışmıyor ve 1 ile 3 bin devir arası tekliyor yolda sorunlar bunlar.
MAF sensörü sebepmidir çalışmamaya?
Kran sensörü ihtimali düşükmüdür diyorsunuz?

Valla allaha şükür böyle bir sorun gelmediği için başıma/başımıza bilmiyorum krank sensörüde olabilir. Maf sensörüde olabilir şu anda herşey olabilir üzerinden yürüyor malesef..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 06, 2013, 19:45:50 »
Arkadaşlar araç rolantide devir birden aşağı hafif inip geri kalkıyor. Lpg yok araçta.
ARaba yolda giderken 2 bin 3 bin devir arasında hızlanırken tekliyor sanki zıplıyor resmen.
Arabanın harareti yükselmiyor maksimum 60 derecede kalıyor.
Arabanın içi hiç ısınmıyor.
Kaloriferden sıcak gelmiyor ve ayaklara verdiğimde hafif şoför tarafı sıcak yan tarafa direk soğuk üflüyor.Polen filtreisinde söktüm komple sonuç aynı.
VE araba bazen basıyorsun marşa hiç çalışmıyor gırgır ediyor ama çalışmıyor aküden değil ama neden bilmiyorum.
Gaz kelebeği olablirmi çalışmaya engel teklemeye engel?
Çok canımı sıktı bu sorunla arabadan soğutttu.
Arabanın sorunu çözüldü.

3 numaralı bobin arızalı ve tekleme sorunu yazdı cihaza takılınca araç, bobini değiştirdik tekleme falan kalmadı herşey normale döndü birde hararet müşürünü değiştirdik ibre 90 dan aşağı bi inip çıkıyordu şuan sabit 90 da kalıyor yakıtıda düştü 280 kuruş yaktı şehir içi kullanımda.
Motor ısınınca çalışmama problemide tekrarlamıyor inş hallettim. Sorunu çözene kadar giden paranın ve giden vakiti de  cabası.