0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle termostadı değiştirmeniz gerekiyor gibi bir durum gözüküyor. Değişimden sonra sorunlarınız devam ederse o zaman farklı şeyler düşünürüz.
En basit arıza belirtisinden başlamak gerektiği için, termostat.Kaloriferden sıcak üflemiyor ise termostat açık kalmış demektir ve motor yeterli sıcaklığa ulaşamadığı içinde düzensiz çalışıyor olabilir.İlave olarak enjektör temizleyicisi kullanıp farklı marka benzin kullanınız.
Tamamdır yarın ilk iş onu değiştirtmek olacak teşekkürler
Aracı yaptırdım.Termostat değişti, hararet olayı ve kalorifer ısınma sorunu ortadan kalktı yani içi ısınıyor, hararet 90 da kalıyor arada bir nadir bir şekilde 60 a iniyor sonra hemen çıkıyor geri.Bir adet bobin değişti motorun üstünde dört tane varmış toplam biri bozukmuş değişti tekleme vs gibi bir sorun kalmadıYalnız araç bazen motor soğuk veya sıcak farketmeksizin çalışmıyor marş basıyor gır gır gır ama çalışmıyor sonrada afallar gibi yavaş yavaş dalgalana dalganala çalışmaya başlıyor sonra normale dönüyor.
Muhtemelen o şekilde çalışma olayı göstergedeki ışıklar falan sönüp yanıyordur ondan sonra çalışıyordur öyle birşey varsa yüksek ihtimal akü. Ayrıca marş motoru kömürlerinize baktırmanızı öneririm.
İyi bir yerde gaz kelebeği temizliği ve Carbon Clean işlemi yaptırınız.
Gaz kelebeğini temizliğini yaptırdım değişen hiç birşey yok. Carbon clean yaptırmadım ama.Başka bir konu daha açmıştım orda belirttim Krank sensörü varmış birde egzantrik devir sensörü bunlarla ilgili yazdım çözüm olarak.
Elbette, o sensörler tam görev yapıyor olabilmeliler. bahsettiğiniz soruna direkt etkileri olan parçalardır.
Hava filtrenizin orada sensör var mı o da bozuk olabilir. Yalnız biz burda bir çok şeyi söylüyoruz ama hiç biri olmayabilir en iyisi makineye bağlanmalı yoksa böyle deneme yanılma yoluyla çok fazla vakit ve nakit kaybedersiniz...
Cihcihazda çıkan bir arıza yokkki! vakit gidiyor zaten iki gün onunla uğraştım parça bulamadığım için. Seat servislerinde doğuş otoda bile yok bu parça ve bir okadarda pahalı krank sensörü parmak kadar birşey 185 TL. vakitte gidiyor fakat elden birşey gelmiyor Arıza olarak hiç birşey çıkmıyor.Hava filtresinde sensör bilmiyorumki varmı yokmu varsada bozuksada oda sebepmidir buna? Özellikle ısınınca çalışmıyor.
Valla hava filtresinin orada olduğu sensör maf sensörü havanın geçme debisine bağlı olarak enjektörlere emir verip ona göre yakıt püskürtmelerini söyler asıl mantığı budur o olmazsa araba çok yakar tekler belli bir deviri geçirtmez. He bu durum vw grubunda böyle mi bilmiyorum ama kısaca vvt-idaki mantığı bu şekilde çalışır. Isınınca çalışmamasının sebebi müşürde olabilir çünkü sıcaklıkla ilgili tek o geliyor ama birşey diyemedim seatın veya vw marka araçların forumlarını incelemenizi de tavsiye ederim.
Benim aracımda araç kendi kendine stop etmiyor veya deviri geçmeme gibi birşey sözkonusu değil.asıl sıkıntı araç bazen çalışmıyor ve 1 ile 3 bin devir arası tekliyor yolda sorunlar bunlar.MAF sensörü sebepmidir çalışmamaya?Kran sensörü ihtimali düşükmüdür diyorsunuz?
Arkadaşlar araç rolantide devir birden aşağı hafif inip geri kalkıyor. Lpg yok araçta.ARaba yolda giderken 2 bin 3 bin devir arasında hızlanırken tekliyor sanki zıplıyor resmen.Arabanın harareti yükselmiyor maksimum 60 derecede kalıyor.Arabanın içi hiç ısınmıyor.Kaloriferden sıcak gelmiyor ve ayaklara verdiğimde hafif şoför tarafı sıcak yan tarafa direk soğuk üflüyor.Polen filtreisinde söktüm komple sonuç aynı.VE araba bazen basıyorsun marşa hiç çalışmıyor gırgır ediyor ama çalışmıyor aküden değil ama neden bilmiyorum.Gaz kelebeği olablirmi çalışmaya engel teklemeye engel?Çok canımı sıktı bu sorunla arabadan soğutttu.