Gönderen Konu: ae101 1.3 e hidrolik direksiyon yaptıran arkadaşlar.  (Okunma sayısı 7530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1. Gülen bebek sesi 2) corollanin ekzoz sesi...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
merhaba piyasada corolla 1.3 xe veya xl modellerde hidrolik direksiyon (sonradan yaptırma) arabalar var. pek çok kişide rastladım. ben de yaptırmak istedim ama ustam karşı çıktı. bunu satıp 1.6 al daha iyi dedi. ancak ben arabamdan çok memnunum. bunu satıp 1.6 xei veya gli almak isterim ama benim arabam kadar temizini bir türlü bulamadım. bir iki kişide buldum onlarda 20 bine yakın istiyorlar. sonuç olarak eğer bu iş ile uğraşan temiz titiz bir usta bulursam yaptırmak kanaatindeyim. tavsiyesi olan var mı?
Dost gerçekleri..
Düşman işine geleni..
Deli ağzına geleni..
Aşık içinden geçeni söylermiş...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 1.3 e hidrolik direksiyon yaptıran arkadaşlar.
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2013, 00:20:58 »
merhaba piyasada corolla 1.3 xe veya xl modellerde hidrolik direksiyon (sonradan yaptırma) arabalar var. pek çok kişide rastladım. ben de yaptırmak istedim ama ustam karşı çıktı. bunu satıp 1.6 al daha iyi dedi. ancak ben arabamdan çok memnunum. bunu satıp 1.6 xei veya gli almak isterim ama benim arabam kadar temizini bir türlü bulamadım. bir iki kişide buldum onlarda 20 bine yakın istiyorlar. sonuç olarak eğer bu iş ile uğraşan temiz titiz bir usta bulursam yaptırmak kanaatindeyim. tavsiyesi olan var mı?
Daha önce açılmıştı bu konu arama yaparak ulaşabilirisiniz.Hem daha çabuk hemde daha detaylı bilgiler edinirsiniz. :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1. Gülen bebek sesi 2) corollanin ekzoz sesi...
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2013, 00:57:03 »
Daha önce açılmıştı bu konu arama yaparak ulaşabilirisiniz.Hem daha çabuk hemde daha detaylı bilgiler edinirsiniz. :)

evet Ertan Bey, konuyu daha önceden beri takip ediyorum. ancak daha çok söylenenler daha çok yapılıp yapılamayacağı ile ilgiliydi. ben yaptıranların ya da kullananların görüşlerini merak ettiğim için bu başlık altında konuyu açtım. Acaba son durum nedir?
Dost gerçekleri..
Düşman işine geleni..
Deli ağzına geleni..
Aşık içinden geçeni söylermiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2013, 20:00:58 »
evet Ertan Bey, konuyu daha önceden beri takip ediyorum. ancak daha çok söylenenler daha çok yapılıp yapılamayacağı ile ilgiliydi. ben yaptıranların ya da kullananların görüşlerini merak ettiğim için bu başlık altında konuyu açtım. Acaba son durum nedir?
Çok emin değilim ama maliyeti geçtiği için uğraşılmadı sanırım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 18, 2013, 22:01:05 »
Bir ara ben de bu işe yeltenmiştim. Ustam kesinlikle hayır düzen tutmaz dedi. Yolda giderken gezinirsin dedi. Bir şey fabrika çıkışı yapılmamışsa sonradan yapmak pek de mantıklı değil. Atilla amca da yapma dedi... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2013, 19:47:47 »
sonradan bu sistemi yaptırmak çok saçma.
hepimiz biliyoruz ki ustanın yapacağı iş ile fabrikasyondaki seri üretimin birbirini tutması ve aynı verimin alınması imkansız.
istanbulda atatürk sanayi ve maslak sanayide bu işi yapanlar olduğunu duydum. ustalar ne kadar kaliteli olsa bile aracımın direksiyon kitine elletmem.