Gönderen Konu: Terra, Sol, vs. Farkı Nedir?  (Okunma sayısı 37217 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
Terra, Sol, vs. Farkı Nedir?
« : Mart 16, 2013, 00:50:46 »
Arkdaşlar belki size göre cok basit sorum Ancak benim için cok önemli...2003 Corolla almak istiyorum.Terra ve sol modelleri var bunlarında 1.4 ve 1.6 sı var.İkinci el sitelerine girdiğimde katagorilerde 1.6 sol var birde 1.6 vvt -i sol secenekleri var bu ikisi arasındakki fark nedir?
Bunların ayrımını bana anlatacak bir bölüm ,yazı veya site varmı  ilginiz için teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Terra, Sol, vs. Farkı Nedir?
« : Mart 16, 2013, 00:50:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Terra, Sol, vs. Farkı Nedir?
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2013, 00:58:04 »
2000 den sonraki çıkan ve yanlış bilmiyorsam 2009 a kadar olan tüm araçlarda vvti motor var.2003 1,6 sol ile 1,6 vvti sol aynıdır.Alacaksanız da temiz bir sol alın.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2013, 04:04:26 »
Sahibindendeki ve diğer ilan sitelerindeki donanım seviyeleri yanıltıcı, ilgisiz donanımlarda başlıklar var.
Bahsedilen yıldaki Corolla modellerinde 1.4  VVT-i ve 1.6 VVT-i motorlar kullanılmış olup bu motorlar linea, terra ve Sol donanımları ile alınabiliyordu. Hb kasa için bir dönem sport donanım eklendiğini hatırlıyorum ama tam detaylarını kullanıcılarından alabilirsiniz.
1.4 motorda sol donanım ülkemizde bulunmuyordu sanırım. 1.4 D4-D dizel ünitenin araca eklenmesi 2007 model yılına tekabül ediyor olmalı ya da 2006 model yıllarının son kısmında da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2013, 09:53:56 »
2000 den sonraki çıkan ve yanlış bilmiyorsam 2009 a kadar olan tüm araçlarda vvti motor var.2003 1,6 sol ile 1,6 vvti sol aynıdır.Alacaksanız da temiz bir sol alın.
Yani ilan sitelerinde  (sahibinden,araba,arabam) verilen o ilanlardaki arabalar aynı mı?Bende kaç gündür bunu araştırıyorum.Etrafımdakiler 1.6 sol al dediler bende ona yoğunlaşmışken karsıma birden 1.6 sol vvt -i diye modelller cıkmaya başladı...Bende iyice şaşırdım...
Peki bu sitelerdeki fiyatlar nasıl sizce normal mi abartılı mı?Mesela 2003 1.6 sol veya 2002 aynı kasa 1.6 sol ne aralıktadır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2013, 11:16:42 »
Yani ilan sitelerinde  (sahibinden,araba,arabam) verilen o ilanlardaki arabalar aynı mı?Bende kaç gündür bunu araştırıyorum.Etrafımdakiler 1.6 sol al dediler bende ona yoğunlaşmışken karsıma birden 1.6 sol vvt -i diye modelller cıkmaya başladı...Bende iyice şaşırdım...
Peki bu sitelerdeki fiyatlar nasıl sizce normal mi abartılı mı?Mesela 2003 1.6 sol veya 2002 aynı kasa 1.6 sol ne aralıktadır?

Bu araçların piyasasını bilmiyorum ama bu sitelerdeki fiyatların ortalama % 10 pazarlık payı içerdiğine inanıyorum :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2013, 12:48:30 »
Arkdaşlar belki size göre cok basit sorum Ancak benim için cok önemli...2003 Corolla almak istiyorum.Terra ve sol modelleri var bunlarında 1.4 ve 1.6 sı var.İkinci el sitelerine girdiğimde katagorilerde 1.6 sol var birde 1.6 vvt -i sol secenekleri var bu ikisi arasındakki fark nedir?
Bunların ayrımını bana anlatacak bir bölüm ,yazı veya site varmı  ilginiz için teşekkür ederim
Hakan bey Hakkı bey inde dediği gibi en az1 ile 2,5 milyar arası bir şilşirme söz konusu. sitelerden yaklaşık 10 ay gibi araba araştırmış biri olarak söylüyorum mesela ben arabamı sahibinden aldım 179 binde adam sitede 340 bindeki aracına benim aldığım fiyatın 1.5 milyar fazlasını istiyor üstelik otomatik vites kısacası hemen 500 tl düşürdü diye tamam demeyin zaten 1,5 koymuş üstüne tamam herkesin aracı kendine kıymetlidir ama abartmamk lazım
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2013, 21:07:35 »
Bahsettiğiniz modeller motor ve donanım olarak aynı.Fiyat konusunda arkadaşlara aynen katılıyorum.Geçen ay arabamı değiştirdim.Aradığım bir satıcı 31000 tl den ben daha ağzımı açmadan en son 29500 olur dedi :))
Bu araçların piyasasını bilmiyorum ama bu sitelerdeki fiyatların ortalama % 10 pazarlık payı içerdiğine inanıyorum :D
Bahsettiğiniz modeller motor ve donanım olarak aynı.Fiyat konusunda arkadaşlara aynen katılıyorum.Geçen ay arabamı değiştirdim.Aradığım bir satıcı 31000 tl den ben daha ağzımı açmadan en son 29500 olur dedi :))
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2013, 22:35:33 »
Mümkün ise 2005 yada 2006 (makyajlı) Corolla almanızı tavsiye ederim,bütçe yetersiz ise sol donanımı yerine makyajlı terra tercih edilebilir ayrıca LPG uygulanmamış yada subap yağlama sistemli bir LPG sistemine sahip olanını bulabilirseniz daha iyi olur.

Ayrıca aracı almadan önce 100-150TL gibi bir ücreti gözden çıkarıp ikinci el ekspertizi yaptırmanız hem sonradan daha fazla masraf yapmanızı engelleyecek hemde sinirlerinizin uzunca bir süre sağlam kalmasını sağlayacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2013, 23:22:42 »
Mümkün ise 2005 yada 2006 (makyajlı) Corolla almanızı tavsiye ederim,bütçe yetersiz ise sol donanımı yerine makyajlı terra tercih edilebilir ayrıca LPG uygulanmamış yada subap yağlama sistemli bir LPG sistemine sahip olanını bulabilirseniz daha iyi olur.

Ayrıca aracı almadan önce 100-150TL gibi bir ücreti gözden çıkarıp ikinci el ekspertizi yaptırmanız hem sonradan daha fazla masraf yapmanızı engelleyecek hemde sinirlerinizin uzunca bir süre sağlam kalmasını sağlayacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun.

Kardeş neden 2005 tavsiye ettin. Neden terrra? inan cok hevesliyim ancak cok bilgi var bu söylediklerini okuyabileceğim bir site varmı.Daha ayrıntılı bilgileri nereden öğrenebilirim.Ufuk kardeş sana msj attım bakarsan sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2013, 10:24:34 »
Makyajli e12'ler hem daha cok tutulur,parcasi daha kolay bulunur en onemlisi de makyajsiz kasada ki ufak tefek gibi gorunen bir cok sorundan arindirilmistir.

Ornek, sol modellerinde vites topuzu soyulmasi, terra modellerinde direksiyon simidi soyulmasi, emme manifold hiriltsi vs. vs.

Ozellikle terra alin demek istemedim, butceniz yeterliyse sol modelini alin tabii, sadece makyajli olsun butce yetrsiz ise terra olsun demek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2013, 11:26:08 »
Sol ile terra arasında teknik olarak fark yok.

Sol'un ekstra özellikleri: konsül gri renk, djital klima var, jantları çelik, direksiyondan radyo kontrolü yapılabiliyor sanırım ve ayrıca hava yastığı sayısı 8 olması lazım, yağmur sensörü vs.

Ben sizin için bu kataloğu yükleyim buradan iyi kötü daha net bir bilgi edinirsiniz.

Edit
Tablo teknik sebeple kaldırılmıştır. Yeniden yüklenecektir.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.