Gönderen Konu: Peki benim corollamda ne farklıda yağ yakma problemi olmuyor..?  (Okunma sayısı 1637 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar şu yağ yakma problemini bende çok araştırmıştım,2011 yılında ilk bu olayı okuduğumda gecenin bi vakti ufuk'tu sanırım arkadaşın ismi bir resim koymuştu sorunlu araçların turbo numarası,elimde fenerle koşup baktığımda benim (2011) aracımın turbosuda iyileştirilmiş tabir edilen seri numarası vardı. İlk 20bin km. çok tedirgindim neyseki sorun yaşamadım ama hep ya serviste 5W 30 yada kendim  5W 30 yağ götürüp onu koydurttum.Şuan aracım 49480bin km. de sorun yok.Peki yağ yakan araçların neyi farklıda yağ yakmaya,turbo,vakum pompası,piston sekman değiştiği halde devam ediyor bilen varmı arkadaşlar. :-\
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Toyota Club Türkiye

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
+1
Benim 2010 makyajsız 205Nm corllam var ve o ilan edilen listede benim aracımın da seri numarası vardı. Bende de sorun yok. Bende yağımı kendim koydurudum hep 5w-30. Araçta şuan 73000 km de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar şu yağ yakma problemini bende çok araştırmıştım,2011 yılında ilk bu olayı okuduğumda gecenin bir vakti ufuk'tu sanırım arkadaşın ismi bir resim koymuştu sorunlu araçların turbo numarası,elimde fenerle koşup baktığımda benim (2011) aracımın turbosuda iyileştirilmiş tabir edilen seri numarası vardı. İlk 20bin km. çok tedirgindim neyseki sorun yaşamadım ama hep ya serviste 5W 30 yada kendim  5W 30 yağ götürüp onu koydurttum.Şuan aracım 49480bin km. de sorun yok.Peki yağ yakan araçların neyi farklıda yağ yakmaya,turbo,vakum pompası,piston sekman değiştiği halde devam ediyor bilen varmı arkadaşlar. :-\

O fotoğraf yüzünden nelerle uğraştım bir bilseniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi

Hayırdır hocam??
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Az çok tahmin edebiliyorum ellerinize emeğinize sağlık. Büyük iş başardınız bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Hayırdır hocam??

Boşver hocam, yazacağım şimdi yine ihtarnamelerle boğuşacağım. Kişilik olarak haksızlığa tahammül edemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Boşver hocam, yazacağım şimdi yine ihtarnamelerle boğuşacağım. Kişilik olarak haksızlığa tahammül edemiyorum.

geçmiş olsun diyelim o zaman..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi

Geçmiş olsun dostum,bizim işimize yaradı,lakin seni uğraştırmışlar üzüldüm.Toyota beni ne çok şaşırttı şu yağ problemiyle...
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Maşallah böyle bir sorunla karşılaşmamanıza sevindim gerçekten umarım hepo böyle devam eder :)

Toyotanın genel prensibi sanırım bu olay yıllarda 1 sayısı olduğunda. 2001de yağ eksiltme çıktı segman yumuşak olduğu için sonrada 2011de dizellerde oldu 2021de umarım hiçbirşey olmaz :P :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Allaha şükür benimde yok.Aracın bakımı 21.357 km'de yapıldı şu an 29.900 lerde geçen gün ölçtüğümde En alt noktanın bayağı üstünde 2.çizgiye yakındı neredeyse.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D