Gönderen Konu: 99 model 1.3 16V Corolla Terra şanzıman ve motor yağları hakkında bilgi lütfen !  (Okunma sayısı 8364 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,97 model 1.3 XL Corolladan sonra 99 model 1.3 16V terra Corolla kullanıyorum.Aracımda 2.viteste ilerlerken hafif bir uğultu var.Ustam şanzıman yağını değiştirdiğimizde sesin bir miktar azalabileceğını söyledi.Şanzıman yağını değiştirmek istiyorum fakat kaç numara ve kaç litre şanzıman yağı almalıyım?Ustam sadece şanzıman yağı için 90 TL para istedi.Bana biraz fazla gibi geldi.Bu yüzden dışarıdan daha uygun fiyata bulabilirim diye düşündüm.Ayrıca motor yağı tam sentetik mi yoksa yarı sentetik mi kullanılıyor ve kaç numara motor yağı almalıyım?Cevaplarınızı bekliyorum.Herkese iyi günler.
2015 Corolla life 1.33

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: -
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Zafer bey aynı araçtan bende de var.Şanzıman yağı hakkında bişey diyemiyecem.Motor yağı hakkında yarı sentetik 10*40 Castrol Magnatec tavsiye ederim.
Ateşşş :)
2000 Corolla 1.6 vvt-İ Sol Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Şanzıman yağı 75-90 Castrol ya da Mobil alın. 2 litredir.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Motorunuz için LPG sistemi mevcut değil ise 10W40 viskoziteye sahip yarı sentetik bir yağ (3.2Lt.) kullanabilirsiniz, LPG sistemi mevcut ise 5W30 yada 5W40 tam sentetik (özellike yanma dereceleri yüksek castrol edge yada mobil 1 esp formula) kullanmanızda fayda var.

Şanzıman yağı olarak 75W90 tam sentetik yağ kullanmalısınız, tam boşaltımda 2.6 tapadan boşaltımda 2.2 litre alacaktır.

Ustanız Toyota orjinal yağı için fiyat verdiyse fiyat doğru ancak Castrol yada Mobil gibi kaliteli bir marka 75W90 yağıda litresi 25TL civarlarında.

Uğultu probleminizin ise yağ ile giderilebileceğini sanmıyorum, muhtemel grup mili bilyalarınızda sorun var, yağ ile sesi bir süreliğine kesebilir ancak sorununuzu çözmekten ziyade sorunu daha ileriye taşırsınız.

Geçmiş Olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Motorunuz için LPG sistemi mevcut değil ise 10W40 viskoziteye sahip yarı sentetik bir yağ (3.2Lt.) kullanabilirsiniz, LPG sistemi mevcut ise 5W30 yada 5W40 tam sentetik (özellike yanma dereceleri yüksek castrol edge yada mobil 1 esp formula) kullanmanızda fayda var.

Şanzıman yağı olarak 75W90 tam sentetik yağ kullanmalısınız, tam boşaltımda 2.6 tapadan boşaltımda 2.2 litre alacaktır.

Ustanız Toyota orjinal yağı için fiyat verdiyse fiyat doğru ancak Castrol yada Mobil gibi kaliteli bir marka 75W90 yağıda litresi 25TL civarlarında.

Uğultu probleminizin ise yağ ile giderilebileceğini sanmıyorum, muhtemel grup mili bilyalarınızda sorun var, yağ ile sesi bir süreliğine kesebilir ancak sorununuzu çözmekten ziyade sorunu daha ileriye taşırsınız.

Geçmiş Olsun.

Ufuk kardeşim;
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Yetkili servisi de aradım motor ve şanzıman yağı konusunda aynen sizin belirttiğiniz yağ viskozitelerini belittiler.Mobilube 1 shc 75W90 1 litrelik en uygun bulabildiğim fiyat 30 TL Bu yağdan 2 kutu alsam muhtemelen yetmeyecek.Motor yağı içinse Mobil süper 2000 10W40 almayı düşünüyorum.Şanzıman yağı değişiminden sonra seste bir değişiklik olmazsa muhtemelen sizin bahsettiğiniz bilyayı değiştireceğiz mecburen.Sağlıcakla kalın.
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Şanzıman yağı 75-90 Castrol ya da Mobil alın. 2 litredir.
Teşekkürler Müjdat kardeşim.Mobil 75W90.Kesinlikle doğru seçim.
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Zafer bey aynı araçtan bende de var.Şanzıman yağı hakkında bişey diyemiyecem.Motor yağı hakkında yarı sentetik 10*40 Castrol Magnatec tavsiye ederim.
Teşekkürler Ercan kardeşim.Dün yetkil servisi aradım.Onlarda aynı şekilde 10W40 koyduklarını belittiler.
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Toyota yetkili serviste ücretsiz check-up yaptırdım.31 marta kadar ücretsiz check-up devam ediyor.Şanzımandan gelen sesin büyük sorun olmadığını özellikle 99-2000 modellerde grup mili çıkış tarafındaki bilyasında bu tür sorunlar olabileceğini söylediler.Daha düşük km deki araçlarda da bu sorunun yaşandığını söylediler.Şimdilik bilya değişecek kadar sıkıntı yok ses artarsa şanzıman iner ve hallederiz dediler.Maliyeti ise 1000 tl nin üzerinde :((
2015 Corolla life 1.33