Gönderen Konu: 2012 Auris ilk bakım ve yağ seçimi  (Okunma sayısı 3908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
2012 Auris ilk bakım ve yağ seçimi
« : Mart 13, 2013, 15:26:00 »
Merhaba arkadaşlar,
Dizel aurisimi 10bin bakımına götürmeye bin km kaldı. Servisi aradim 10W-40 Yağ koyacaklarini söylediler. Arabanin kitapcigi 0W-30 veya 5W-30 öneriyor. Servis kitapcik hatali demeye getirdi. Yagimi ben getirmek istiyorum dedim. Garanti sıkıntı olmaz ancak yağdan kaynaklanan problem olursa garanti dışı kalir diyorlar. Yağ eksiltme problemim yok ancak olur diye korkuyorum. Ne yapmaliyim? Aracimi uzun sure kullanacagim problem ciksin istemiyorum. 5 yil garantim var. Kitapcik araca ilk yaginin 0W-30 konuldugunu soyluyor.

Ayrica boya korumada kampanya varmış 200 tl ye yapiyorlarmis. Kasim ayinda alinmis arac icin boya koruma gerekli midir? Verdigim paraya deger mi?
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Toyota Club Türkiye

2012 Auris ilk bakım ve yağ seçimi
« : Mart 13, 2013, 15:26:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris ilk bakım ve yağ seçimi
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2013, 15:43:46 »
Merhaba arkadaşlar,
Dizel aurisimi 10bin bakımına götürmeye bin km kaldı. Servisi aradim 10W-40 Yağ koyacaklarini söylediler. Arabanin kitapcigi 0W-30 veya 5W-30 öneriyor. Servis kitapcik hatali demeye getirdi. Yagimi ben getirmek istiyorum dedim. Garanti sıkıntı olmaz ancak yağdan kaynaklanan problem olursa garanti dışı kalir diyorlar. Yağ eksiltme problemim yok ancak olur diye korkuyorum. Ne yapmaliyim? Aracimi uzun sure kullanacagim problem ciksin istemiyorum. 5 yil garantim var. Kitapcik araca ilk yaginin 0W-30 konuldugunu soyluyor.

Ayrica boya korumada kampanya varmış 200 tl ye yapiyorlarmis. Kasim ayinda alinmis arac icin boya koruma gerekli midir? Verdigim paraya deger mi?

Servis kitapçığı nasıl hatalı olur ? Böyle bir mantık olabilir mi ? Belki onlarca deva bu kitabı inceliyorlardır. İşlerine gelmiyor sanırım 0w-30 koymak.  Zaten 50 liralık yağı 80 liraya dolduruyorlar. Erdem kardeşim sanırım ben olsaydım genel merkezi arar bu durumu bildirirdim. Sonuçta kitapçıkta da 0w-30 yazıyor. Biraz zorlayın derim. Garantisi falan da bozulmamalı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2013, 16:03:25 »
geçtiğimiz yaz yetkili toyota servisinde staj yapan biri olarak ; aracınız benzinli olsa kendi yağınızı alın gidin derdim ama özellikle son dönemdeki 2010-2012 dizellerdeki yağ yakma problemi yüzünden böyle bir riske girmemenizi tavsiye ederim.. çünkü kendi yağınızı alıp gitmeniz durumunda aracın yağ ile ilgili problemlerde garantiden çıkması demek aracınızın yağ eksilten zayıf sekmanlı seriden olması durumunda piston, sekman, conta takımı + işçilik için yaklaşık 3-4 bin tl masrafa girmeniz anlamına gelir (çünkü suçu sekmana değil, ince yağ kullanımına yani size atarlar).. bence 40000 km bakımına kadar yağ ile ilgili garantiyi bozma riskine girmeyin... 40000 km den sonra kendi yağınızı getirebilirsiniz ama tabi 40000'e kadar kalın yağ kullanıp sonra inceye geçmek mantıklı değil, aynı yağı en azından dışarıdan ucuza alırsınız..o zamana kadar bırakın servis kendi yağını kullansın.. tabi aracınızın normalden fazla yağ eksiltip eksiltmediğini de takip edin, eğer eksiltiyor ise piston sekman ve conta takımı değişimi talep edin.. benim tavsiyem bu yöndedir.. umarım aracınız zayıf sekmanlı seriden değildir ve öyle bir işleme ihtiyaç duymaz..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2013, 16:18:54 »
Su ana kadar yag yakma ile ilgili bir sıkıntım yok. Ara ara kontrol ediyorum. Yag seviyesi iki nokta arasinin yarisindan daha fazla. Vin numaralarina gore hatali serilerden degil. Ancak emin olmak da istiyorum. En iyisi genel merkezi arayayim ben. Tek cikar yol o herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2013, 16:56:37 »
Araç el kitabında tavsiye edilen standartlarda yağ kullandıktan sonra yağdan ötürü garanti dışı kalır vesaire gibi laflar anca laftır, yazılı veriyorlar mı bakalım böyle bir ifade? Telefonda konuş nasıl olsa standart kullanıcı anlamaz etmez hadiseleri.

Müşteriye el kitabı vermiş, yağ değişimlerini kendin yapabilirsin demiş, standartlar şunlar demiş, üstüne üstlük fabrika çıkışı 0w30 yağ koydum demiş, yağ eksiltme olsa zaten ortaya çıkardı yağ aynı çünkü.

Kullanın kardeşim 0w30 5w30, sentetik yarı sentetik, hangisi işinize geliyorsa, araçta DPF de yok, hani özel yağ bulmak da gerekmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2013, 19:03:44 »
Araç el kitabında tavsiye edilen standartlarda yağ kullandıktan sonra yağdan ötürü garanti dışı kalır vesaire gibi laflar anca laftır, yazılı veriyorlar mı bakalım böyle bir ifade? Telefonda konuş nasıl olsa standart kullanıcı anlamaz etmez hadiseleri.

Müşteriye el kitabı vermiş, yağ değişimlerini kendin yapabilirsin demiş, standartlar şunlar demiş, üstüne üstlük fabrika çıkışı 0w30 yağ koydum demiş, yağ eksiltme olsa zaten ortaya çıkardı yağ aynı çünkü.

Kullanın kardeşim 0w30 5w30, sentetik yarı sentetik, hangisi işinize geliyorsa, araçta DPF de yok, hani özel yağ bulmak da gerekmiyor.

Genel merkezi aradım bugün, geri döneceğiz size dediler. Bilmiyorum dönerler mi? Ancak servise de bu konuda epeyce baskı yapmayı düşünüyorum. 0W-30 yağı kendileri bulsunlar ya da tavsiye etsinler bir marka gidip alıp geleyim. Ancak garantimi bu konuda bozdurmam. Çünkü benzer bir durumdan dolayı eski aracımı garantiden çıkarmışlardı. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum.

Genel merkez Türkiye şartlarından dolayı servislere biz de 10W-40 kullanmalarını tavsiye ediyoruz diyorlar. Toyota Japon öyle demiş olabilir ama biz böyle uyguluyoruz dedi kadın resmen. Cevabı bekliyorum.

Boya koruma hakkında ne yapmalıyım? Malum ay bitiyor ve servisin randevuları dolmak üzere. O yüzden bir karar vermek zorundayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2013, 20:29:20 »
Arkadaşlar bugün hem genel merkez, hem de servis geri dönüş yaptı. Servis 5W-30 yağ kullanabileceğini söyledi. Çok çok da özür dilediler. Aracımı eski model sanmışlar! da. Ondan 10W-40 diye tutturmuşlar.  :blink:

Boya korumayı da yaptıracağım herhalde. Kimse birşey demedi. Genel merkez bizim sıkıntımızı çözdü anlayacağınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 14, 2013, 20:47:50 »
Arkadaşlar bugün hem genel merkez, hem de servis geri dönüş yaptı. Servis 5W-30 yağ kullanabileceğini söyledi. Çok çok da özür dilediler. Aracımı eski model sanmışlar! da. Ondan 10W-40 diye tutturmuşlar.  :blink:

Boya korumayı da yaptıracağım herhalde. Kimse birşey demedi. Genel merkez bizim sıkıntımızı çözdü anlayacağınız.
Peki Erdem Bey, castrol edge 0w-30 konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Ya da servisle falan hiç sözü geçmişmiydi 0w-30 un acaba? Ben de adana onatça ya 2012 auris dizel aracım için bu yağı götürmeyi planlıyorum.
Bu arada ben aracımı 2012 mayıs ta sıfır aldım. Boya koruma hediye ettirmiştim bayiye o zaman. Ama profesyonel yıkamacılarda aracımın boya korumasını hiç beğenmediler. Zararı yok ama faydası da olmaz dediler. Yapamadıklarını işin ehli olmadıklarını ifade ettiler. Tabii onlar da kendilerine müşteri çekecek ama bilmiyorum artık... Karar sizin...
TOYOTA AURİS 1,4D 4D COMFORT EXTRA 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2013, 23:26:54 »
Peki Erdem Bey, castrol edge 0w-30 konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Ya da servisle falan hiç sözü geçmişmiydi 0w-30 un acaba? Ben de adana onatça ya 2012 auris dizel aracım için bu yağı götürmeyi planlıyorum.
Bu arada ben aracımı 2012 mayıs ta sıfır aldım. Boya koruma hediye ettirmiştim bayiye o zaman. Ama profesyonel yıkamacılarda aracımın boya korumasını hiç beğenmediler. Zararı yok ama faydası da olmaz dediler. Yapamadıklarını işin ehli olmadıklarını ifade ettiler. Tabii onlar da kendilerine müşteri çekecek ama bilmiyorum artık... Karar sizin...

Aslında Akif Bey, ben de castrol edge 0W-30 veya 5W-30 düşünecektim ya da magnetec serisine bakacaktım ancak servis kendilerinde 5W-30 olduğunu ve kendilerinin yağ koyabileceğini söyleyince, özellikle garanti ile ilgili durumların devamı için servise güveneceğim mecbur. Eski aracımda magnatec serisi kullanıyordum çok da memnundum.

Boya korumayı yaptırmayı düşünüyorum çünkü arabanın sol tarafında boyanın verniğinde ufak belli olmayan çizikler var. Ufak çalılıklara sürtmüştüm sol tarafı kazadan kaçarken  ::) o yüzden onlar da kapansın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 15, 2013, 19:03:40 »

Merhaba arkadaşlar,

Servisin iki farklı, ince beyanı. Varın gerisini siz düşünün beyler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2013, 19:51:10 »
5-30 dan başka yağ koymayın
Toyotanın kendi 5-30 yağıda mevcut
servisten ısrarla isteyiniz yoksa 10-40 ta ısrar ediyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2013, 21:20:31 »
önerileni kullanacaksak tartışmada olmaz.  herhangi başka yağı koydunuz diye motorda arızada çıkmaz.

işin inceliklerine girince ben şöyle bir sonuç çıkardım. benzinli motor için 0 20 gibi inanılmaz ince bir yağ tavsiye ediliyor. demekki normal şartlarda ve motor yeni iken sıkıntısız ilerleyebileceksiz. peki yüksek devirde, yüksek sıcaklıkta bu önerilen yağ yeterince koruyucu olacak mı ?
hayır.  klavuzda bu durum yazılmış zaten. adamlar sinekten yağ çıkartsın diye ince yağ koyuyorlar. tabiki sentetik yağın avantajları sayesinde.

daha fazla koruma isterseniz 0 40 da kullanırsınız