0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar, Dizel aurisimi 10bin bakımına götürmeye bin km kaldı. Servisi aradim 10W-40 Yağ koyacaklarini söylediler. Arabanin kitapcigi 0W-30 veya 5W-30 öneriyor. Servis kitapcik hatali demeye getirdi. Yagimi ben getirmek istiyorum dedim. Garanti sıkıntı olmaz ancak yağdan kaynaklanan problem olursa garanti dışı kalir diyorlar. Yağ eksiltme problemim yok ancak olur diye korkuyorum. Ne yapmaliyim? Aracimi uzun sure kullanacagim problem ciksin istemiyorum. 5 yil garantim var. Kitapcik araca ilk yaginin 0W-30 konuldugunu soyluyor.Ayrica boya korumada kampanya varmış 200 tl ye yapiyorlarmis. Kasim ayinda alinmis arac icin boya koruma gerekli midir? Verdigim paraya deger mi?
Araç el kitabında tavsiye edilen standartlarda yağ kullandıktan sonra yağdan ötürü garanti dışı kalır vesaire gibi laflar anca laftır, yazılı veriyorlar mı bakalım böyle bir ifade? Telefonda konuş nasıl olsa standart kullanıcı anlamaz etmez hadiseleri.Müşteriye el kitabı vermiş, yağ değişimlerini kendin yapabilirsin demiş, standartlar şunlar demiş, üstüne üstlük fabrika çıkışı 0w30 yağ koydum demiş, yağ eksiltme olsa zaten ortaya çıkardı yağ aynı çünkü. Kullanın kardeşim 0w30 5w30, sentetik yarı sentetik, hangisi işinize geliyorsa, araçta DPF de yok, hani özel yağ bulmak da gerekmiyor.
Ayrica boya korumada kampanya varmış 200 tl ye yapiyorlarmis. Kasim ayinda alinmis arac icin boya koruma gerekli midir? Verdigim paraya deger mi?
Arkadaşlar bugün hem genel merkez, hem de servis geri dönüş yaptı. Servis 5W-30 yağ kullanabileceğini söyledi. Çok çok da özür dilediler. Aracımı eski model sanmışlar! da. Ondan 10W-40 diye tutturmuşlar. Boya korumayı da yaptıracağım herhalde. Kimse birşey demedi. Genel merkez bizim sıkıntımızı çözdü anlayacağınız.
Peki Erdem Bey, castrol edge 0w-30 konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Ya da servisle falan hiç sözü geçmişmiydi 0w-30 un acaba? Ben de adana onatça ya 2012 auris dizel aracım için bu yağı götürmeyi planlıyorum.Bu arada ben aracımı 2012 mayıs ta sıfır aldım. Boya koruma hediye ettirmiştim bayiye o zaman. Ama profesyonel yıkamacılarda aracımın boya korumasını hiç beğenmediler. Zararı yok ama faydası da olmaz dediler. Yapamadıklarını işin ehli olmadıklarını ifade ettiler. Tabii onlar da kendilerine müşteri çekecek ama bilmiyorum artık... Karar sizin...
Arkadaşlar bugün hem genel merkez, hem de servis geri dönüş yaptı. Servis 5W-30 yağ kullanabileceğini söyledi. Çok çok da özür dilediler. Aracımı eski model sanmışlar! da. Ondan 10W-40 diye tutturmuşlar.
Merhaba arkadaşlar, Dizel aurisimi 10bin bakımına götürmeye bin km kaldı. Servisi aradim 10W-40 Yağ koyacaklarini söylediler. Arabanin kitapcigi 0W-30 veya 5W-30 öneriyor. Servis kitapcik hatali demeye getirdi. Yagimi ben getirmek istiyorum dedim. Garanti sıkıntı olmaz ancak yağdan kaynaklanan problem olursa garanti dışı kalir diyorlar. Yağ eksiltme problemim yok ancak olur diye korkuyorum. Ne yapmaliyim? Aracimi uzun sure kullanacagim problem ciksin istemiyorum. 5 yil garantim var. Kitapcik araca ilk yaginin 0W-30 konuldugunu soyluyor.