Gönderen Konu: 2007 corolla gaz yememe, silkeleme benzinde lpg de  (Okunma sayısı 1477 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2007 corolla gaz yememe, silkeleme benzinde lpg de
« : Mart 13, 2013, 14:35:46 »
2007 lpg li corollam arada bir her zaman değil benzinde ve gazda  silkeliyor, sanki egzoz da bir şey tıkalı gibi patlama sesi yapıyor hafiften egzoz patlak gibi würth enjeksiyon temizleyici aldım deneyeceğim yakında, 2.500 devirlerde kalıyor basıyorsun gaza devir yükselmiyor, benzin ve lpg yi sheelden alıyorum herzaman
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Toyota Club Türkiye

2007 corolla gaz yememe, silkeleme benzinde lpg de
« : Mart 13, 2013, 14:35:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 corolla gaz yememe, silkeleme benzinde lpg de
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2013, 15:17:11 »
BOGAZ kelebegi veya ateşleme sisteminde sorun var gibi geldi .Her iki yakıt sisteminde de araç aynı şeyleri yapıyorsa aldıgınız enjektör temizleyici bir işe yarayacagını sanmıyorum.Patlama olması silkeleme olması aracın ateşleme sisteminde sorunlar oldugunu gösteriyor gibi ayrıca 2500 devri geçmiyor demişsiniz o zamanda akla bu araçlarda elektronik gaz kelebegi oldugundan gaz kelebegi sorunu akla geliyor .

Son olasılık eski aracımdan aklıma geldi şimdi atiker sıralı sistem lpg vardı aracımda bu sistem araçların beyin ayarlarını tam anlamı ile mafediyor araç benzinde ve gaz silkele patlayarak çalışma gaz yememe garip şeyler yapıyor .Gaz sistemini devre dışı bırakıp aracın beynini resetleyip fabrikasyon ayarlara döndürdügünüz de araç fabrikadan çıkmış gibi sorunsuz çalışmaya hiçbir sıkıntı çıkarmadan benzinde çalışmaya başlıyor ben 6 ay dayandım arbayı sattım allah bu atikeri çıkaranın icat edenin reklamını yapanın övenin bilimum hepsinin cezası versin bana ve benim gibi birçok kullanıcıya verdigi eziyetten dolayı allah onları helak etsin .Bir kişi de iyi demez mi ya kimi tanıdıysam yaka silkeliyor bir çogu benim gibi arabayı bile sattıgını söylüyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2013, 17:22:31 »
yücel bey bazen yapıyor bazen hiç yapmıyor şehir içi çok kısa mesafede kullanıyorum arada, lpg brc marka bu gaz kelebeğini bir kaç yerde okudum ama kendimiz yapabilir miyiz temizliğini servis yok buralarda, 2 ay önce diyarbakır da servise gidip 70 bin bakımını yaptırdım ayrıca vites halatlarını yağladıklarını söylediler eskisi gibi değil hiç sert ve ses yapıyor önceden hissetmiyordum bile vites geçişlerini
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2013, 19:00:33 »
Abi söyledigin şeyle ites geçişlerinin bir alakası yok eger vites geçişlerinde arıza sıkıntı var debriyaj sistemini kontrol ettirmen gerekir .Öncelikle debriyajın nerde kavrıyor ona bakmak lazım eger çok taban kavrıyorsa bunda problem var demektir şöyleki debriyaj ortalarda olması gerekir .Birde üst merkez de sıkıntı varsa debriayaj tam ayırma yapamdıgından vites geçişleri hayli dişli olur .Onun dışında şanzıman senkromeçlerinde sorun varsa araç vitese dişli geçer .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "