Gönderen Konu: Ankara-Kemer Güzergahı ?  (Okunma sayısı 16847 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ankara-Kemer Güzergahı ?
« : Temmuz 23, 2008, 17:14:18 »
Arkadaşlar nasib olursa tatil için kemere doğru uzanmak istiyorum yanlız güzergah olarak nereyi önerirsiniz afyon-burdur-antalya güzergahı nasıl? giden arkadaşların mesajlarını bekliyorum bide bu yol virajlı mı? çift şeritli mi v.s arabamla ilk defa gideceğim başka gidilebilir güzergah var mı? mesajlar için şimdiden teşekkür ederim..
96 corolla xei

Toyota Club Türkiye

Ankara-Kemer Güzergahı ?
« : Temmuz 23, 2008, 17:14:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Ankara-Kemer Güzergahı ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2008, 09:39:24 »
  Selam Ali bey,
Normal olarak Burdur-Antalya yolu sizin güzergahınız.Ankaradan Afyon 257 km.Afyona geldikten sonra burada mola verebilirsiniz.İkbal tesislerinde dinlenin.Bundan sonra 288 km.yolunuz var.Afyon Burdur arasında ekseriyetle trafik kontrolu ve radar var.Radar olmasa da hiçbir zaman hız sınırını aşmayın.Yollar güzel fakat 1-2 dakika için sollama yapmayın.size fazla bir zaman kazandırmaz.Tatile gidiyorsunuz beyendiğiniz yerlerde mola verip dinlenin.Virajlar var fakat yorucu değil.Kemer yolunda bilhassa dikkat edin yoğun ve hızlı bir trafik oluyor.Tur otobüsleri ve servis minübüsleri biraz acele ediyorlar.Bunun haricinde Isparta üzerinden ulaşım imkanı var.Yolu hesaplamadım ama,10-15 km.uzayabilir.Burası biraz daha tenha oluyor.Siz normal Burdur üzerinden gidin derim.Ben sizin yerinizde olsam sabaha karşı 04.00 sıralarında yola çıkarım.Gece yolculuğunu tercih etmiyorum
   Size iyi yolculuklar ve neşeli tatiller dilerim.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2008, 11:28:25 »
Teşekkür ederim kemal bey
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2008, 15:19:36 »
Afyondan sonra;

Burdur güzergahı  yollar  geniş  ve viraj  az. Özellikle  Bucak  mevkiinde  sıkı  kontrol  olur.
Isparta  güzergahı  yol virajlı  ama bir  o kadar da  güzel  manzaralar var  bir  göl/göletin   yanından  geçiyorsunuz, tünelden  geçiyorsunuz inanılmaz  yeşillikler  var ve  Kemal beyin dediği  gibi  daha  tehna.
Antalyadan sonra  Kemer yolu  dar ve virajlı  ve yine Kemal Beyin dediği gibi aşırı  yoğun bir  trafik ve  sıcak  hava  sizi  bunaltabilir.
Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2008, 16:23:29 »
teşekkür ederim Osman bey seçmiş olduğum güzergah doğru onu anladım bide sormak istediğim uzun yol tecrübem olmadığı için bu tür uzun yola çıkmadan arabamda yaptırmam gereken yada yapmam gerekenler nelerdir? (yağ v.s tamam yeni değiştirmiştim) yolda sorun yaşamamak için önerilerinizi bekliyorum
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2008, 16:34:34 »
Basit  şeyler. Dediğiniz  gibi yağı, suyu, fren hidroliklerini ve  lastik havalarını  kontrol  ettiriniz. Mümkünse aracınızda trafik  setini ve özellikle de yangın söndürme  tüpünü  alınız.

Ayrıca  yanınıza ;
-Fotoğraf Makinası
-Aracınızda  klima  yoksa ve  ailenizle seyahat edecekseniz  yan  camlara güneşlik
-Çocuklarınız  varsa da bir iki  küçük minder/yastık  türü  bişeyler  alınız.

Hayırlı  Yolculuklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2008, 16:39:37 »
Sağolun mesajlar için çocuk henüz yok  ::)
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2008, 16:59:18 »
O da  olur  inşallah. :)

Son  olarak,
Isparta  güzergahını  kullanırsanız  Antalyaya hava alanı  tarafından  girecek  ve  yaklaşık - 5-6 km  şehir içi  trafikten  geçeceksiniz. Yok  Burdur güzergahını  kullanırsanız bu  süreyi 1-2 km  ve  daha  az  trafik  ışığıyla  geçiştireceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 24, 2008, 17:06:02 »
  Selam Ali.
 Ek olarak soğuk saklama kabıda işine oldukça yarar yolda. :) Ayrıca uzun yola Kemal arkadaşımızın dediği gibi sabah erken saatlerde çıkmak daha iyi olur. Ayrıca yola çıkmadan ayran, karbonhidrat vb. gibi uyku getirici besinler almamak lazım. Yola çıkmadan fren hidrolik, motor yağ, radyatör sıvı ve silecek suyunu (özel deterjanlı katkı böcekler cama yapıştığında daha çok işe yarıyor normal sade suya göre) ve özellikle lastik hava basınç kontrolünü unutmayın bence. Osman'ın söylediklerine de aynen katılıyorum yanına alman gerekenler konusunda. Ayrıca uzun yolda en büyük oranda tehlike varılcak noktaya yaklaşınca sabırsızlıktan kaynaklanmaktadır ve bu geri dönüşlerde de böyledir. Bu yüzden uzun yolda sabırı elden bırakmamak lazım. Gerisinde zaten seyahatten zevk almak kalıyor. :) Tekrar iyi tatiller.