Gönderen Konu: H4 tamam ama?  (Okunma sayısı 1932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
H4 tamam ama?
« : Temmuz 23, 2008, 15:35:50 »
Merhaba arkadaslar,yurt dışından bir takım xenon far getirtdim.Xenon dogru geldı H4.Fakat içersinde uzun hüzmesi yok sanırım.Oto elektrikçisi bir ustaya sordum.Bu sadece kısalar için dedi.Uzun lar yine eski halojen şeklinde yanar dedi.Extradan onun için uzun ampul ü alman gerekir dedi.
Bendeki xenon ampulun yanında 2 li bir delik yeri var sanırım uzun far ampül ü için?
Hangi  marka almalıyım sizce ampulü?
Xenon u henüz taktırmadım.Açıkcası nıyetımde yoktu.Dün akşama gelinceye kadar,
sol ön ampul patladı kısalar calısmıyor uzun ıse calısıyor!
Önerileriniz  nedir?
Şimdiden teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.
Saygılar..

Toyota Club Türkiye

H4 tamam ama?
« : Temmuz 23, 2008, 15:35:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: H4 tamam ama?
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2008, 15:59:34 »
H4'te uzun ve kısanın tek ampulde olması lazım, nasıl bir ayrı ampul yeri var anlayamadım. Resimleri veya marka/model'i var mıdır?

Ayrıca Xenon far için balast gerekir, bu da var mı?

Xenon zaten sadece kısa farda kullanılır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2008, 17:22:55 »

kıt bu sekılde dıger fotolarda ayrıntılı olarak gostermeye calısagım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2008, 17:25:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2008, 17:43:22 »
hmm, anladım, uzun far için ayrı bir yer açmışlar. Ancak oraya nasıl bir ampul uyar bilmiyorum. 5000K'lık bir ampul sorabilirsin, Phillips Diamondvision mesela, ama dediğim gibi ne tip ampul olur bilemem.

Bu arada o kit hakkaten 10bin K ise özellikle sis ve yağmurda hiçbirşey göstermez :) Morumsu bir rengi olması lazım.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2008, 18:04:51 »
benim bildiğim H4 lerde uzun kısa tek ampüldü xenonlardada, mekanik bi parça ile ampülün konumu değişerek ışığın açısı değişiyordu ve uzun görevi görüyordu. hatta uzun/kısa yapıldığında takur tukur ses geldiği için taktırmadım. bi-xenon mercekli far bulana yahut yapana kadar erteledim xenon işini:)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2008, 18:11:14 »
E desenize ben artık iyice çıkmaza girdim..Bu arada xenon da 10000k yazıyor ama usta 8000 lık bu dedi.denedi cunkü..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2008, 18:35:00 »
  Selam.
 Eğer sistemde uzunlar için ampul takma yeri varsa oraya orjinalinden farklı olarak sanırım H1 ya da H7 (sanırım H1 uzunlar içindi, H7 kısalar) takılması lazım. Ama bunu eminim daha iyi bilen arkadaşlarda vardır burada.
 Uzunlarda xenon çok performanslı olmayabiliyor (özellikle sis ve yağmurda) ve bu durumdan dolayı kimi araçlarda kısalar xenon (kısalarda ve özellikle açık havada yolu kesinlikle iyi aydınlatıyor) uzunlar ise Halogen tarzda olabiliyor. Ayrıca xenonlar ile sellektör yapmakda sistem için sakıncalı olabiliyor ve bu yüzeden de sadece kısalarda xenon kullanılmış olabilir. Bu yüzden sizin aldığınız sistemde bu tarz bir yapıda olabilir ve öyle ise uzun farlar için halojen ampul ayrıca sistemdeki yere takmak gerekecek sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2008, 19:06:53 »
Bakalım bu sisteme uygun uzun ampulu bulabılecekmıyız.Az once tekrar ınceledıgımde ampulun yanında olan daha once bahsettıgım deliklerin oldugu yerde jak girişi gibi bişeyde yokki, hani ampulun ayakları olur nın montelenmesi için mesela.o bile yok entresan bir durum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 24, 2008, 11:02:13 »
Arkadaşlar bendeki sistem sadece kısalar içinmiş dün başka bir ustaya goturdum öyle dedi.
Bu durumda bende satılığa cıkarttım xenon kit'i; sayet kısaları ayrı uzunları ayrı olan model tipte aracınız var ise size uygun bir fiyatta verebilirim.Kısa ayrı far uzun ayrı far olucak tipte araçlar için.Saygılarımla..