Hepinize iyi günler arkadaşlar...
Ocak ayında Toyota ailesine katıldım, aracım 2000 model Toyota Corolla 1.3 Terra. 1.3 motor.
Halk arasında "kedi göz" diye bilinen, farları birer yuvarlak olan kasa... Aracımı iki aydır kullanıyorum.
En ufak bir şikayetim yok, hız yaptığım da oldu. Gidişi, duruşu, kalkışı herşeyiyle güzel...
Konforunu da beğendim. Yalnız artık aracı tanımaya başlayınca her ne kadar aracın mekanik/teknik konularında
çok fazla bilgim ve anlamam olmasa da ilerde bazı sıkıntı verebilecek tespitler yaptım.
Onları yazayım dedim.. Şuan 2 şey kafama takılıyor:
1- Aracım normal rolanti halinde çalışıyor iken, (Gazda yada benzinde olduğuna hiç dikkat etmedim ama muhtemelen
sıralı sistem gaza geçtikten sonra meydana geliyor) bir süre çalıştıktan sonra, özellikle farlar, iç aydınlatma ve kalorifer
açıkken, devir göstergesi azda olsa yukarı çıkıp iniyor yani dalgalanma yapıyor. Aynı zamanda farlardaki aydınlatma
da 1 saniyelik aralarla yükselip azalıyor, aracımın motoru da yine 1 saniyelik aralarla sesini yükseltip alçaltıyor,
yani bir nevi horlayan insan gibi... Bir dostum kalorifer+far+hidrolik direksiyon yüzündendir dedi.
Gerçekten de hidrolik direksiyonu çevirince devir göstergesi hareket ediyor açıkçası. Bu arada bu sıkıntı her zaman olmuyor,
ara ara oluyor... İki yada üç çalıştırmada bir...
2- Aracımı çalıştırıp gittikten sonra bir süre gaza basarken ön kısımdan bir tür hırıltı tarzı ses geliyor. Sanki bir inşaat demirini asfalta
sürttüğünüzü, ancak bunun biraz derinden biraz da tiz yada sinsice geldiğini düşünün... Fakat aracı bir süre sürdükten sonra bu ses gidiyor.
Bu durum iki yada üç çalıştırmada bir yukarıdaki gibi oluyor... Acaba araç iyice ısınmadan çalışırsa mı oluyor dedim, ısıtıp denedim yine aynı...
Arkadaşlar belki bu iki tespit klasik sorun olursa diye sorayım dedim. Ankara'dayım, bakım için götürdüğüm yere şuan için gitme şansım yok.
gitmeden sizlere de danışayım, fikir sahibi olayım istedim.
Belki yardımcı olabilen ve bunları tecrübe etmiş bir arkadaşım çıkar ve ben hiç olmazsa bilgi sahibi olurum konu hakkında...
Hepinize sağlıklı ve Toyota'lı günler dilerim