Gönderen Konu: 2. El Otomobil alacaklar dikkat!  (Okunma sayısı 1531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
2. El Otomobil alacaklar dikkat!
« : Mart 10, 2013, 15:55:44 »
Artık racını satmak isteyen araç satıcıları, araçlarıyla ilgili yaptıkları kazaların boyutunu göstermek için oto servisine gitmek yerine detaylı eksper raporunu temin ederek, aracı almak isteyen kişiye öa raporu gösterebiliyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin (SBM) hayata geçirdiği yeni uygulama ile araç sahipleri artık yaptıkları kaza ile ilgili detaylı eksper raporunu, SBM'nin yeni sitesinden (www.sbm.org.tr) öğrenebiliyor.

Detaylı eksper raporunda, aracın yaptığı kazanın maliyetinin ne olduğu, değişen parçalar, işçilik detayları ve onarımın yapıldığı tamirhane gibi hasara ilişkin tüm bilgiler yer alıyor.

RAPOR HİZMETİ ÜCRETSİZ
Araçla ilgili eksper raporu sorgulaması yapmak için, ''www.sbm.org.tr'' adresine girerek araç sahibinin TC kimlik numarası, hasarı sorgulanacak aracın plakası ve hasar tarihi bilgilerinin girilmesi yeterli oluyor. Detaylı eksper raporu ücretsiz olarak sorgulanabiliyor.

Sistem 1 Ocak 2012 tarihinde devreye girdiği için, yalnızca bu tarihten sonra gerçekleşmiş ve eksper atanmış hasarlara ilişkin eksper raporları görüntülenebiliyor. Hasar tarihini bilmeyen ya da hatırlamayan araç sahipleri ise, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin sağladığı SMS servisi sayesinde plaka ile hasar sorgulaması yaparak hasar tarihini öğrenebiliyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Genel Müdürü Aydın Satıcı da, şunları kaydetti:
''Bir araçta zaman zaman küçük hasar nedeniyle de büyük maliyetler ortaya çıkabiliyor. Örneğin bir aracın kapısının birinde meydana gelen ezik nedeniyle aracın kapısı tamamen değişebiliyor. Eksper raporu ile birlikte artık bu ve bunun gibi değişen tüm parça ve yapılan işçilik detaylarına ulaşılabiliyor.
Alıcılar da sadece hasar maliyeti bilgisine göre hareket etmek zorunda kalmayıp, aracın hangi parçalarının değiştiğini, hangi bölümlerinde ne tip onarımlar yapıldığını araç satıcılarından eksper raporunu göstermesini isteyerek öğrenebilir. Bu sayede araç satılırken aracın servise ya da ustaya götürülmesine de gerek kalmıyor.''
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

2. El Otomobil alacaklar dikkat!
« : Mart 10, 2013, 15:55:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: 2. El Otomobil alacaklar dikkat!
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2013, 17:00:57 »
Ben çok kıl bir sürücüyüm, arabamda tırnak kadar çizik olsa dayanamayıp boyatırım
arabayı ilk aldığımda acaip olan görüş açısına ve boyutlarına alışmam biraz zaman aldı
bu zaman zarfında bir kaç kere ön ve arka tamponu park ederken falan sürtüp çizdirdim
arabam zaten kaskolu olduğu için servisinde kaskodan boyattım, arka tampon sanırım 4 veya 5 kere
ön tampon  biraz daha fazla boyandı, hatta üzerinde kat kat boya olunca artık boya tutmaz hale geldi
experi ikna edip tamponu kaskodan değiştirttirdim

bunun dışında araçta gövdesinde falan ; bırak kazayı darbeyi; lokal boya bile yok
ama tramere girdiğimde hepside kaza darbe vs diye geçiyor
yani tramer kayıtlarına körü körüne inanmayın
mesela "kaldırıma sürtmüş" gibi bir madde olmadığı için 2 cm.lik çiziği bile kaza-darbe diye niteliyor ve kaydediyor akıllılar

PS: Kıl=Titiz
PS2:  akıllılar= allahın salakları

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2013, 20:36:30 »
Kemal abi okadar çok kural çıktı ki ..

Bu gün de emisyon oranına göre vergi muhabbeti vardı..

Ogs yi iptal ediyorlar..

plakalara chip geliyor..

trafik sigortasına zam..

kaskoya zam..

baya bişeyler oluyor memlekette..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2013, 22:24:36 »
evet görebiliyoruz kerem abi. talihsiz bir kaza sonucu 02.03 tarihinde avensisle şahine arkadan çarptım sbm den kesin raporu indirdim. tampon değişti kaputtada hafif bi ezik vardı düzeldi yarın gidecembakalım biter dedi usta. sevindirici yanı yok fakat farlarımın da ayakları kasıntıdan kırıldığı için onlarda değişiyor orjinal olarak. toplamda 2216 tl hasar görünüyor maalesef :(
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2013, 22:32:06 »
Murat öncelikle çok geçmiş olsun..

Öncelikle şunu söyliyeyim avensis farlar ile ilgili bir geri çağırma olabileceğini duydum.. Belki işine yarayabilir. Onun dışında aynı steden bende baktım benim bayramdaki nazillideki motor kazasında tampon klipsleri koptuğu için değişmişti ayrıca far yıkama jeti ve sis farı da sadece kabloları koptuğu için oda ?? toplamda 2900 tl lik hasar çıktı yetkili serviste ..  canını sıkma sana bişey olmamış ona sevinelim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2013, 22:49:29 »
sağol abi tek temennimiz o farlar için çağrılsa da farketmez değişiyor zaten sıkıntı kalmıcak inşallah he bide baskı balatayı da değiştiricem 620 tl fiyat aldım iyimi sence yakalamışken sorayım  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2013, 23:38:46 »
sağol abi tek temennimiz o farlar için çağrılsa da farketmez değişiyor zaten sıkıntı kalmıcak inşallah he bide baskı balatayı da değiştiricem 620 tl fiyat aldım iyimi sence yakalamışken sorayım  ::)

Murat senin araba manuel mi? aa bilmiyordum.. Nazilliden 2 denizliden 1 kişi de gördüm bu güne kadar manuel vitesi. :) Garip geliyo özellikle sağolsun Can Algün abim beni ziyarete geldi iş yerime yolunu uzatatarak .. o da manuel elegant tı .. 

Neyse muhabbet dağılmasın .. Acil değilse ben bi araştırayım sorayım bi kaç gün müsade ver bana birde hangi marka ? Aisin mi buna işçilik dahilmi? Dahil se bile biraz pahalı gibi geldi sanki bana ama ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2013, 00:10:56 »
işçilk dahil baskı balata bilya şanzıman yağı ve volan taşlama dahil. zaten değiştirmeye giderken yaptık kazayı. benim araba 1.6 comfort abi bu arada. gittiğim yer 2 fiyat verdi. orjinali (tam bilmiyom ama aisindir %90) 620 tl, yan sanayi (yerli üretim olabilir emin değilim) 400 tl ikiside işçilik dahil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2013, 03:59:03 »
işçilk dahil baskı balata bilya şanzıman yağı ve volan taşlama dahil. zaten değiştirmeye giderken yaptık kazayı. benim araba 1.6 comfort abi bu arada. gittiğim yer 2 fiyat verdi. orjinali (tam bilmiyom ama aisindir %90) 620 tl, yan sanayi (yerli üretim olabilir emin değilim) 400 tl ikiside işçilik dahil.
Belki bir fikir olur size 2005 corollamın aisin baskı balata,bilya,şanzıman yağı ve işçilik için baskı balata,bilya ve 2 litre mobil 75w90 tam sentetik için 320 lira verdim(orjinal yapon üretimi) 150 de işçilik verdim yapılırken.460 liraya halletmiş oldum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 12, 2013, 06:35:17 »
Ben çok kıl bir sürücüyüm, arabamda tırnak kadar çizik olsa dayanamayıp boyatırım
arabayı ilk aldığımda acaip olan görüş açısına ve boyutlarına alışmam biraz zaman aldı
bu zaman zarfında bir kaç kere ön ve arka tamponu park ederken falan sürtüp çizdirdim
arabam zaten kaskolu olduğu için servisinde kaskodan boyattım, arka tampon sanırım 4 veya 5 kere
ön tampon  biraz daha fazla boyandı, hatta üzerinde kat kat boya olunca artık boya tutmaz hale geldi
experi ikna edip tamponu kaskodan değiştirttirdim

bunun dışında araçta gövdesinde falan ; bırak kazayı darbeyi; lokal boya bile yok
ama tramere girdiğimde hepside kaza darbe vs diye geçiyor
yani tramer kayıtlarına körü körüne inanmayın
mesela "kaldırıma sürtmüş" gibi bir madde olmadığı için 2 cm.lik çiziği bile kaza-darbe diye niteliyor ve kaydediyor akıllılar

PS: Kıl=Titiz
PS2:  akıllılar= allahın salakları

satın kurtulun yenisini alın
TODAY TOMORROW TOYOTA