Gönderen Konu: 2007 corola baskı balata yazlık bakım  (Okunma sayısı 1720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
2007 corola baskı balata yazlık bakım
« : Mart 10, 2013, 13:53:08 »
iyi forumlar arkadaşlar ankarada sağlam güvenilir toyata ustası bilen var mı hem yazlık bakımını yaptıracağım hemde 120 bin bakımı önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
corolla terra 1.6 benzinli

Toyota Club Türkiye

2007 corola baskı balata yazlık bakım
« : Mart 10, 2013, 13:53:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 corola baskı balata yazlık bakım
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2013, 17:57:54 »
iyi forumlar arkadaşlar ankarada sağlam güvenilir toyata ustası bilen var mı hem yazlık bakımını yaptıracağım hemde 120 bin bakımı önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
Dörtnal servisi öneririm size forumda oldukça memnun kalanlar var.Arama motorlarını kullanarak dörtnal toyota yazarsanız çıkar hemen.Arayıp konuşun önce.Ayrıca konu açmadan önce arama yapsaydınız daha çabuk yanıt bulabilirdiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2013, 19:34:31 »
cok teşkkür ederim hocam cok yadımcı oldunuzmümkünse birşey daha sormak isterim el fireninde bi sıkıntı var son diş hariç tutmuyor bu önerdiniz yer aracın herşeyine bakıormu birde nasıl bir fatura cıkarıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2013, 19:37:43 »
hocam peki özel servis varmı tavsiye edebileceniz malum servisler absürt faturalar cıkarabiliyorlar
Dörtnalı önermiştim size.Özel servistir zaten kendisi.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2013, 19:47:17 »
cok teşekkür ederim hacam kusura bakmayın sonrdan anladaım özel servis onldunu :( hocam bir dorum daha var araç ilk alıştırdığımda stop ediyor ve tekrar calıştırdıktan sonrada stop etmememesi 2000 devir civarında gaz veriyorum  eğer gaza basmazsamgene stop ediyor nedeni ne olabilir acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2013, 20:02:02 »
cok teşekkür ederim hacam kusura bakmayın sonrdan anladaım özel servis onldunu :( hocam bir dorum daha var araç ilk alıştırdığımda stop ediyor ve tekrar calıştırdıktan sonrada stop etmememesi 2000 devir civarında gaz veriyorum  eğer gaza basmazsamgene stop ediyor nedeni ne olabilir acaba ?
Araç tüplü sanıyorum.Jikle ve tüp ayarına baktırın.Otomatik jiklede sorun olabilir.Sonuçta ilk çalıştığında jikle yardımıyla araç stop etmez.Komşumun aracını bazen çalıştırdığımda ondada öyle oluyor ve gaza basılı tutmazsam stop ediyor.Hatta onda gazı pompalamazsan çalışmazda.Ama bizim araçlarımızda elektronik gaz pedalı olduğundan o durum geçerli değil tabi.Aracın önceki bakımlarını,tüp var mı yok mu ve buna benzer bilgileri vermediğinizde böyle "su falı" bakmak zorunda kalıyoruz. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2013, 20:08:16 »
hocam aracım tüplü(omg sıralı sistem simit tüp) o kadar teccübeli değilim aracı alalı daha 2-3 ay oldu bu yüzden acamiyim 120000 bakımı geliyor  ve yazlık bakımıda var ikisini beraberyaptırcam inş baskı balatası değişecek (çünkü el freni tutmuyor ) birde stop sorunu var yani sizin gibi teccübeli abilerimz ne derse onu yapcam şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2013, 20:17:44 »
hocam aracım tüplü(omg sıralı sistem simit tüp) o kadar teccübeli değilim aracı alalı daha 2-3 ay oldu bu yüzden acamiyim 120000 bakımı geliyor  ve yazlık bakımıda var ikisini beraberyaptırcam inş baskı balatası değişecek (çünkü el freni tutmuyor ) birde stop sorunu var yani sizin gibi teccübeli abilerimz ne derse onu yapcam şimdiden teşekkürler
Baskı balata ile el freninin alakası yok öncelikle.El freni tutmuyor ise ya kampana içerisindeki papuçlar aşınmıştır,ya ayarsızdır yada el freni telinde sorun vardır.Baskı balata debriyaj sistemi ile alakalı bir parçadır.Diğer stop etme olayına gelirsek tüp ile alakalıdır muhtemelen.Tüp ayarını ve jikle olayına baktırın.120000 bakımına gelirsek http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=48035.msg658053#msg658053 bu linkte ben yaptırmıştım ve içeriğinden bahsettim burada.Bu konudakilerin dışında fren balatalarınızı,polen filtrenizi,eski kayış hortum falan var mı kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2013, 20:23:39 »
cok yardımcı oldunuz hocam yönlendirmelerinize dikkat etcem peki parcaları toyatata servisinden ben mi alayım yoksa özel servisemi bırakıyım sanırım siz kendiniz almışsınız bu konuda bir problemle karşılaşırmıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 12, 2013, 20:36:50 »
cok yardımcı oldunuz hocam yönlendirmelerinize dikkat etcem peki parcaları toyatata servisinden ben mi alayım yoksa özel servisemi bırakıyım sanırım siz kendiniz almışsınız bu konuda bir problemle karşılaşırmıyım ?
Kendiniz servisten alırsanız daha rahat ve uygun olur.Sonuçta gidip servisten alsa bile bir miktar para koyacaklardır üzerine.Filtre ve bujileri servisten alın(karter tapa pulunu unutmayın).Diğer yağ ve hidroliğide güvenilir bir siteden veya parçacıdan alabilirsiniz.Böylece sadece işçilik verip yaptırırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 12, 2013, 21:01:07 »
peki hocam bildiniz güvenilir bir site var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 12, 2013, 21:11:59 »
peki hocam bildiniz güvenilir bir site var mı ?
Ben bu siteden almıştım yağ 4.2 litre gerekiyor ve 4+1 şeklinde almak lazım.Dışarıda 90 lirayı geçiyor bu şekilde burada kampanyalı.  Motor yağı:   http://www.yedekparcaticaret.com/urun/9004/castrol/castrol-magnatec-10w40-ozel-paket-4-lt-1-lt.html    Hidroliğide http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Brake-Fluid-Dot-4-05-Litre,PR-109.html buradan almıştım.Bu hidrolik 0.5 litre size 0.75 litre lazım bakımda yani dolayısıyla 2 tane almanız gerekiyor.  :) 4+1 şekilnde alacağınız yağdan 1 litrelik olanda 0.8 litre civarı kalacak onu saklayın sonraki bakımda 4 litre alır üstünü bundan tamamlarsınız.