Gönderen Konu: Manifolta Vidayı ATTIM  (Okunma sayısı 2172 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Manifolta Vidayı ATTIM
« : Mart 10, 2013, 13:12:04 »
Arkadaşlar 2005 sol hb aracım 126 binde aldıktan sonra fark ettigim bir hırıltı vardı .Hatta dönüşlerde felan 2 vites devir düşükse sanki bir parça boştaymışta biryere vuruyormuş gibi vibrasyon sesi geliyordu.bu sen zamanla biraz daha arttı artık soguk motordan da gelmeye başladı motor ısınıncada gıcık bir ses geliyordu .Ben de seslere çok takılan biri oldugum için akşam forumları araştırdım bir çok kişinin 3-4 lük akıllı vida ile bu sesten kurtuldugunu ögrendim benim kafada attı sabah kalktım resimlerde gördügüm yere ben de vida attım ve test ettim valla ses gelmiyor gibi artık ısınınca da bakacaz özellikle dur kalk trafikte sinir ediyordu beni müzigin sesini alabildilgine açıyordum bakalım şimdilik kayboldu inşallah bir daha sorun çıkarmaz bu sesten muzdarip olan arkadaşlara 150 tl gibi rakamları ödeyerek bir vida atma olayına kanmamalarını bu işlemi kendilerinin yapamasını tavsiye ederim bence hiçbir sakıncası yok tahtaya bir vida sıkıyormuşsunu gibi düşünün ha benim bu işlemi yaparken ki düşüncem şuydu eger ses kesilmesse vida orda kalır birşeyde degişmez dedim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Manifolta Vidayı ATTIM
« : Mart 10, 2013, 13:12:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Manifolta Vidayı ATTIM
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2013, 14:34:58 »
vidanın görevini anlayamadım ama sesin kesilmesi ilginç..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2013, 00:10:46 »
Malum bizim 2001-2006 yılları arasında üretilen vvt-i motorlarda belli km lerden sonra bazısında manifolt hırıltısı dedigimiz bir ses peydah oluyor sonradan bu ses bögürtüye dönüyor.Olay şu emme manifoltu esasen 2 parçadan oluşuyor iç ve dış olmak üzere iç aksam zamanla dış eksama ekli yerinde ayrılıp vibrasyona ses neden oluyor akabinde dıştan atılan vidalar yardımıyla iki yüzay birbirine sabitlenmiş vibrasyon önlenmiş oluyor olay bu .

Fakat gel gelelim benim gitti sandıgım ses bir süre kullandıktan sonra gitmedigini anlamam la hüsrana ugradı .Sadece alv viteslerdeki vibrasyondan kaynaklı tarıldama gibi olan ses gitti fakat inceden gelen hırltı ses gitmedi bakalım ustama götürüp gösterecem birkez daha nasıl kesecegini eminim o biliyordur .Sanırım manifolt söklüp arka taraftan vida atılması gerekiyor biz onu beceremeyecegimiz için mecburan ön taraftan attık oda çözüm olmadı gibi
 ama yapıpta bu sesten kurtulan arkadaşlar var
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2013, 01:02:04 »
2000 2001 modellerde çok sık rastlanan bir sorun sattığım aracımda da vardı.Doğru yere atılan vida sesi gerçekten kesiyor.Ben usataya bırakmadan kendim halletmiştim,demekki yerine denk gelmiş :)) .İyi bir toyota ustanız varsa zaten bu sorun kronik olduğu için eminim sorunu çözecektir.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2013, 09:34:12 »
Aynı sorun bende de vardı. Kendim vida attım.  30000 km dir problem yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2013, 10:32:34 »
bence fotoğraflarını buraya koymalısın bilgilendirme amaçlı öyle daha iyi yardımcı olursun.

soğukken benim benim arabada da oluyor. ama ısınınca kesiliyor diye dokunmuyorum. belkide aynı ses değildir.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2013, 13:06:00 »
Valla bilmiyorum benimkinde şöyle bir duurm vardı sogukken düşük devirde kalın bir vibrasyon sesi oluyor.Isınınca 1000-1200 devirler ince bir ınnlama var böyle hırıldama gibi ama vidadan sonra o kalın horultu tarzındaki ses hemen hemen kayboldu .Ama o ince ses kaybolmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2013, 15:36:24 »
Şu attığınız fotoları burayada koysanız abilerim bende görsem bir kaç kez yeltendim vazgeçtim sonra kesin karrlıyım araba vvt-i ama TDCİ gibi çalışıyor :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 11, 2013, 16:03:06 »
İnşallah pişman olmazsınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 11, 2013, 19:36:44 »
Pişman olacak birşey yok sorun çözülmezse sadece manifolta bir tane vida  ile gezmiş oluyorsunuz degişen birşe yok .Şöyle deyim tahtanın üzerine bir tane çivi çakın tahtaya ne olur sadece üzerinde bir tane çivi olan tahta olur .Sanırım manifoltun sökülüp arkadan ek yerinden 3 vida atılması gerekiyor bakalım kendi ustama yaptıracam gayrı bnede öyle dizel arba sesi yokta inceden bir hırıltı var .ama gıcık bir ses hırıl hırıl ediyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2013, 19:58:47 »
Yücel hazır sökülmüşken cepten bile çeksen olur bi kaç foto çekermisin.. ayrıca vida atmadan önce de bi hırıltı videosu çekersen konu çok güzel bi hal alır ve çok yararlı olur.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)