0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lastik havalarında nitrojen kullanmak ne kadar doğru bilgisi olan arkadaşlar ve kullananlar varmı
şimdi yapsak olur yani önümüz yaz
Havanın % 78 inin NİTROJEN den oluştuğunu hatırlatmka isterim
Vakumlama yaptılarmı peki?
Bu arada hepsibuarada'dan aldığım dijital basınç ölçerin yanlış ölçtüğünü de öğrendim. Lastikçinin basınç ölçüm çubuğu 33 psi gösterirken, benim dijital alet 28,5 gösteriyor... Aldığım alet şu:
Acaba kimin manometresi hatalı ölçüyor?
İçime kurt düşürdünüz şimdi... Servise gidip kontrol mu ettirsem acaba?
Her bir lastik için şu işlemleri yaptılar:Önce lastiğin havası boşaltıldı. Sonra nitrojenle dolduruldu. Tekrar havası boşaltıldı. Ve son olarak gene nitrojenle şişirildi. Eğer vakumlama bu ise yapmışlardır...
Merhabalar. bence mantıklı değil. çünkü nitrojen - 196 yani mutlak sıfır derecesinde bir madde. yaz aylarında ısısı iyice yükselen lastiğin içinde o derecede gazın kalması bence mümkün değil. çünkü özellikle bu aylarda benim boyum 1,77 ve elimdeki sürahiden yere döktüğümde yerde ıslaklık bile olmadan havada buharlaşan bir maddeki bunu mesleğim gereği çok sık kullanıyorum o yüzden diye bilirimki - 196 dereceyi ben özel termoslarda bile muhafaza edemiyorum haftada 2 kez gaz ilavesi yapıyorum...
Bugün lastiklerin havasını boşalttırıp nitrojen ile doldurdum. Yakıta olan etkisi hakkında bir şey söylemem için erken. Ama sürüşte ve lastiklerin engebelerdeki tepkisinde bariz bir iyileşme hissettim. Aynı yolu kullandığım için daha düzgün bir karşılaştırma yapma imkânım oldu. Asfalttaki yamalı aynı bölümlerden geçerken daha yumuşak bir tepki alıyorum.Ayrıca lastikçi direk 34 psi hava basmaya girişti. 33 basmasını belirttim; çünkü gerek aracın kılavuz kitabında, gerekse sürücü kapısının iç tarafında lastik basınçları 33 psi olarak belirtilmiş.Lastikçi ücret olarak 20 TL aldı. Sürüşe verdiği konfor bakımından düşünecek olursak, bu fiyata değer.Bu arada hepsibuarada'dan aldığım dijital basınç ölçerin yanlış ölçtüğünü de öğrendim. Lastikçinin basınç ölçüm çubuğu 33 psi gösterirken, benim dijital alet 28,5 gösteriyor... Aldığım alet şu:Carub Dijital Gösterge Hava Ölçme SaatiAlmamanızı öneririm...