Gönderen Konu: Tekerlek Yeniden Keşfedildi  (Okunma sayısı 3192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Tekerlek Yeniden Keşfedildi
« : Mart 09, 2013, 13:04:57 »
Tekerlek yeniden keşfedildi!

ABD’li mühendisler, en ağır arazilerde bile araçların sorun yaşamadan yol almasını sağlayacak bir tekerlek geliştirdi.

Yıllardır ATV (her arazide kullanılmak için tasarlanan araçlar) ve diğer arazi araçları için hava ile şişirilmiş lastik geliştiren ABD’nin Polaris Defence firması, dayanıklı tekerlek teknolojisini bir adım ileri taşıyarak ‘havasız’ tekerlek üretti.

Non-Pneumatic Tire (Havasız lastik) olarak adlandırılan yeni nesil lastik, içine hava yerine son derece esnek bir ağ yapısına sahip. Standart bir lastiğe hasar vermeye ve patlatmaya yetecek olan nesneler, özel plastik kullanılarak üretilen bu lastiğe karşı etkisiz kalıyor.

Türkiye’de bürosu bulunan hafif zırhlı araç üreticisi Polaris firmasının sözcüsü Jason Difuccia, Fox News’e yaptığı açıklamada, “Geliştirdiğimiz lastik, bisiklet lastiğine benzer bir özelliğe sahip... Tekerin tabanı, kayalara, taşlara ve diğer yüzeylere dayanacak şekilde tasarlandı” dedi.

MERMİLERE BİLE DAYANIKLI
Gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen NPT projesini hazırlayan Resilient Technologies şirketini satın alan Polaris, lastiği kayalardan, ağaç dallarından ve lasitğe zarar verebilecek diğer yüzeylerden zarr görmeyecek şekilde geliştirdi.

NPT lastiği, üç özel bileşik bulunduruyor. Bunlar ağ yapısı, dış yüzeyini kaplayan lastik kayış ve dingile bağlanan çelik jant. Lastiğin kenarlarının açık olması, çamur, ağaç dalı, taş ve diğer kirlilik oluşturabilecek dış etkenlerin lastiğin içinden geçip gitmesini sağlıyor.

NPT, esnekliği ve özel yapısı sayesinde darbeleri de standart lastiklere kıyasla çok daha fazla emiyor. Yeni nesil lastik ayrıca, standart lastiklere kıyasla çok daha sessi.

Mühendisler, NPT’nin sağlamlığını test etmek için lastiği 50 kalibrelik mermilerle vurdu, 5000 saatlik sürüşe tabi tuttu. Değişik arazilerde denenen lastik, bir ray çivisi nedeniye zarar görse de, 1500 km daha yol almayı başardı.

Henüz fiyatı belli olmasa da, Diffuca NPT alan tüketicilerin yolda kalmayacakları konusunda kendilerini rahat hisseebileceklerini söyledi.

http://haber.stargazete.com/teknoloji/tekerlek-yeniden-kesfedildi/haber-734327

http://c1303.hizliresim.com/17/9/kw47f.jpg
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Toyota Club Türkiye

Tekerlek Yeniden Keşfedildi
« : Mart 09, 2013, 13:04:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Tekerlek Yeniden Keşfedildi
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2013, 13:30:28 »
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2013, 13:38:43 »
tahmin ettim  :)
Lastik süper gerçekten de makam araçlarında nasıl durur diye düşünüyorum biraz komik bir görüntü canlanıyor gözümde  ::) :D
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2013, 13:39:37 »
Bunu daha önce bizim mühendislerimiz yapmıştı.Ancak o zaman bizim sesimizi duyan çok çıkmadı yada ilgilenen olmadıda diyebiliriz.Yanılmıyorsam şuanda Türk ordusunda bazı tanklarda kullanılıyor şuan.Yani çok yeni bir numara değil anlayacağınız.  :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2013, 13:53:59 »
gerçekten 10 numara bir çalışma ve ürün paylaşım için teşekkürler Ahmet abi. Daha evvel ülkemizde üretilmesi çok güzel ama bizim mühendislerimizi dehalarımızı ve ürettiklerini elimizde tutmayı başarabilseydik belki de İsrail' den daha ileride olacaktık. Ülkemizde değer verilmeyen fikirleri el alem alıp alıp böyle önümüze katı katı fiyatla sunuyor. Elimiz mahkum alıyoruz mecburen. Çok yazık çok.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2013, 13:58:52 »
gerçekten 10 numara bir çalışma ve ürün paylaşım için teşekkürler Ahmet abi. Daha evvel ülkemizde üretilmesi çok güzel ama bizim mühendislerimizi dehalarımızı ve ürettiklerini elimizde tutmayı başarabilseydik belki de İsrail' den daha ileride olacaktık. Ülkemizde değer verilmeyen fikirleri el alem alıp alıp böyle önümüze katı katı fiyatla sunuyor. Elimiz mahkum alıyoruz mecburen. Çok yazık çok.
Aynen öyle valla alışmışız yönetilmeye başına vur ekmeğini al bu kadar basit
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2013, 14:23:56 »
Aynen öyle valla alışmışız yönetilmeye başına vur ekmeğini al bu kadar basit

abi insanlar çalışıp ortaya birşeyler çıkarıyor ama ilgilenen yok. bizim arkadaşın birisi uçak projesi hazırlayıp hava kuvvetlerine sundu adama projeyi bırak sen git seni ararız dediler adamda projeyi aldı geri geldi şimdi audi ye model çizimleri yapıp gönderiyor tutmadı şimdiye kadar ama en azından adamın çalışmalarına değer veriyorlar.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 09, 2013, 14:38:21 »
2000'li yılların başlarında bir tuning dergisinde görmüştüm ben de yeni bir şey değil ama demek ki yaygınlaşıyor.
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 09, 2013, 14:58:24 »
2000'li yılların başlarında bir tuning dergisinde görmüştüm ben de yeni bir şey değil ama demek ki yaygınlaşıyor.

demek ki o zamanalr çok rağbet görmeyecek ihtiyaç olmayacakdı arz talep ilişkisinden gibi sebeplerden ötürü fazla sıcak bakılmadı ama şimdi değişen koşullara göre ihtiyaç doğuyor böle şeylere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 09, 2013, 15:25:16 »
demek ki o zamanalr çok rağbet görmeyecek ihtiyaç olmayacakdı arz talep ilişkisinden gibi sebeplerden ötürü fazla sıcak bakılmadı ama şimdi değişen koşullara göre ihtiyaç doğuyor böle şeylere...
Tabiki Mehmet bey arz talep meselesi ama bu tekerlerinde illaki bi ömrü vardır heralde patlamıyor falan ama kimyasal madde sonuçta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 09, 2013, 15:51:58 »
bende bikaç yıl önce görmüştüm bu tekerleği. ama askeri amaçla kullanılacak galiba. beni sağlamlığı ve uzun ömründe daha çok üstündeki araçtakilerle verdiği his düşündürüyor :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 09, 2013, 17:48:15 »
bende bikaç yıl önce görmüştüm bu tekerleği. ama askeri amaçla kullanılacak galiba. beni sağlamlığı ve uzun ömründe daha çok üstündeki araçtakilerle verdiği his düşündürüyor :)

;) düşündüğünüzden daha konforlu emin olabilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 09, 2013, 17:51:55 »
;) düşündüğünüzden daha konforlu emin olabilirsiniz :)
Tekerin esnekliğinden konforunun nasıl olduğu az çok belli oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 09, 2013, 18:54:31 »
Mutlaka jant uzerinde gitmeye benzemez ama belli bi yere kadar esniyodur diye tahmin ediyorum yada yaniliyorum :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 09, 2013, 19:00:27 »
Mutlaka jant uzerinde gitmeye benzemez ama belli bir yere kadar esniyodur diye tahmin ediyorum yada yaniliyorum :)
Resimdeki hummer 2 tona yakındır ağırlık olarak ya o nasıl lastik öyle araları bal peteği gibi ve koca jeepi ayakta tutuyor  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 09, 2013, 19:10:19 »
Resimdeki hummer 2 tona yakındır ağırlık olarak ya o nasıl lastik öyle araları bal peteği gibi ve koca jeepi ayakta tutuyor  :alkis:
bi darbeye maruz kalinca parcalar kuvvete gore sekil alacak ama bununda bi siniri olacak. O kadar agirligi tasiyacak kadar da guclu olmak zorunda. Bundan dolayi da esnekligi azalacak o petegi olusturan parcalarin. Yani normal hava dolu bir lasrik konforundan cok uzak olucak. Ama kullanim amaci geregi fazla konfora ihtiyac yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 11, 2013, 12:23:29 »
Bagajında istetme taşımayan LPG'li araçlar için şart :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 11, 2013, 12:26:22 »
Ali abi üzerime alınmadım bende stepne de var lpg depomda var  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 11, 2013, 12:37:49 »
Mersonu E200 CNG modelinde stepne yok. :)