Gönderen Konu: d4d fazla yakıt problemi  (Okunma sayısı 1177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '17
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
d4d fazla yakıt problemi
« : Mart 09, 2013, 12:52:41 »
2009 d4d 82 bindeki aracım şehir içi 7.2 ortalama olarak da 6.5 olarak yakıyor bunlar kendi hesaplarım yol bilgisayarında ise 0.1 0.2 lik sapma oluyor yani çok fark etmiyor.
Bu normal mi araçta kış lastiği var normal değilsede ne problem olabilir servise gidip baktırmama gerek var mı

Toyota Club Türkiye

d4d fazla yakıt problemi
« : Mart 09, 2013, 12:52:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: d4d fazla yakır problemi
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2013, 13:02:00 »
ASlında gayet normal yakıtı biraz daha düşürebilirsiniz tabiki ama öncelikle etkenleri soruşturmak gerek.

Bakımınız ne zaman yapıldı, filtrelerin durumu, kışın fazla yakar normaldir, sürüş tarzınızı değiştirerek biraz daha düşürebilirsiniz.

Örn; Konuyu inceleyerek önerileri dikkate alabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47039.0
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: d4d fazla yakır problemi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2013, 13:02:32 »
çok anormal değil şehir içine göre. tabi hangi şehir içi nasıl bi trafik var belirtmemişsiniz. yani bir istanbul trafiğiyle küçük bir şehirin trafiği bir olmaz demek istiyorum. zaten kış lastiği ve soğuk havalar da bir miktar fazla tüketime neden olur
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: d4d fazla yakıt problemi
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2013, 19:57:20 »
Manuel mi tiptronik mi araç?
Kullanılan şehir neresi?
İstanbul ise gayet normal derim.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2013, 20:06:56 »
Tamamen kullanımla alakalı. Bende aracımı ilk aldığımda şehirlerarası 5.7 / şehirici 8.5 civarında geziyordum. Sonra aracıma alıştım ve aşağıda yazılan maddelere dikkat etmeye başladım. Şu an şehirlerarası 4.1 / şehirici 6.1 civarına kadar inmeyi başardım. Buna ek olarak enjektör temizleyici kullanın. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=48088.0

Yaşlılık abi unutmuşum :P

Öncelikle aracınızı ısıtmadan hareket etmeyiniz.
Zorlamalardan kaçınınız tüketimden subaplara kadar zararı bulunur.
Yokuş aşağı giderken asla ama asla aracı boşa almamalıyız çünkü aracı rölantiye(kompresyonda) bıraktığımızda cut off sistemi devreye girer ve yakıt kesilir.Boşa almak hiç bir zaman yakıt tasarrufu değildir.
Vites aralığınız 2200 2500 arasında olursa uygun bir değer yakalanabilir.
Gaza pamuk gibi tabir edilen şekilde basılmalıdır.Yani bir üst vitese geçerken gaza sonuna kadar basıp devir 2500'e geldiğinde değiştirmek pek bir şey anlam ifade etmez.
5. ya da 6. viteslerde deviri sabitlemeniz yolun verdiği imkana bağlıda olabilir ama genelde 2000 2200 devirde en ekonomik durum elde edilir.
Hava filtresinin önemide çoktur özellikle dizel araçlarda torklarını ciddi şekilde etkiler.
Sık vites değiştirmek ve dur kalk en çok yakıt harcanan zamanlardır.
Camların açık olmasıda yakıtı etkiler.
Bazen de yakıt alırken temizleyici atmakta fayda görüyorum.
Aracınızı park ettikten sonra eğerki kısa mesafe gidip geldiyseniz en az 5 saniye rölantide çalışmasında fayda vardır, eğer ki 120 km/h ve üstü yapıldıysa 2 dakika kadar rölantide çalıştırılmalıdır ki bunlarda motor ömründe önemli rol oynarlar.

Lastik havalarının her hafta da bir yenilenmesi önemlidir. Özellikle lastikler soğukken yani km yapmamışken 32 psi genel olarak hava basılır. Hava basıncının düzgün olduğu yerlerde yapmakta fayda var.Diş derinlikleri ise 3 mm altında olmamalıdır.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '17
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2013, 00:13:37 »
Önerileriniz için teşekkür ederim yazdıklarınızın hepsine dikkat etmeye çalışıyorum acelem olmadığı sürece bakımlarıda tam ve zamanında yapılıyor  :)
araç manuel ve bolu da kullanıyorum malum istanbul kadar trafiği yok ama şehir içinde sabah ve akşam yoğun oluyor
anlık yakıt göstergesine dikkat ederek kullanmaya başladığımda az da olsa fark etmeye başladı ama daha önce bu kadar yakmıyordu sanki  :hoş:
bir de bi arkadaşımın 1.6 dizel aracına bindim 2008 model 105 bg şehir içi yakıt tüketimi ortalama 5 lt civarındaydı biraz da onu gördükten sonra kafama takmaya başladım  :(