Gönderen Konu: tekleme sorunu yardım..  (Okunma sayısı 2248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
tekleme sorunu yardım..
« : Mart 08, 2013, 20:25:59 »
selamın aleyküm toyota ailesi
komşumuzun 1.3 xl toyotasında düşük devirlerde yakıt biter gibi tekleme oluyomuş vites 1 de 2 de olan bir durum yani.lpg beyni filan sorunsuz ama nedne böyle bişi yapar? sanayide ki ustalardan bazıları yakıttan demiş ama sizce neden olur daha önce başına böyle bi durum gelen varsa yardımcı olurmusunuz..

Toyota Club Türkiye

tekleme sorunu yardım..
« : Mart 08, 2013, 20:25:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: tekleme sorunu yardım..
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2013, 20:27:38 »
komşumuzun 1.3 xl toyotasında düşük devirlerde yakıt biter gibi tekleme oluyomuş vites 1 de 2 de olan bir durum yani.lpg beyni filan sorunsuz ama nedne böyle bişi yapar? sanayide ki ustalardan bazıları yakıttan demiş ama sizce neden olur daha önce başına böyle bir durum gelen varsa yardımcı olurmusunuz..

LPG sinin markası nedir ? Aynı durum bende de oluyor. Landirenzo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2013, 22:34:04 »
komşumuzun 1.3 xl toyotasında düşük devirlerde yakıt biter gibi tekleme oluyomuş vites 1 de 2 de olan bir durum yani.lpg beyni filan sorunsuz ama nedne böyle bişi yapar? sanayide ki ustalardan bazıları yakıttan demiş ama sizce neden olur daha önce başına böyle bir durum gelen varsa yardımcı olurmusunuz..

ateşleme sistemi bujiler kablolar onlar sağlamsa karbüratör kirlidir iyi bi karbüratörcüde bakım yapılması lazım bi yerlerden fazla hava aldığı zaman teklemeye başlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2013, 23:04:48 »
 Düşük devirlerde oluyor, yüksek devirde olmuyor ve aynı durum benzin için de geçerli ise bence de buji kabloları, buji, distribütör öncelikle bakılması gereken yerler. Bunlardan sonra karbüratör kontrol ve temizliği gerekebilir. Gelişmeleri paylaşırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2013, 00:18:54 »
bujileri kontrol ederken mutlaka sentil ile kontrol ediniz ve orjinal kullanıldıgından emin olunuz isterseniz orjinal parça numarası forumda var ....

buji boşlukları farklıysa bu sorun olabilir....
:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2013, 08:43:14 »
Distribütör ben bitiyorum diyor olabilir.
Bendede sanki gazda kesik kesik geliyor gibi tekliyordu. bazen sıcak havalarda araba uzun süre sıcakta kaldığında gazda çalışmıyordu, benzine alıp çalıştırıyordum. Gaza geçip stop ettikten sonra çalışıyordu.
En sonunda memleketten bayram izninden gelirken yolaçıktım 4 km de gaz bitti benzine aldım araba birtürlü çalışmadı. Babamın arabasıyla arabayı sanayiye çektik usta distribütör değişmesi lazım dedi.
Sağolsun Babam kendi arabasını verdi, sen bin git dedi. İstanbudan distribütörü aldım yolladım, araba çalıştı, şuan tekleme yapmıyor.
1993 Corolla Xl StationWagon