Gönderen Konu: OGS de Kalkıyormuş..  (Okunma sayısı 2174 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
OGS de Kalkıyormuş..
« : Mart 08, 2013, 10:49:06 »
Bence çok saçma bir karar olmuş..İyi işleyen bir sistemi neden kaldırırlar..http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/03/08/ogs-kalkiyor-hgs-eve-teslim
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Toyota Club Türkiye

OGS de Kalkıyormuş..
« : Mart 08, 2013, 10:49:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: OGS de Kalkıyormuş..
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2013, 10:53:24 »
Otoyollar özelleştirme sürecinde olduğu için muhtemelen tek tip bir geçiş sistemi yapmaya çalışıyorlar. Aklıma başka neden gelmiyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2013, 11:01:02 »
OGS'nin teknik açıdan çok sorun çıkarttığı ve maliyetinin yüksek olması nedeni ile kaldırıldığını biliyorum. Ayrıca HGS tarafından oluşturulan alt yapı ve ilk edinim maliyetlerinin düşük olması tek ve güncel bir sisteme dönmesi için bence doğru bir adım. Tek sorun HGS'nin bu iş için ne kadar hazır olduğudur bence.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2013, 11:13:07 »
HGS etiketi çıkarıldığında çalışamaz duruma gelecek gibi bir ifade vardı, aracımızı satarsak tekrardan paraylamı satacaklar 2. etiketi ozaman ?
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2013, 11:17:23 »
HGS etiketi çıkarıldığında çalışamaz duruma gelecek gibi bir ifade vardı, aracımızı satarsak tekrardan paraylamı satacaklar 2. etiketi ozaman ?

Evet ama bunun içinde HGS kart çözümü var. Kart şeklinde olan HGS'ler araç değiştiğinde de kullanılabiliyor.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2013, 11:20:23 »
kart tipindeki öyledir ama onuda elimizle görünür bir alanda tutup geçmemiz gerekecek sanırım. OGS güzeldi niye kurcalıyorlar ki anlamıyorum, bir de zorunlu yapıp onu da ücretli vermeleri enteresan. Etiketler ücretsiz deniyor ama kart tipi olanın ücretinden bahsedilmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2013, 12:15:46 »
Bildiğim kadar etiket 5 TL (bankalar ücretsiz veriyor) kart olan 7 TL idi PTT'den aldığınızda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2013, 12:47:57 »
Etiketi bankadan alırken bir kişinin 5 adet alabileceği yazıyor, ozaman araç değişimi olduğunda diğer etikete araç değişikliği yaptırıp ücretsiz kullanmaya devam edilebilir gibi araştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 08, 2013, 12:51:15 »
OGS'nin teknik açıdan çok sorun çıkarttığı ve maliyetinin yüksek olması nedeni ile kaldırıldığını biliyorum. Ayrıca HGS tarafından oluşturulan alt yapı ve ilk edinim maliyetlerinin düşük olması tek ve güncel bir sisteme dönmesi için bence doğru bir adım. Tek sorun HGS'nin bu iş için ne kadar hazır olduğudur bence.
Bende zaten HGS deki geçiş sıkıntıları yüzünden bu haberi paylaştım..HGS sıkıntısız olsa,çokta sorun olmazdı OGS nin iptali..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 08, 2013, 12:59:18 »
HGS nin sıkıntısı HİÇ BİR YERDE BULAMIYOR OLMAM !!! 2012 aracı satıp 2013 araç aldığıma tek pişman olma sebebim bu !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 08, 2013, 13:45:53 »
OGS ye biton para verdik şimdi bide HGS mi alacağız ? bu makinalara verdiğimiz paralar ne olacak ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 08, 2013, 14:08:42 »
Ogs mi geçen yıl aldım toplamda 2 kere gişelerden geçtim oda aynı gün biri gidişte biri dönüşte . Ve şu an içinde 25.tl civarı para var . Onu geçtim ben bu cıhaza 40 tl para verdim ogs ye verdiğim para ne olacak zaten şu an hgs yi ogs si olmayana bankalar ücretsiz veriyor . Neymiş ogs si olanlara ücretsiz dağıtacaklar . Çok sürmez 1-2 yıl sonra hgs de kalkıyor derler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 08, 2013, 15:13:57 »
   HGS şu an için tam bir sorun yumağı.Sürekli okumama sıkıntısı yaşatıyor.Adı her ne kadar "Hızlı geçiş" olsa da 20 km hız ile anca geçilebiliyor.Pazar sabahı boğaziçi köprüsünden 20 ile geçmeme rağmen kaçak geçiş uyarısı verdi.Bugüne kadar Ogs'de böyle bir sorun yaşamadığım için garanti bankasına Ogs talimatı verdim.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 08, 2013, 15:44:48 »
Tamamen cepleri boşaltma sistemi olduğuna inanıyorum. Yeni sistem yeni aparat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2013, 16:11:18 »
  Daha önce de söylemiştim, köprü ve otoyollar özelleşirse, ihaleyi kazanan firmalar kendi sistemlerini(Hgs dışında) kurmayı isteyebilirler mantıklı olarak. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 08, 2013, 16:14:32 »
Arkadaşın biri şu yorumu yazmış..Mantıklı tabi..Sadece bir sıkıntı var..HGS,okuma problemi..
OGS'de peron şartı var, araçlar perondan geçmek zorunda, ama HGS'de peronların kaldırılma durumu var, akışı bir noktada artıracaktır, sadece bir Tabela altından geçmek yeterli olacak.

Bu arada OGS sahiplerinie HGS'lerin ücretisiz yollanacağı söyleniyor. Böyle olmazsa büyük saçmalık zaten!!

**Belki ilerde HGS her araca şart olacak, dünyadaki bir çok uygulamada HGS tarzı etiketler kolaylıklar sağlıyor,mesela avrupadaki gibi,istanbulda da paralı tercihli yollar olacak bu gidişle, özellkle trafiği kaldırmayan yerlerde.
Ayrıca trafik ihlallerini, cezaları HGS üzerinden bile tahsil edebilirler. Hız ihlalleri HGS ile ölçülebilir, ve ceza otomatik yansıyabilir, yani çok daha kullanışlı OGS'ye göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 08, 2013, 18:15:49 »
İyice saçmalıyorlar ya ogs güzeldi gişeden geçtikçe hesaptan düşüyor ve bakiye azaldığında banka otomatik olarak dolduruyordu.Ogs mi ücretsiz almıştım şimdi hgs ile mi uğraşacaz ya.
2019 Toyota Corolla Passion

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 08, 2013, 22:41:44 »
4 yıldır ogs kullanıyorum.. hiç bir sorun yaşamadım hgs den de çıktığı günden beri nefret ediyorum..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 13, 2013, 09:46:32 »
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22798156.asp

Köprü ve otoyollardaki trafiği azaltmak için şubat ayında KGS gişelerini HGS’ye (Hızlı Geçiş Sistemi) çeviren Ulaştırma Bakanlığı, şimdi de OGS gişelerini 6 ay içerisinde HGS’ye çevirerek tüm gişeleri kaldıracak. Tüketiciler ise tek hakim olacak HGS’ye geçişte OGS için ödedikleri depozitoyu alabilecek ancak cihaz bedellerini geri alamayacak.

KÖPRÜ ve otoyalların artık tek hakimi Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) olacak. 6 ay içerisinde otoyol ve köprülerdeki tüm gişeler kaldırılacak. Böylece Kartlı Geçiş Sistemi’nden (KGS) sonra Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) de tarih olacak. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “OGS’si olana bedelsiz HGS vereceğiz, bunları da eve teslim edeceğiz” açıklamasından sonra OGS’lerin ne olacağı merak konusu oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural, vatandaş için daha kolay olduğundan dolayı OGS’lerin HGS’ye çevrileceğini söyledi. Yaklaşık 3 milyon OGS’nin yerini HGS’lerin alacağı bilgisini veren Tural, “Sistem 6 ay içinde tamamlanacak. Zaman içinde tüm gişeler kaldırılacak. Havadan okuma sistemi var. Bu sayede geçen araçlar sınıflarına göre okunabilecek ve ona göre ücretlendirilecek. Şu anda 2.1 milyon HGS kullanıcısı var” diye konuştu.

Depozito karmaşası

OGS cihazı satın alırken cihaz bedeli ve depozito parası ödeyen vatandaşları ise bir sürpriz bekliyor. HGS’ye geçişte ödedikleri depozito ücretini geri alabilecek olan tüketiciler, ödedikleri cihaz bedellerini geri alamayacak. OGS sisteminin sağlayıcıları olan bankalar da, “OGS cihazını satın alanlar eğer depozito ödedilerse bunu geri alabilecek. Ancak cihazları geri alma şansımız yok. O yüzden cihaz bedellerini ödemek söz konusu değil” diyor. Bir başka banka yetkilisi ise “Hiçbir şekilde ne depozito ne de cihaz bedeli geri ödenmiyor” yorumunu yapıyor.

PTT Genel Müdürü Tural ise, “Bankalar bu ücretleri depozito olarak değil cihaz bedeli olarak aldı. 3 yıllık garanti süresi dolan cihazların bedeli geri ödenmiyor.”

Farkları neler

OGS
· Otoyol ve köprülerden duraklamadan, yüzde 20 indirimli geçiş imkanı sağlıyor.
· Ancak alması zahmetli ve pahalı.
· 40-60 lira bedelle alınıyor.
· Kredi kartı hesabıyla ilişkilendirmek veya banka hesabında sürekli para bulundurmak gerekiyor.

2 aylık gelir 14,7 milyon lirayı geçti

HGS
· Satın almak OGS’ye göre daha kolay.
· Tüketici için en önemli fark ise fiyat.
· HGS’ler 5 lira veya 15 liraya alınabiliyor.
· PTT şubelerinden, ya da bankalardan HGS’lere ulaşılabiliyor.
· Bazı bankalar müşterilerine HGS’yi bedava veriyor.

5 SORUDA HGS’YE GEÇİŞ

HGS’yi nasıl alırım?
· HGS kartına PTT şubelerinde 5 lira karşılığında ulaşılabiliyor.  HGS kart ve etiketleri aracınızın plakasına kayıtlı olarak veriliyor. Bu nedenle HGS almak için ruhsat ve kimlikle   başvurulması gerekiyor. HGS kartını ruhsat sahibinin alması gerekiyor. HGS etiketlerine bankalar aracılığıyla da ulaşılabiliyor. HGS dolumları PTT olan her yerden, benzin istasyonlarından ve konaklama tesislerinden yapılabiliyor.

HGS’ye nasıl geçiş yaparım?
· HGS’ye geçiş yapabilmek için öncelikle bankanızla görüşmeniz gerekiyor.
Bu işi yapabilmek için bankalar dilekçe ile başvuru yapmanızı istiyor. Bankadan bankaya değişen uygulamalara göre OGS cihazınızı satın alırken ödediğiniz depozitoyu geri alabilirken, cihaz ücretini almanız mümkün değil.
Bazı bankalar ise hiçbir ücretin geri ödenemeyeceği bilgisini veriyor.

HGS’nin  avantajı neler?
· HGS’nin getirilmesindeki
en önemli neden özellikle köprü trafiğindeki kargaşayı biraz olsun rahatlatmak.
Bunun dışında geçiş ücretlerinde OGS’ye göre bir avantajı yok. Ancak HGS’ye daha uygun şekilde ulaşmak mümkün. Cihaz ücreti OGS kadar pahalı değil ve bir çok noktadan dolum yapılabiliyor.
Banka hesabı olmak zorunlu değil.

Kaçak geçiş nasıl engellenir?
· HGS hesabında geçiş ücretini karşılayacak kredi bulundurulması zorunlu. HGS hesabında geçiş için yeterli bakiye bulunmadığı durumda sıfır bakiyenin altındaki hesaplar 7 gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılmadığı takdirde PTT tarafından iptal edilerek tebligat işlemleri yapılıyor. Yeterli bakiye olmadan yapılacak geçişler, 7 gün içinde hesaba yükleme yapılmaması durumunda 11 kat cezalı oluyor.

Arabamı sattım HGS’mi ne yapmalıyım?
· Ürününüzü PTT merkez ve işyerlerinden iptal ettirerek yeni ürün alabilirsiniz, eski ürün içindeki bakiyeyi gerekli kontroller gerçekleştirildikten 7 gün sonra yeni ürününüze aktarabilirsiniz. Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT Merkezlerinden alabilirsiniz.

OGS satan bankalar

· Ziraat Bankası
· Vakıfbank
· İş Bankası
· Denizbank
· Garanti Bankası