Gönderen Konu: arka fren balata yapışması  (Okunma sayısı 19728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
arka fren balata yapışması
« : Mart 07, 2013, 21:55:00 »
  yaris multidrave S  style  .7000km  . El freni çekilmiş şekilde park ettiğim arabayı  4,5 gün sonra çalıştırıp vitese aldığımda hareketi arka fren balataları tarafından engellendi gaz verip zorlayınca balatalar bibirinden ayrılıyor .servise sorduğumda bunun normal olduğunu uzun sürelı park edeceksem el frenini çekmemem gerektiği söylendi. hiç böyle bir şey duymadım.sorun hakkında bilgisi olan varmı teşekkür eder saygılar sunarım.

Toyota Club Türkiye

arka fren balata yapışması
« : Mart 07, 2013, 21:55:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: arka fren balata yapışması
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2013, 21:58:00 »
  yaris multidrave S  style  .7000km  . El freni çekilmiş şekilde park ettiğim arabayı  4,5 gün sonra çalıştırıp vitese aldığımda hareketi arka fren balataları tarafından engellendi gaz verip zorlayınca balatalar bibirinden ayrılıyor .servise sorduğumda bunun normal olduğunu uzun sürelı park edeceksem el frenini çekmemem gerektiği söylendi. hiç böyle bir şey duymadım.sorun hakkında bilgisi olan varmı teşekkür eder saygılar sunarım.
Eğer balatalar nemlenirse kış aylarında dediğiniz durum oluyor.Sonuçta balataları tutp bırakmayı sağlayan mekanizma donarsa işlevini yapamaz ve nasıl bıraktıysanız öyle kalır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2013, 22:10:13 »
Havalar genelde kaç derece civarı oluyor? Kampana fren olduğundan donma yapabilir çünkü.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2013, 22:11:38 »
özellikle sulu bir zeminde geçip durduğunuzda el frenini çekerseniz bu sonucun meydana gelmesi normal. tabi kış aylarında bu kuraldır el freni çok gerekmedikçe çekilmez. hatta otobüs kamyon vb şoförleri başkaları kullanırken çekmesinler diye imdat valfinini iple bağlarlar ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2013, 23:07:18 »
merhaba
birde belki bu anlatılanlar ile değilde konu ile alakası olabilir, dikkat etmemiz lazım.
lastikleri deterjan ile yıkayıp iyi durulamaz iseniz, motoru yıkayıp tam durulayamazsanız kesinlikle gerek baskı gerekse fren balataları arasına deterjan kaçıyor, yapışıp kalıyor. bu durumu ise sadece vurdurarak açabiliyorsunuz. bende bilmediğim için servis çağırmıştım.
arkadaşlara kesinlikle katılıyorum kışın el freni özellikle gece çok nemli ama düşük ısılarda bu durumu yaşamamanız için el freni çekmeyiniz mümkün ise kaldırıma yavaşca dayayabilirsiniz ve veya uygun viteste (yokuş aşağı geri, yokuş yukarı 1 vites) bırakabilirsiniz. ancak bunda da kaydırma olabiliyor ona da dikkat ediniz. 
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2013, 14:49:41 »
verilen bilgiler için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2013, 15:12:53 »
Balıkesi nekadar soğuk bilmiyorum ama,benim bazen 10 gün bile kullanmadığım oluyor..Yokuş aşağıya(aracın önü aşağıya)şekilde park ediyorum..Geri vites ve el freni çekik,herhangi bir sıkıntı olmadı şuana kadar..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2013, 16:49:03 »
Gayet normal bir durum geçen hafta arbayı yıkadım annmelerden eve geldim daha sonra park ettim ve 5 gün sonra işe giderken sabaha çalıştırdım malum ankara ayazı geri vitese taktık yürüdm gort tarzı bir ses malum balatalar hafiften yapışmış ramapa aşagı inerken tatlıca frene basarak indim ısındı ses kalmadı .Disk li frenlerde kampana gibi kapalı olmadıgından su çamur gibidış etkenlerden daha çabuk etkileniyor çok soguklarda diskleriniz ıslaksa el frenin tam çekmeyin eger düz bir zeminse viteste bırakın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 08, 2013, 16:56:06 »
  Şu konuyu gözden geçirmekte fayda var;