Gönderen Konu: Corolla lastik ebadı değişimi ile ilgili önerileriniz  (Okunma sayısı 18567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
2011 corolla aracımın üzerinde halen kullanmakta olduğum 205 55 16 yokohoma lastikler, sert ve yol sesi fazla olduğundan daha yumuşak hamurlu 205 60 16 michelin ile değiştirmeyi düşünüyorum.konu ile ilgili olarak
1-Bu şekildeki yanak yükselterek yapılacak  lastik değişiminin teknik olarak mümkün olup olmadığı ,
2- Var ise faydası veya sakıncası hakkındaki görüşlerinize ihtiyacım var .
Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla lastik ebadı değişimi ile ilgili önerileriniz
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2013, 19:12:38 »
2011 corolla aracımın üzerinde halen kullanmakta olduğum 205 55 16 yokohoma lastikler, sert ve yol sesi fazla olduğundan daha yumuşak hamurlu 205 60 16 michelin ile değiştirmeyi düşünüyorum.konu ile ilgili olarak
1-Bu şekildeki yanak yükselterek yapılacak  lastik değişiminin teknik olarak mümkün olup olmadığı ,
Değişmeniz size hiçbir getirisi olmadığı gibi aksine aracınızın daha çok yaylanmasına(hatta puding gibi sallanmasına) neden olur.Virajlarda lastiğiniz janta daha çok kuvvet uygular ve çok zorlarsanız çıkabilirde.Ben önermem şahsen orjinali neyse o kalsın hiç girişmeyin.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2013, 19:16:37 »
Muhittin bey Ertan ında dediği gibi lastikte orjinalin dışına çıkmak iyi değil çünkü adamlar ölçmüş biçmiş en uygununu takmış bi sürü testten geçmiş aynı ebad larda michelin takabilirsin daha ekonomik olsun dersen sava ıntensa hp ler var fiyat çok uygun ve çok kaliteli marka araştır karar senin
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2013, 20:17:49 »
yokohomanin hangi modelini kullaniyorsunuz? Yokohomanin sessiz lastikleri var onlarada bakabilirsiniz. ayrica olcuyu kesinlikle degistirmeyiniz size faydasi olmayacagi gibi araci bosuna yipratmis olursunuz. Asagidaki tabloya bakarsaniz eger degisimin +3.2% oldugunu gorursunuz buda araci yorar.

Tire Size Comparison
Specification     Sidewall    Radius     Diameter     Circumference    Revs/km   Difference
205/55-16         113mm     316mm     632mm         1985mm           504           0.0%
205/60-16         123mm     326mm     652mm         2050mm           488            3.2%

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2013, 20:24:49 »
Teknik olarak mümkün ama pek fayda sağlamayacağı gibi 55/16 lastikler çok daha bol bulunur ve ucuz olduğundan da fiyat dezavantajı olacaktır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2013, 21:44:26 »
 Alper'e aynen katılıyorum bununla birlikte lastiğin sertliğinden bahsetmişsiniz. Yanak sertliği mi taban sertliği mi sizi rahatsız eden. Çünkü aynı yanak ebatında, farklı yaylanma konfor düzeyinde lastik marka ve modelleri vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2013, 22:22:43 »
bende sıkıntı olmazsa bu konuya yakın bişey sormak istiyorum.2011 corolla comfort extra aracıma eski aracımdan kalma 205 45 17 jant ve lastiğimi takmak istiyorum.lastik hesaplama programından baktım -2.5 gibi bi farklılık söz
konusu.ne gibi sıkıntı olur benim için.saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2013, 22:28:44 »
bende sıkıntı olmazsa bu konuya yakın bişey sormak istiyorum.2011 corolla comfort extra aracıma eski aracımdan kalma 205 45 17 jant ve lastiğimi takmak istiyorum.lastik hesaplama programından baktım -2.5 gibi bir farklılık söz
konusu.ne gibi sıkıntı olur benim için.saygılar
  Gereksiz yere yakıtı artırır,aracınızı yorar ve yürüyen aksamın yıpranmasına neden olur.Bunun dışında göstegenizde gördüğünüz hız ile gerçek hızınız arafında farklılıklar olur.Ayrıca 17 jant konforu azaltır sizin aracınızda tabi yeni lastik alırkende 17 jant lastik neredeyse 2 katıdır 16 jantın(iyi markalarda)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2013, 22:32:11 »
anladım.vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2013, 22:38:14 »
anladım.vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.
Bridgestone için en ucuz 205/45/17 lastik 382 lira iken orjinal lastiği 220 lira civarında.4 lastikte 640 lirafark eder.Yani kabataslak 3 tane daha orjinal lastikten alabilirsiniz o paraya.Bence önemli bir fark bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2013, 22:54:26 »
merhaba
bende lastikleri yeni değiştirdim. çok araştırdım michelin primacy 3 mü continental 5 sersimi? ama hem fiyat avantajı hemde örjinal alman malı olması tercihimi yanak dayanıklılığı, diş deseni, ıslak zeminde yol tutuşu nedenleri ile continental yönünde kullandım. continental ecocontact 5 205*55*16 aldım herşey dahil 740 tl ye mal oldu. michelin e 201 tl dediler. ama tercih olarak continental tavsiye ettiler. iyi oldu diye düşünüyorum. oldukça sessiz, beklemediğim derecede yumuşak ama dikkat 5 serisi eco ecocontact. bu arada yeni aurislerde ise continental sport serileri üzerinde geliyor. ben çok memnunum, çok yağmurlu günde hızlı kullandım hakikatten suyu atma çok iyi yol tutuşu mükemmel derecede iyi idi.  daha önce de michelinde kullanmıştım ama konfor mükemmel idi ama çok hızlı dişlerinde erime oldu malum yollarımızın durumu. işte değerlendirmeler, corolla arabalarımız için yapılan lastik marka değerlendirmeleri koyu yeşillere dikkat;
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyres_For/Toyota/Corolla.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Eco-Contact-EP--.htm
bakın aslında hepside bir standart tutturdular. hamur reçeteleri hemen hemen aynı fiyat performans farklı. kullanım alışkanlıklarını yollarınız önemli. artık araştırın size hangisi uygun geliyorsa ondan yana tercihi kullanın. ama diyeyim ebatlar ile oynamayın bütün değerleri ile oynarsınız ilk başta yakıtı artırırsınız bilgi vermiş olayım.
selamlar kazasız sürüşler
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2013, 23:31:21 »
Cevap verenlere ayrı ayrı teşekkür ederim.orijinal ebatta Michelin primacy de karar kıldım.Umarım maddi sıkıntıları atlatınca en kısa sürede gerçekleştiririz.