0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir aydır avensis elegant extra kullanıyorum. Arabanın bir durum hariç herşeyinden memnunum.Memnun olmadığım kısma gelirsek yokuş yukarı kalkışlarda eski aracıma göre problem yaşamamdı. Araç sanki kalkmaya isteksiz ve gaz kesiliyor gibi geliyordu. Taki düne kadar...Biliyorsunuz VSC düğmesi var. Bu düğmeye bir kez basıp bırakınca TRC (Çekiş kontrol sistemi) devreden çıkıyor ve rampada daha kolay bir kalkış sağlıyorsunuz. En azından ben böyle tecrübe ettim.
Yasin bey bende bir öneride bulunayım size.Bence hiç ellemeyin TRC yi falaln, siz yokuşta durduğunuzda elektronik el frenini devreye sokun, kalkış yapacağınız zaman vitese takın normal şekilde kalkış yapıyormuş gibi kalkın el freniniz otomatik olarak devre dışı kalacaktır siz minimum patinajla devam edeceksinizdir. Zamanla alışırsanız çok daha rahat kalkış yapabilirsiniz.
Sercan Bey el frenini biliyorum, elektronk el freni aynı zamanda yokuş kalkış desteği sunuyor. Ancak benim anlatmak istediğim farklı birsey. Bizim buraların topoğrafik yapısı malum, dağlık bir memleket. Yerine göre yokuş kalkış desteği yetmeyebiliyor. ( dur kalk yapmak zorunda kalındığında)
Anlıyorum tabi muhakkak yerine göre hareket etmek gerekir.TRC pasif hale getirmenizde zararınıza lastikleriniz yıpranır, sıçrayan taşlar kaportayı çizer, fazla yakıt gider vs.