0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dizel arabadan inip benzinliye binince en az yakanı bile çok gelicektir buna emin olabilirsiniz.Dizelde uzun yolda yakacak kadar da bassanız 6 litrenin üzerinde daha hiç uzun yolda D4D motor görmedim..Ancak benzinliyle D4Dyi takip etmek isterseniz jetta 1.2 bile olsa 8 litreyi en az gözden çıkarmanız gerekmektedir.
selam herkese yeni 1.2 motor jetta nasıldır aranızda bilenler var mı şuanda bizde 1.4 D4D 2008 corolla var sonuşta jetta benzinli yakıt konusunda ne kadar fazla yakar yada uzun yolda bize ne kadar rahatlık,konfor sağlar en önemlisi de yüksek hızlara ulaşma sıkıntısı yaşar mıyız yada yüksek hızda araç fazla bağırır mı bilenler yardımcı olursa sevinir. saygılar...
yakıt konusunda çok üzeceğini sanmıyorum.7 lt civarı yakar sakin kullanımda. enteresan bir motor. o performansı şaşırtacaktır. ama malzeme kalitesi sizi hayal kırıklığı yaşatabilir. diğer wv modellerinden düşüktür malzeme kalitesi...
Yakıt konusunu bilemeyeceğim, Wv kullanmadım ama değerler ortada. Yalnız İsmail beyin belirttiği husus (malzeme kalitesi) hakkında ufak bir tecrübem oldu diyebilirim. Şimdiki aracımı almadan önce aylarca diyebileceğim bir süre zarfında bir çok araç araştırması yaptım. Gerek kendi firma siteleri,gerek forumlar,gerekse kullanıcılarla birebir görüştüm.1,2 Jetta ile ilgili ufak bir sohbet esnasında (diğer hususlara girmeyeceğim) kullanıcı bir arkadaş; bu aracın 1,6, dizel vs. hepsini kulandığını ancak bahsettiğiniz yeni kasa jetta yı tavsiye etmeyeceğini söyledi.Sebep olarak da yeni kasaların Mexica üretimi olduğunu (eski kasalar Almanmış) ve malzeme kalitesinin bariz düşük olduğunu belirtti.Bunu bir parça üzerinde de yazılı olarak gösterdi. Hatta henüz 6 aylık olduğunu söylediği aracın sol ön kapı camı tamamen açıktı ve "bak şimdi diyerek" aracın cam boşluğu olan yeri avuç içine gelecek şekilde baş parmağı ve diğer dört parmağı ile baskı uyguladı. Tahminimden fazla bir esneme ve gıcırtı sesleri duyunca çok şaşırdım ve araçla ilgili düşüncelerim o an tamamen değişti diyebilirim. Umarım bir fikir verebilmişimdir.Tabiki zevkler ve öncelikler değişik olacaktır.Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun.Önemli olan içinize sinmesi.
yıllık 10000 km yapyoruz aşagı yukarı ıstanbul sivas arası gidiyoruz uzun yol olarak amabu malzeme kalitesi beni korkuttu açıkçası maksimum 50 bin lira verebilrz sizin önerecgniz dizel araç var mı benim aklım skoda superB de ama o da pahalı dizeli
elegance olsun isterim çunku bu son arabamız olur heralde ömürlük yani
abi doğru diyosunda babam emekli olcak olmadan alacağı son araba olur ben okulu bitirip iş bulana kadar oho..