Gönderen Konu: 1.2 jetta nasıldır  (Okunma sayısı 3528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota corolla2008
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
1.2 jetta nasıldır
« : Mart 06, 2013, 20:52:35 »
selam herkese yeni 1.2 motor  jetta nasıldır aranızda  bilenler  var mı şuanda  bizde  1.4 D4D 2008 corolla var  sonuşta  jetta  benzinli yakıt konusunda ne kadar fazla yakar  yada  uzun yolda bize ne  kadar rahatlık,konfor  sağlar  en önemlisi de yüksek hızlara ulaşma sıkıntısı yaşar mıyız  yada yüksek hızda araç fazla bağırır mı  bilenler yardımcı olursa  sevinir. saygılar...

Toyota Club Türkiye

1.2 jetta nasıldır
« : Mart 06, 2013, 20:52:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.2 jetta nasıldır
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2013, 21:13:21 »
BEnzinli araca geçiş yapınca ne kadar yakar konusunu düşünmemek gerek aslında ne olursa olsun Benzin pahalı bir de az km yapınca Dizele göre biraz kafayı takarsınız.

1.2 Az yakar öle 4 5 litre yakar diye düşünmeyin. Kim derse yalan söylemiş olur.
Ama illa ki az yakar, ortalamanın altındadır.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2013, 22:18:06 »
Ülkemizde yasal sınır otobanlarda 120 km ve dediğiniz araç bu hıza rahatlıkla çıkar . Yüksek hız yapacaksanız yanlış araca bakıyorsunuz size golf r , evo gibi araçları tavisye ederim .

Yakıt konusunda şimdiki aracınızdan fazla yakacaktır . Benzinliler içinde ise ortalamanın altındadır ama öyle 5-6 lt yakarım diye düşünmeyin şehir içi yakıtı tahminim 8 lt civarında olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2013, 22:41:46 »
bu muhabbet uzar gider ..
kasa ağır motor yetmez falan ama adamlar yapmış..
uzun vadede sorun cıkarırmı bilinmez ama tüp takılacağını sanmıyorum bu araç için mesela ..
kronik sorunları araştırın iyi düşünün derim
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2013, 00:38:41 »
Dizel arabadan inip benzinliye binince en az yakanı bile çok gelicektir buna emin olabilirsiniz.Dizelde uzun yolda yakacak kadar da bassanız 6 litrenin üzerinde daha hiç uzun yolda D4D motor görmedim..Ancak benzinliyle D4Dyi takip etmek isterseniz jetta 1.2 bile olsa 8 litreyi en az gözden çıkarmanız gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2013, 00:51:06 »
Dizel arabadan inip benzinliye binince en az yakanı bile çok gelicektir buna emin olabilirsiniz.Dizelde uzun yolda yakacak kadar da bassanız 6 litrenin üzerinde daha hiç uzun yolda D4D motor görmedim..Ancak benzinliyle D4Dyi takip etmek isterseniz jetta 1.2 bile olsa 8 litreyi en az gözden çıkarmanız gerekmektedir.

Keşke 8 litre civarlarında olabilse.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2013, 01:03:56 »
yıllık kaç km yaptığın önemli bence..benzin pahalı olabilir ama dizel araçların ilk alım maliyeti yüksek...aradaki rakamın sana geri dönüşü nedir yada o verdiğin farkı başka yatırım aracında değerlendirdiğinde parayla para kazanmış olursun...1,2 nin vergi avantajı seni kurtacakmı...yakıt olarak her türlü dizelden çok yakar bence benzin pahalı çünkü..aynı litreyi yakmış olsa bile benzin fiyatından ötürü çok yakmış olacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2013, 09:25:12 »
her kafadan bir ses çıkıyor farklı farklı yorumlar olusuyor bu araca nıyetiniz varsa gıdıp test etmelısiniz sonucta aracı kullanan siz olacağınız için bu önemli
bence siz en ıyısı aracı test edin bıze deneyımlerınızı aktarırsınız boylesı daha mantıklı
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2013, 09:36:12 »
selam herkese yeni 1.2 motor  jetta nasıldır aranızda  bilenler  var mı şuanda  bizde  1.4 D4D 2008 corolla var  sonuşta  jetta  benzinli yakıt konusunda ne kadar fazla yakar  yada  uzun yolda bize ne  kadar rahatlık,konfor  sağlar  en önemlisi de yüksek hızlara ulaşma sıkıntısı yaşar mıyız  yada yüksek hızda araç fazla bağırır mı  bilenler yardımcı olursa  sevinir. saygılar...

Silindir Hacmi 1197 cc 
Beygir Gücü 105 hp 
Maksimum Tork 175 nm 
Yakıt Türü Benzin 
Şanzıman Tipi Düz Vites 
Vites Sayısı 6 ileri 
Şehir İçi Tüketim 7.1 lt 
Şehir Dışı Tüketim 4.9 lt 
Ortalama Tüketim 5.7 lt 
Km Başı Tüketim 28 Krş
Maksimum Hız 190 km 
0-100 Km Hızlanma 10.9 sn 
Yıllık Vergisi 517 TL 
Karoser Tipi Sedan 
Uzunluk 4644 mm 
Genişlik 1778 mm 
Yükseklik 1482 mm 
Boş Ağırlık 1302 kg 
Bagaj Hacmi 510 lt 
Yakıt Deposu 55 lt 
Garanti Süresi 2 Yıl 

Sürücü Hava Yastığı   
Yolcu Hava Yastığı   
Yan/Perde Hava Yastıkları   
Antiblokaj Fren Sistemi (ABS)   
Fren Güç Dağılım Sis. (EBD/HBA/BAS)   
Elektronik Denge Sis. (ESP/DSC/ESC)   
Çekiş Düzenleme Sistemi (ASR/TCS)   
Klima/İklimlendirme   
Sis Farları   
Direksiyondan Kumanda Sistemi   
Çelik/Alaşım Jantlar   
Park Sensörü/Sistemi   
Yol Bilgisayarı   
Hız Sabitleme (Cruise Control)   yok
Yokuş Kalkış Sistemi (Hill Holder)   
Start&Stop Sistemi   yok
Sunroof/Açılır Tavan   yok
Navigasyon/Multimedya Sistemi   yok
Sürücü Kol Dayama   
Xenon Farlar   yok
Elektronik Park Freni  yok
 Uğur bu aractanmı bahsediyosun

Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2013, 13:42:45 »
yakıt konusunda çok üzeceğini sanmıyorum.7 lt civarı yakar sakin kullanımda. enteresan bir motor. o performansı şaşırtacaktır. ama malzeme kalitesi sizi hayal kırıklığı yaşatabilir. diğer wv modellerinden düşüktür malzeme kalitesi...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2013, 14:13:12 »
yakıt konusunda çok üzeceğini sanmıyorum.7 lt civarı yakar sakin kullanımda. enteresan bir motor. o performansı şaşırtacaktır. ama malzeme kalitesi sizi hayal kırıklığı yaşatabilir. diğer wv modellerinden düşüktür malzeme kalitesi...
Yakıt konusunu bilemeyeceğim, Wv kullanmadım ama değerler ortada. Yalnız İsmail beyin belirttiği husus (malzeme kalitesi) hakkında ufak bir tecrübem oldu diyebilirim. Şimdiki aracımı almadan önce aylarca diyebileceğim bir süre zarfında bir çok araç araştırması yaptım. Gerek kendi firma siteleri,gerek forumlar,gerekse kullanıcılarla birebir görüştüm.1,2 Jetta ile ilgili ufak bir sohbet esnasında (diğer hususlara girmeyeceğim) kullanıcı bir arkadaş; bu aracın 1,6, dizel vs. hepsini kulandığını ancak bahsettiğiniz yeni kasa jetta yı tavsiye etmeyeceğini söyledi.Sebep olarak da yeni kasaların Mexica üretimi olduğunu (eski kasalar Almanmış) ve malzeme kalitesinin bariz düşük olduğunu belirtti.Bunu bir parça üzerinde de yazılı olarak gösterdi. Hatta henüz 6 aylık olduğunu söylediği aracın sol ön kapı camı tamamen açıktı ve "bak şimdi diyerek" aracın cam boşluğu olan yeri avuç içine gelecek şekilde baş parmağı ve diğer dört parmağı ile baskı uyguladı. Tahminimden fazla bir esneme ve gıcırtı sesleri duyunca çok şaşırdım ve araçla ilgili düşüncelerim o an tamamen değişti diyebilirim. Umarım bir fikir verebilmişimdir.Tabiki zevkler ve öncelikler değişik olacaktır.Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun.Önemli olan içinize sinmesi.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota corolla2008
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2013, 14:24:46 »
yıllık 10000 km yapyoruz aşagı yukarı ıstanbul sivas arası gidiyoruz uzun yol olarak amabu malzeme kalitesi beni korkuttu açıkçası maksimum 50 bin lira verebilrz sizin önerecgniz dizel araç var mı benim aklım skoda superB de ama o da pahalı dizeli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2013, 14:27:13 »
Yakıt konusunu bilemeyeceğim, Wv kullanmadım ama değerler ortada. Yalnız İsmail beyin belirttiği husus (malzeme kalitesi) hakkında ufak bir tecrübem oldu diyebilirim. Şimdiki aracımı almadan önce aylarca diyebileceğim bir süre zarfında bir çok araç araştırması yaptım. Gerek kendi firma siteleri,gerek forumlar,gerekse kullanıcılarla birebir görüştüm.1,2 Jetta ile ilgili ufak bir sohbet esnasında (diğer hususlara girmeyeceğim) kullanıcı bir arkadaş; bu aracın 1,6, dizel vs. hepsini kulandığını ancak bahsettiğiniz yeni kasa jetta yı tavsiye etmeyeceğini söyledi.Sebep olarak da yeni kasaların Mexica üretimi olduğunu (eski kasalar Almanmış) ve malzeme kalitesinin bariz düşük olduğunu belirtti.Bunu bir parça üzerinde de yazılı olarak gösterdi. Hatta henüz 6 aylık olduğunu söylediği aracın sol ön kapı camı tamamen açıktı ve "bak şimdi diyerek" aracın cam boşluğu olan yeri avuç içine gelecek şekilde baş parmağı ve diğer dört parmağı ile baskı uyguladı. Tahminimden fazla bir esneme ve gıcırtı sesleri duyunca çok şaşırdım ve araçla ilgili düşüncelerim o an tamamen değişti diyebilirim. Umarım bir fikir verebilmişimdir.Tabiki zevkler ve öncelikler değişik olacaktır.Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun.Önemli olan içinize sinmesi.

Çok şaşırdım açıkcası bu duruma.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2013, 14:30:23 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
yıllık 10000 km yapyoruz aşagı yukarı ıstanbul sivas arası gidiyoruz uzun yol olarak amabu malzeme kalitesi beni korkuttu açıkçası maksimum 50 bin lira verebilrz sizin önerecgniz dizel araç var mı benim aklım skoda superB de ama o da pahalı dizeli

SuperB deyince gözlerim parladı. Bana kalsa o fiyata alınabilecek güzel ikinci el bir araç. Jetta yla kıyaslanamaz bile. Donanım olarak o fiyata bazı eksiklikler olabilir elbette. Ve güzel bir dizel o fiyata alınabilir mi bilemiyorum ( Hangi modelinden bahsettiniz bu arada ) Mazda6 da çok güzel lakin motoru büyük. Yeni Opel Astra olabilir. Arkadaşın biri 30 000 km de 2010 modelinin yüksek paketinin bir öncesini (adını unuttum) almış 38-39 bin lira arası bir şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota corolla2008
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 07, 2013, 17:48:20 »
elegance olsun isterim çunku bu son arabamız olur heralde ömürlük yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 07, 2013, 17:51:37 »

Daha yaşın 19 niye son arabanız olsun tamam yine elegance olsun ama son araba olur diye düşünme ilerde daha ne arabalar çıkar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 07, 2013, 17:56:17 »
evet jettadaki malzeme kalitesi sorunu meksikadan kaynaklanıyor. hatta bir yerde okumuştum jettanın pahalı olmasının bir nedenide meksikadan gelen araçların vergilerinin çok olduğundan kaynaklıymış. ama jetta değil passatla superb aynı kefeye koymam. araba salon salamanje (doğru yazdım inşallah :) ) zaten skoda hep ara segment araçlar üretiyor. mesela octavia'da c segmenti gibi durmuyor boyutları c ile d segmenti arasında kalmış bir araçtır. superb'de d ile e segmenti arasında kalmış bir arabadır. 1.4tsi kesinlikle alınacak bir arabadır...
ikinci eli kuvvetli bir arabada isterseniz astra j sedanda olabilir. hatta vaktiniz varsa yakında 1 sene gibi bir süre zarfında 1.6 cdti astralar insignialar gelecek diye bir duyum var. ama benzinli isterseniz 1.4 140 hp astra size yeter ;) 7 8 lt arası bir tüketimi var kullanıcılarının söylemesine göre...zaten 1.6 atmosferik araçların çoğuda bu değerlerde...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 07, 2013, 18:05:28 »
Uğur inşallah gönlüne göre çok çok güzel bi araba alırsın ömürlük olur ama Mahmut un dediği gibi daha yaşın genç be abim
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota corolla2008
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 07, 2013, 18:45:08 »
abi doğru diyosunda  babam emekli olcak olmadan alacağı son araba olur ben okulu bitirip iş bulana kadar  oho.. :D 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 07, 2013, 18:52:12 »
abi doğru diyosunda  babam emekli olcak olmadan alacağı son araba olur ben okulu bitirip iş bulana kadar  oho.. :D
Olur inşallah ya babamın son aracı olur deseydin ok. ama senin yolun daha uzun  :)