Gönderen Konu: YENİ ALDIĞIM TOYOTA COROLLA'M İLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİM  (Okunma sayısı 1512 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '15
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Hepinize selamlar arkadaşlar,
Ocak ayında Şahin marka aracımı satıp, 2000 model Toyota Corolla 1.3 Terra araç aldım.
Kasa olarak 2001'deki makyajlı kasadan önceki yuvarlak farlı modeli...
Böylece Toyota ailesine ben de katılmış oldum, ve bugün foruma da üye olmuş bulunuyorum... :)
Aracımı 12.500 TL bedelle alıp, yürüyen aksamının komple bakımı 1000 TL bedelle yaptırdım,
şuan aracın en ufak bir sıkıntısı yok ve çok ta memnunum...

Soracağım şu, burada Toyota araçlarından ve serilerinden fazlaca anlayan arkadaşlar var.
Aldığım bu araç nasıl ve bu araçta nelere dikkat etmem gerekiyor?
Fiyatına göre piyasadaki birçok araçtan iyi olduğu söylendi. Şahin'den başka hiçbir araç kullanmamış ben
tabi bunun farkına varamıyorum ancak araçtan memnunum... 
Sizce iyi yapmış mıyım? Ve bu araçta hem bakım, hem de kullanış açısından nelere dikkat etmeliyim?
2009-2013: Tofaş Şahin 1,6-1991
2013-2015: Toyota Corolla 1,3 Terra-2000
2015-........: Mitsubishi Attrage 1,2 İntense-2015

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ocak ayında Şahin marka aracımı satıp, 2000 model Toyota Corolla 1.3 Terra araç aldım.
Böylece Toyota ailesine ben de katılmış oldum, ve bugün foruma da üye olmuş bulunuyorum... :)
Aracımı 12.500 TL bedelle alıp, yürüyen aksamının komple bakımı 1000 TL bedelle yaptırdım,

Soracağım şu, burada Toyota araçlarından ve serilerinden fazlaca anlayan arkadaşlar var.
Fiyatına göre piyasadaki birçok araçtan iyi olduğu söylendi. Şahin'den başka hiçbir araç kullanmamış ben
Sizce iyi yapmış mıyım? Ve bu araçta hem bakım, hem de kullanış açısından nelere dikkat etmeliyim?
Haydar bey öncelikle güle güle kullanın Şahinden sonra size yeterince tatmin edeceğine eminim sürüş konfor yönünden kasa olarak pek tutulan bir model değildir ama klasik toyotadır yani bildiğiniz TAŞ gibi arabadır fiyatına gelince valla çok uygun almışsınız rutin bakımlarını ihmal etmediğiniz sürece oda sizi hiç üzmeyecektir saygılar
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Haydar bey daha geçenlerde sanayideydim adam 97 torosa 11.500 istiyo ona göre kıyaslayın aracınızla
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.Ekstra dikkat edeceğiniz birşey yok bence.Tabi toyota da daha tecrübeli olan arkadaşların tavsiyeleri önemli ve değerli.Kazasız ve cezasız güner dilerim.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
aracınız hayırlı olsun. 1994 Toyota xli model aracımı 17 yıl kullandıktan sonro satııp yine 2011 model Toyota aldım sonuçta servisle pek işiniz olmayacak yıllarca yağını suyunu koyup kullandım.umarım sizdede öyle olur.ben arızasına rastlamadım biraz şans birazda kullanım sanırım.gönül rahatlığıyla kullanın tek uyarım virajlara yavaş girmeniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 165000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.Güzel bir tercih yaptınız 1.3 terra enjeksiyonlu bu arabalar biliyorsunuzdur 86 beygirdir.Bende de aynı araba var menunum; zati yürüyen aksamını yaptırdıysanız  yag bakımında anca gidersin sanayiye güzel paraya aldınız bende 99 model aracımı gecen sene o paraya almıştım.İyi forumlar.
Ateşşş :)
2000 Corolla 1.6 vvt-İ Sol Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti

Daha mesaj başlığını açtığım ilk günde birçok cevap yazmış arkadaşlarımız. Çok sağolun...
İnanın çok mutlu oldum. Burada daha önceden paylaşılmış konularda da birçok arkadaşın birbirine
desteğini görmüş ve okumuştum zaten. Hemen ilgilenip yanıtlar yazarak yanılmadığımı gösterdiniz.
Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız ve güzel dilekleriniz için...

Hepimiz kazasız ve Toyota ile keyif dolu sürüşler olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Şahinden sonra corolla,kendinizi ve ailenizi sağlama almışsınız diyelim...Hayırlı olsun...Kazasız günler..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti

Çok sağolun Cemil bey, evet öyle oldu... Bütçem 12-14 civarı idi ve uzun araştırma sonucunda doğru karar verdiğime inanıyorum.
Toyota'nın çok el değiştirmeyen, ikinci eli yavaş kasası ancak ben zaten uzun zaman binmek için aldım.
Efsane kasalardan ucuza gidiyor. Neden bir iki yıl daha yenisini almayım? Bir iki yıl demek 20-40 bin km demek...
Hayırlısı olsun, şuan çok çok memnunum...

Allah herkese kazasız ve keyifli sürüşler versin...