Gönderen Konu: d4d dizel motor yağ yakma sorununa çözüm maili aldım  (Okunma sayısı 16560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 yaris 1.33 fun multidrive s
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: d4d dizel motor yağ yakma sorununa çözüm maili aldım
« Yanıtla #20 : Mart 08, 2013, 23:39:21 »

Abi toyotanın ne mal olduğunu daha doğrusu toyota alj nin ne mal olduğunu ciddi sorun yaşayan her toyota kullanıcısı anlıyacak.

Ben piston ve sekman değişimi öncesi aradım bana döneceğiz dediler . 2 gün bekledim gene aradım gene döneceğiz dediler 1 hafta daha bekledim gene arayan olmadı ve ben aradım yine biz size döneceğiz dediler ve ben sorunumu 1 ayda serviste servisi sık sık rahatsız etmem sonucu ve en son benden habersiz 1lt yağı aracıma ekleyip yağ lambasının yanmasını bekliceğiz deyince bende sinir tavan yaptı ve kendilere madem yağ lambası yanması lazım niye yağ eklediniz deyince piston ve sekman değişimine gidildi . Asıl bomba bugün aracımın yağını kontrol ettim ve eksiltme eskisinden daha fazla . Bu sefer yağ lambası yansın öyle servise gidecem bakalım nasıl kıvıracaklar .

Bu arada piston ve sekman değişiminden bu yana 4 ay geçti merkez daha beni arayacak .  :alkis:

mahmut bey telefonları dış aramalara kapalı mümkün değil arayamazlar yazık garibanlık kötü şey bende aranmayı bekliyorum >:(
dünyanın en yüksek tepesinede çıksan oturacağın yer kendi kıçının üzeridir

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 08, 2013, 23:39:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 09, 2013, 00:35:19 »
mahmut bey telefonları dış aramalara kapalı mümkün değil arayamazlar yazık garibanlık kötü şey bende aranmayı bekliyorum >:(

Abi tavsiyem merkezin aramasını fazla beklemeyin bültenle birlikte servise gidip bağırın çağırın . O zaman işinizi görüyorlar tatlı dilden anlamıyorlar . Bülten yoksa bana özelden email adresinizi atın size gönderebilirim . Merkezin aramasını beklemek zaman kaybından başka bir şey değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Mart 13, 2013, 23:52:32 »
kesinlikle dediğiniz gibi bağırmak hakaret bile etmelisiniz nezaket ve ilgi sıfır çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #23 : Mart 21, 2013, 20:26:28 »
         Arkadaşlar bu gün 27760 km'de aracıma 30000 bakımını yaptırdım. Rutin yapılması gereken bakım yapıldı. Bu arada servis görevlilerine yağ yakma konusu ile ilgili gelişme olup olmadığını sordum. Bana motor seri numarasına göre belli araçlarda olduğunu söylediler. Benim aracımında bu seri içinde olduğunu belirttiler ve istersem piston sekman değişimine gidebileceklerini bildirdiler. Ancak ben üçüncü kez bakıma giriyorum. Her bakımda araç yaklaşık 1 litre yağ eksiltiyor. Hiç yağ lambası yakmadı. 10000 km'de yağ çubuğunda iki çizgi arası mesafenin 2/3'ü eksiliyor.
         Sizce ne yapmalıyım. Garantinin bitmesine 10 ay var. Ayrıca ekstra garantimde var. Servis garanti bitene kadar istediğim zaman yaptırabileceğimi ayrıca piston-sekman değişimi yaptıkları 6-7 araçta 800ml civarında yağ eksiltme olduğunu söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 21, 2013, 21:09:42 »
Selamlar
forumda bu konuyla ilgili bir araştırma yaparsanız bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Servisin yağ eksiltme konusundaki tavsiye ve önerileri doğruyu yansıtmıyor.
nacizane tavsiyem 10.000 km de aracın ne kadar yağ eksilttiğini net olarak tespit ettirin.
Dediğiniz gibi 1lt civarındaysa bence motorunuzu elletmeyin. Belirttiğinize göre yağ lambası da yakmıyormuş.
Kendi görüşümü ve tecrübemi yazmam daha doğru olur ,
piston segman takımı değişmeden (10-40 yağ ile ) araç 7800-8000 km civarı yağ lambası yakıyordu.
piston segman takımı değişiminden sonra (5-30 yağ ile ) 6100 km de yağ lambası yaktı.
TSB nin öngördüğü DPF li araçlarda piston segman takımının blokla değişimi, ancak Türkiye ve Macaristan da uygulanmıyor.
uzatılmış garantiniz varsa eğer son bakımda yağınızı 5-30 tam sentetik yağ olarak tercih edin bir de öyle süreci takip edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 21, 2013, 21:58:00 »
Benim de 2011 dizel corollam, 20.000 ve 30.000 bakımlarına girecekken yağ çubuğunu kontrol ettiğimde minimum seviyesinde idi ama yağ lambası yakmamıştı. 10.000 ve 20.000 km. bakımlarında servis 10-40 standart yağdan koymuştu, 30.000 bakımında ben Mobil1 0-40 tam sentetik yağımı kendim götürdüm. 37.500 km.de aracım ilk defa "low oil level" uyarısı verdi, 0-40 aynı yağdan 1 litre ekleyip 40.000 bakımında durumu bildirdim, bunun üzerine 10-40 servisin kendi yağından kullandılar ve 45.000 km.de gelin yağ seviyesini kontrol edelim dediler. 45.000 km.ye geldiğinde yağ seviyesi minimumun biraz üzerindeydi, servise buradan takip ettiğim kadarıyla pek çok kişinin piston sekman değişimi yaptırdığını bildiğimi söyledim, elimde bültenle birlikte biraz da ısrarcı olunca durumu kabul edip piston sekman değişimi önerdiler, sorunu kesin olarak çözeceğini söylediler. Ben de 50.000 bakımıyla birlikte yapılsın bari diye düşündüm, bu arada 47.000 civarı yine yağ uyarısı verdi, 1 lt. kadar 10-40 ekledim, hafta başında 49.300 km.deyken aracımı servise bıraktım piston sekman değişimi için. İkame araç verdiler. Önümüzdeki Cumartesi gününe yetiştireceklerdi ama bu akşam üzeri arayıp parça bekleneceği için Pazartesi gününe sarkacağını, Salı teslim edebileceklerini söylediler, ben de tek titizlikle hallolsun, sorunum çözülsün diye tamam dedim. Salı teslim alacağım bakalım, sorunun kesin olarak çözüleceğini, daha önce yaptıkları motorların hiçbirisinde sorun olmadığını, revizyondan sonra 50.000 km yapmış müşterileri bile olduğunu ve sorunun olmadığını söylediler. Bu sorun dışında aracımda gayet memnunum, inşallah bu da halledilirse uzun yıllar kullanmak niyetindeyim, hayırlısı bakalım.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 21, 2013, 22:06:37 »
2 gün önce yarisi 10bin bakımına götürdüm , servise biri geldi ama nasıl bağırıyor, yıktı ortalığı , corollası otobanda kaldış yağ lambası yanmış motor garip sesler çıkartarak stop etmiş ve toyota yol yardımda 6 saat sonra gelmiş ve çekici ücretini kaskodan almışlar. Adam delirmişti zor sakinleştirdiler ben size güvenmiyorum , parça değişti diyorsunuz ama yalan inanmıyorum diye inletti ortalığı . Bence adam hakklıda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #27 : Mart 21, 2013, 22:53:14 »
2 gün önce yarisi 10bin bakımına götürdüm , servise biri geldi ama nasıl bağırıyor, yıktı ortalığı , corollası otobanda kaldış yağ lambası yanmış motor garip sesler çıkartarak stop etmiş ve toyota yol yardımda 6 saat sonra gelmiş ve çekici ücretini kaskodan almışlar. Adam delirmişti zor sakinleştirdiler ben size güvenmiyorum , parça değişti diyorsunuz ama yalan inanmıyorum diye inletti ortalığı . Bence adam hakklıda

Abi maalesef bu durumda olan çok . Allah bu sorunu yaşayanlara sabır versin . Ben iple aracımın 5. yılını doldurmasını bekliyorum satıp kurtulacam . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Mart 21, 2013, 23:08:09 »
BENCE 0-40 FULL SENTETİK HARİKA BİR YAĞ toyota sadece bakım aralıkları 10 bin olsun diye kullanıyor kullanan başka marka kalmadı 0-40 en az 17000 km kullanılır 20000 km kullanan arkadaşlarım var bende kullanıyorum arabanın sesi bile değişti artık 10-40 devri çoktan bitti bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 28, 2013, 09:51:10 »
4 mesaj yukarıda aracımı piston sekman değişimi için bıraktığımı yazmıştım. Dün sabah aracımı teslim aldım. Teslimat formunda görülen değişen parçalar şunlar;

Piston segman takımı, Takım Conta Motor, Oring, Conta, Conta su giriş gövde, yağ filtre elemanı, antifriz sllc 5 lt, motor yağı 5w30 5lt, segman seti, piston, aks somunu, klips, klima valf oringi, civata, conta, debriyaj rulman ve ayırıcı, conta silindir kapak, pompa vakum.

Aracın km.si de 50.000'e geldiğinden, 50.000 bakımı da yapılmış oldu, bakım için 92, ekstra değişmesini istediğim hava filtresi için 44, ikisinin kdv dahil toplamı 160 TL ödedim.

Söylenilene göre turbo yeni seridenmiş o yüzden değişmemiş. Akşam stop ettikten yarım saat kadar sonra düz zeminde yağı kontrol ettim, tam maksimum çizgisinde görünüyor. İnşallah 5.000-10.000 km sonra da aynı seviyede kalır :) ya da minimum düzeyde eksilir. Motor sesinde belirgin bir azalma farketmedim, hatta 2000-2400 devir aralığında tiz bir rezonans sesi gibi bir şey farkettim, zamanla azalır ya da geçer mi bilmiyorum, rahatsız edici bir düzeyde değil zaten. Araç biraz daha atak geldi, gaza yüklenince daha iyi devirleniyor gibi.

Bu sabah da Kayseri'den çıkıp Tokat'a geldim, yol bilgisayar verilerini sıfırlamıştım, 260 km yol, 2 saat 56 dk., ortalama hız 90 km/s, ortalama tüketim 4,3 lt/100  km çıktı. Son zamanlardaki tüketimlerimden daha düşük ama ben açıkçası daha da düşük bir tüketim bekliyordum. Aracı zorlamadan, ağır ağır hızlanarak, 6. viteste 100-120 aralığında geldim tüm yolu. Hava filtresi yeni değişti, yazlık lastikleri taktırdım, yeni yağ 5-30, bir de piston sekman değişimi olunca tüm bunların bileşkesi olarak 4 litrenin altına inmeyi hayal etmiştim :( İlk 10.000 km.de bu yolda kışlık lastiklerle 4 lt/100 km tutturduğum olmuştu, sonradan o değeri hiç göremedim gerçi, 4,5 lt civarlarında geziyordum uzun yolda. Yine de zamanla biraz daha düşer diye umudum var bakalım. Gelişme olursa yine paylaşırım.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Mart 28, 2013, 23:52:08 »
sorunlarınız çözülmüştür inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 30, 2013, 02:10:54 »
merhabalar
50.000 km bakım ve motorda yapılan revizyon sonrası 2010 model Corolla 59.100 km ye geldi. bakım ve revizyonda 5w30 tam sentetik yağ konulmuştu.  yeni izmir denizli-izmir gidip döndüm. yolda ortalama 6 viteste ve 100 km/saat hızla 3,7 lt/100 km mazot yaktı. yakıt çok iyi idi zaten revizyon sonrası hep bu kararda yakıt tüketimi oldu. bunda yeni değiştirdiğim eco contitact continental 5 serisinin etkisinin de olduğunu düşünüyorum. denizliye girdiğimde yağ seviyesine baktığımda yağ çubuğu seviyesi daha önce olan seviyede yani ortanı üstünde idi. izmir e dönüşümde kontrol ettiğimde yine aynı seviyede idi. artık bakım zamanı da yaklaştı sadece 900-1000 km kaldı. benim arabada çok şükür ki bu iş çözüldü diye düşünüyorum. servis ile görüştüm işlem başarılı olmuş dediler. zaten ilk 4000-5000 km de belli ediyor dediler. benim arabanın durumuna onlarda sevindi. bu arada Toyota servisinde geri dönen varmı diye servis müdürüne sorduğumda olduğunu merkeze bildirdiklerini ve tahminlerine göre sandık motor değişimini beklediklerini ifade ettiler. anladığım kadarı ile yakıt tüketimi ile yağ eksiltme aynı paralelde gelişen kriterler. yakıt azalması=yağ eksiltmeninde azalması diye düşünüyorum.
selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #32 : Mayıs 15, 2016, 23:48:56 »
elinde hatalı olan araçların vın numaraları olan arkadaşımız var mı. yayınlarsa çok iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #33 : Mayıs 16, 2016, 00:19:32 »
elinde hatalı olan araçların vın numaraları olan arkadaşımız var mı. yayınlarsa çok iyi olur.

Gürcan bey o liste pek işe yaramıyor . Fakat illa istiyorsanız size özelden linkleri gönderiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 16, 2016, 01:29:35 »
Aynen benim 2011 de o listede yok ama aklimda deli sorular ile cabaliyorum.Mis gibi tüplü öfkeli verso yu sat kendine heyecan ara :)

Aha liste burada
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #35 : Mayıs 16, 2016, 13:30:08 »
Mahmut bey iletinin için teşekkür ederim. Listeyi inceldim gördüğüm kadarıyla benim vın gözükmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #36 : Mayıs 16, 2016, 17:05:44 »
Mahmut bey iletinin için teşekkür ederim. Listeyi inceldim gördüğüm kadarıyla benim vın gözükmüyor.
Rica ederim Gürcan bey. Dediğim gibi liste pek işe yaramıyor. Benim aracım 2 listedede yoktu fakat sorunluydu. Ve bu durum sadece benim araca özel değildi bir çok araçta olan bir durumdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 41500
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 20, 2016, 14:44:05 »
Abi tavsiyem merkezin aramasını fazla beklemeyin bültenle birlikte servise gidip bağırın çağırın . O zaman işinizi görüyorlar tatlı dilden anlamıyorlar . Bülten yoksa bana özelden email adresinizi atın size gönderebilirim . Merkezin aramasını beklemek zaman kaybından başka bir şey değil .

Mahmut Bey bende 2013 model 1.4D4D comfort extra var. 30.05.2015 tarihinde yapılan Ecu güncellemesine kadar hiçbir sorun yoktu. Bu tarihten sonra 6 ayda 6 kez dpf dolup kızdırma bujisi uyarı lambası yandı. 5. kez yandığında kıyameti kopardım dpf partikül filtresini değiştirdiler. Bir daha sonra olmaz dediler. 6. kez yandı bu sefer hem servis hem de Toyota Türkiye aracınızda bir hata kodu yok ve rejenerasyon işlemini yapmanız gerekli diyorlar. Ben de hukuki yollara başvurmak için bilgi topluyorum. Elinizdeki bülteni bana da (bulent.ozkaya@hotmail.com) gönderirseniz çok sevinirim. Size katılıyorum gerçekten tatlı dilden anlamıyorlar. Garanti süresinin bitmesine çok az kaldığı için hızlı davranmaya çalışıyorum. İlginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #38 : Mayıs 20, 2016, 14:53:49 »
Mahmut Bey bende 2013 model 1.4D4D comfort extra var. 30.05.2015 tarihinde yapılan Ecu güncellemesine kadar hiçbir sorun yoktu. Bu tarihten sonra 6 ayda 6 kez dpf dolup kızdırma bujisi uyarı lambası yandı. 5. kez yandığında kıyameti kopardım dpf partikül filtresini değiştirdiler. Bir daha sonra olmaz dediler. 6. kez yandı bu sefer hem servis hem de Toyota Türkiye aracınızda bir hata kodu yok ve rejenerasyon işlemini yapmanız gerekli diyorlar. Ben de hukuki yollara başvurmak için bilgi topluyorum. Elinizdeki bülteni bana da (bulent.ozkaya@hotmail.com) gönderirseniz çok sevinirim. Size katılıyorum gerçekten tatlı dilden anlamıyorlar. Garanti süresinin bitmesine çok az kaldığı için hızlı davranmaya çalışıyorum. İlginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Bülent bey geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sorununuzu çözerler . Linkleri email adresinize yolladım .