Gönderen Konu: VSC devreye girdiğinde görsel uyarı haricinde sesli uyarı alıyor musunuz?  (Okunma sayısı 3950 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2006 model 1.8 Elegant otomatik aracımın VSC'sini test ederken ekranda ışığının yandığını gördüm ama sesli uyarı almadım. Arkadaşımın 2004 model 2.0 avensisinde VSC devreye girdiğinde birde sesli uyarı veriyordu. Sizin araçlarımızdan da durum aynı mıdır yoksa benim aracımda mı farklılık var bilemedim. Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
VSC devreye girdiğinde sesli uyarı veriyor araç bende durum bu ama her markada ya da araçta aynı şekilde olmayabilir.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
evet, kesik kesik bipleme sesi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Vsc nin sürekliliği ve şiddetine bağlı olarak ses çıkıyor ..

Sorması ayıp vsc yi devreye sokmayı nasıl başarıyorsunuz ? ave gibi bir arabada..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
AUriste TRC yi bolca devreye sokuyorum ışıklı ikaz veriyor..Çok uğraşmama rağmen VSC yi bir sefer devreye sokabildim, ciyak ciyak sesli uyarı verdi, o ara göstergeye bakamadım :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti

Sorması ayıp vsc yi devreye sokmayı nasıl başarıyorsunuz ? ave gibi bir arabada..
Ne yalan söyleyeyim test etmekte zorlandım. Ben mi savurtturamıyorum diye daha önce 2.0 avensis kullanan arkadaşı direksiyona otutturdum, 10 dakika kadar uğraştık şehir içinde, o zorladı ben gösterge tablosuna baktım. Sadece  bir kere savurttırabidik, Işık yandı ama ses çıkmadı.

Aslında VSC devreye girdiği için çok dert etmiyordum ama ara ara "VSC ve TRC OFF" ışıkları yanıyor ve Kontağı kapatıp açtığımda sönüyor. Arıza kodu olarak da C1203 diye bir kod veriyor ki bu da motor ecusuyla çekiş kontrol ecusuyla arasında haberleşmede aksaklık olduğunda ortaya çıkarmış. Soketler ve kablolarda problem olabileceğini okudum. Olmadı servise bırakıp komple check up dan geçireceğin. Bu konuda tecrübesi olan var mı bilmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ne yalan söyleyeyim test etmekte zorlandım. Ben mi savurtturamıyorum diye daha önce 2.0 avensis kullanan arkadaşı direksiyona otutturdum, 10 dakika kadar uğraştık şehir içinde, o zorladı ben gösterge tablosuna baktım. Sadece  bir kere savurttırabidik, Işık yandı ama ses çıkmadı.

Aslında VSC devreye girdiği için çok dert etmiyordum ama ara ara "VSC ve TRC OFF" ışıkları yanıyor ve Kontağı kapatıp açtığımda sönüyor. Arıza kodu olarak da C1203 diye bir kod veriyor ki bu da motor ecusuyla çekiş kontrol ecusuyla arasında haberleşmede aksaklık olduğunda ortaya çıkarmış. Soketler ve kablolarda problem olabileceğini okudum. Olmadı servise bırakıp komple check up dan geçireceğin. Bu konuda tecrübesi olan var mı bilmiyorum...

31 marta kadar ücretsiz check up var uğrayın isterseniz bi.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Allahım sen başka dert verme...
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
31 marta kadar ücretsiz check up var uğrayın isterseniz bir.

+1 Güzel öneri ;)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi

vsc en güzel keskin virajda devreye sokabilirsiniz ama dikkatli olun bu tarz sürüşler  "eğitimli kişiler " tarafından yapılır. Aracı denicez derken bariyerlerle sobelenmeyin. Kesinlikle tavsiye etmiyorum ki sadece siz değil trafikte olan diğer sürücüleride teklikeye atarsınız.  İşin sonucu takla atmaya kadar gidebilri. Sonuçta kazalar bilerek ve isteyerek yapılmaz yapılsa adı kaza olmaz dimi ama ..

İşinizi kolaylaştıracak bi kaç etmen var mesela karlı düz bi yer bulursanız yada trafiğe kapalı açılmalış bi otoban yağmur sonrası gibi.. Böyle zeminler kuru zemine nazaran daha tehlikeli olduğu için araç daha kolay tepkilerinize cevap verir...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi

Yüksek hızla, yoldaki su birikintisine girdiğinizde devreye giriyor en basitinden.O kadar zor değil devreye girmesini sağlamak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Araci biraz zorladigimda gorsel isaret yanip sonuyor :) limitlerini astigimda ise hem gorsel hemde sesli ikaz aliyorum :) bilhassa onden cekisli arabayla yanlamaya calisirken sesli ikaz cikiyor :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
2003 model 2.0'da sesli ikaz var.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Daha yeni TRC devreye girdi hızla girdiğim mıcırlı yolda. Gece karalnığında farkedemedim, arabanın arkası sola doğru resmen kaydı, hafif dokunduğum freni hemen bıraktım. Ekranda TRC ışığı anlık yandı söndü. İkaz sesi duymadım.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
TRC de duyulmuyor zaten, VSC nin devreye girişinde oluyor ki VSC'de devreye kolay kolay giren bir sistem değildir.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
ben ancak karda vsc yi devreye soktum kuru yolda biraz zor kayma çok hafif ve kısa ise görsel uyarı eger uzun ve tehlıkelı kayma varsa sesli ve görsel uyarı veriyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Araç 2008 1.6 Avensis. VSC gerçekten zor devreye giriyor. Sadece karlı zeminde VSC yi çalıştırabilmiştim. Diğer zeminde bu iş zor. Çaba gerektiriyor. Devreye girdiğinde gösterge panelinde uyarı ışığı yanıp sönüyor. Bununla birlikte çok az bir bipleme sesi duyuluyor. Gürültülü ortamda duymak çok zor. Ancak zemin karlı iken gürültü çok az olduğundan bu sesi işitebilirsiniz.
Yine de, Allah bu tür güvenlik donanımlarını kullandırmak zorunda bırakmasın  diye dua ediyorum...
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
Aracımda VSC'nin sorunsuz çalıştığına kanaat getirdikten sonra araç bulunmayan yerlerde bir kaç deneme yaptım. Belirtildiği gibi aracı çizgisinden çıkarmak çok kolay değil. Gerçekten zorlamak gerekiyor. Defalarca denemem sonrasında ekranda ışığın yandığını gördüm ama  sesi hiç duyamadım. En son servis elemanlarıyla yaptığım test sürüşünde de, elemanlar sesli ikaz her donanımda olmayabilir dediler.

Şansımıza bu sene ben arabayı aldıktan sonra kar da yağmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Mehmet-san
Daha öncede dedigim gibi 60km ile giderken direksiyon tam tur çevirmeden  VSC yi test etmen zor. Ben inanmayan kişiler için defalarca denedim hepside sonunda arabaya büyülendiler.

Örnegin önceden Corollam ile 80 ile girdigim virajda araba arkasını bırakıyor ve kontra hareket yapmam gerekiyordu. Ama Avensis ile aynı virajda 120km giriyorum VSC bile devreye girme ihtiyacı duymuyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new