0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
133 torku 1.3 araçlar üretiyo 183 olması lazım Faruk bey benzinde 60-70 gibi yakıyor kış aylarında doğrudur arkadaş kullanıyo var yani benim carinada 35-40 arası lpg de
ST191 Corona'lar 128hp (130ps), ST191 Carina ve ST220 Avensisler 132hp (136ps)'tir.
128 hp, şehir içi 40 kuruş 2000 motor için çok normal
Bence çok yakıyor aracın . Bende Avensis kullanıyorum aynı motor (lpg ) şehir içi 40 krş yakıyorum . Açık hava filtresi ,katalizör yok , Egzoz var ,basık , 18 inç lastik ve basıyorum aynı yakıtı yakıyoruz şimdi çok sevindiim Yardımcı olmak isterim aracınız çok güzel duruyor ama fotoları lazım Abi duy bunları
Erdi valla geçenlerde bende ölçtüm ama kaba taslak bir ölçüm oldu hani çalışınca benzinde çalıştığı için tam sağlıklı ölçüm olmuyo anca uzun yol yapacan uzun yolda zaten az yakıyorlar ş içi önemli
Doğrudur Ahmet abi uzun yolda benım arac 3000-4000 devir arası gidiyorum en son ocakda ölçtüm 27 krş yaktı . Açık hava filtresi ,katalizör yok , Egzoz var ,basık , 18 inç lastik. Bunlarda var üstünde bana göre çok iyi bir yakıt yakıyor .şehir içi fulleyip 100 km aynı petrolde fulleyip ölçüyorum araba benzinde çalışıyor orası ayrı konu onu katmıyorum artık motor için çok iyi benzinde çalışması. Şehir içi 100km -11-12 lt gaz yakıyor arac
Erdi bu saydığın 18 inç jant falandan sonra 27 krş hakkatten az yakıyor maşallah aracın ama ben uzun yolda 3000 deviri bile göstermiyorum aracıma gerek benimki daha az yaksın hiç ölçmedim yani bilemiyorumda hava yağ filt değiştim bujileri değiştim yağı değiştim orj jant takılı orj eksoz ve senden daha yumuşak kullandığıma göre seninkinden az yakması lazım bence bu beni mutlu etti işte
abi birşey soracam 1.4 ile 1.6 arasında denediğim kadarıyla fark yok 100'le gidiyor ama sizinki 5. vites 3000 devirde hangi hızda gidiyor ?
Ahmet abi orjinal hali uzun yolda 19 krş yakıyordu en son Bu helde bu kadar yakması benı çok mutlu ediyor zaten motor hiç zorlanmıyor hıza ulaşmak için ulaşıncada daha az yakıtla hızını koruduğu için rahat rahat gidiyorum Abi egzozun içi boş olduğu için motor sıkışmadan atıyor havayı 5 vites 3000 devir=110km yapıyor hocam
erdi şehir içinde gaza geçinceye kadar yaktığı benzini hesaplıyomusundevir- hız oranı motorla pek alakalı değil sanzımanla alakalı
19 krş yaktığı zamanki sabit süratini devir saatini falan hatırlıyonmu (biraz saçma oldu ama)
Murat abi haklısın ama o kadar hesap yapmaya gerek yok zaten . Motorun sağılığı için , Ben gaza basınca bana verdiği mutluluk gibisi yok ne yakarsa yaksın şimdilik zaten öğrenci olduğum için cebımdeki son parayı bile yakıta verip geziyorum tabi ilerde yaş değişince işler değişir tabi
Murat abi o dediğin hesaplamayı yapamıyorum işte ya araçta sürekli not defteri bulundurup not alacaz mesela km yi sıfırladık çalıştırdık 3 km benzinde gittik 15 km sonra stop ettik 15-3=12 km lpg de böyle bişeymi yapmalıyız yoksa başka çaresi varmı?
ya arkadaşlar zaten bu hesabı yapmadığımız için 2.0 motoru seviyoruz. gaza basınca sırtımızı koltuğa yapıştırıyor vergidende düştü 261 bin km olduğu halde de diri daha ne isteyelim
Valla abi bu konuda haklısın ayda 30 tl fazla veririm 1,6 ya göre ama arabaya biniyom derim bide Murat abi geçen aracın yağını değişti bacanağım sanayide lukoil 10/40 yağ koymuş bilgin varmı bu yağla ilgili [url=http://www.cagirpetrol.com/cagircom/default.asp?page=urunler&marka=lukoil&tur=Binek]]http://www.cagirpetrol.com/cagircom/default.asp?page=urunler&marka=lukoil&tur=Binek]http://www.cagirpetrol.com/cagircom/default.asp?page=urunler&marka=lukoil&tur=Binek bir baksana abi ben pek anlamam