Gönderen Konu: 2,5 aydır direksiyon kutusu bekliyorum  (Okunma sayısı 1523 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2,5 aydır direksiyon kutusu bekliyorum
« : Mart 05, 2013, 14:42:24 »
selamlar :) yaklaşık 2,5 ay önce 95 model xei aracımla virajda kayarak küçük bi kaza yaptım.araç hala serviste direksiyon kutusunun gelmesi bekleniyo(japonyadan gelcekmiş) sizce bu kadar beklemek normal mi?

Toyota Club Türkiye

2,5 aydır direksiyon kutusu bekliyorum
« : Mart 05, 2013, 14:42:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: 2,5 aydır direksiyon kutusu bekliyorum
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2013, 15:06:24 »
selamlar :) yaklaşık 2,5 ay önce 95 model xei aracımla virajda kayarak küçük bir kaza yaptım.araç hala serviste direksiyon kutusunun gelmesi bekleniyo(japonyadan gelcekmiş) sizce bu kadar beklemek normal mi?
Olabiliyor böyle durumlar ama bunun yasal olarak bir süreci olması gerekiyor,tedarik süreci olarak.Ona bir bakın ayrıca çıkmayada yönelebilirsiniz bu kadar beklemektense.Eğer kasko var diye bu şekilde ise çıkma olarak alın taktırın kullanın başka sorun yoksa,diğer yenisi gelince bunu çıkarır satarsınız olmadı.Tabi fiyat ve değişmesi gereken kısmı bilmiyorum ama araçsız kalmaktan iyidir bence.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2013, 15:36:20 »
On yaşını geçen araçlarda Toyota parça temini konusunda yasal olarak herhangi bir yükümlülük altında tutulamaz, ancak burada servisin yedek parça deprtmanında bir kopukluk olduğunu yada kaporta aşamasından sonra direksiyon kutusunun hasarlı olduğunun ortaya çıkması sonrasında sipariş edilmiş olabilme ihtimali aklıma geliyor aksi durumda 75 gün uzun bir süre, biz 30-45 gün civarı temin süresi verdiğimiz de kıyameti koparanlar oluyor :)

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2013, 15:44:30 »
Çıkmacılardan temiz bulabilirdiniz bu araçlar piyasada hayli çok eminim hurdacılarda çıkması kesin vardır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2013, 17:15:44 »
yanıtlar için teşekkürler,araç bayi servisinde kaskodan yapılıyo(biz çıkma parça kullanmayız,orjinali bekliyeceksiniz dedi) ayrıca pert e çıkarmışlardı ben engelledim çünkü sadece sol tekerlek kaldırıma çarptı. exper 6000 lira fiyat çıkardı(alt takım için)keçe,salıncak,bilyalar,direksiyon kutusu(2000liraymış)daha bir sürü şey herşeyi yapıldı tek eksik direksiyon kutusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2013, 17:19:12 »
yanıtlar için teşekkürler,araç bayi servisinde kaskodan yapılıyo(biz çıkma parça kullanmayız,orjinali bekliyeceksiniz dedi) ayrıca pert e çıkarmışlardı ben engelledim çünkü sadece sol tekerlek kaldırıma çarptı. exper 6000 lira fiyat çıkardı(alt takım için)keçe,salıncak,bilyalar,direksiyon kutusu(2000liraymış)daha bir sürü şey herşeyi yapıldı tek eksik direksiyon kutusu.
Perte çıkarmaları daha hayırlıymış bence.Sonuçta aracınız yapılsa bile seneye kasko piriminiz artacak.Ayrıca aldığınız risklerde cabası.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2013, 17:28:54 »
9,500 e nasıl alcam aynısını,ayrıca kaporta hasarı yok onlar uğraşmamak için pert e çıkardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2013, 17:34:57 »
9,500 e nasıl alcam aynısını,ayrıca kaporta hasarı yok onlar uğraşmamak için pert e çıkardı.
9.500 mü   :blink:   baya düşükmüş bu durumda haklısınız.Geçmiş olsun ne diyeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2013, 17:40:10 »
teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2013, 19:44:02 »
Temiz bir ae101 16-17 bine gidiyo öldürmüşler resmen bence çok ciddi bir hasar degil sadece servise girdigi için abartılmış bir hasar .Kaportasında birşey yoksa kullanmaya devam edin benim gibi pişman olursunuz sonra
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2013, 20:37:47 »
kaportada birşey yok,sadece sola çevirdim  tekerleği kaportayı kurtarmak için kaldırıma çarptı yamuldu .