Gönderen Konu: Pipo.  (Okunma sayısı 2214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Pipo.
« : Mart 02, 2013, 21:38:32 »
  Selam,
pipo hakkında bir kaç bilgi;(az önce, hazırladım ve keyfini çıkardım :) ) ama bu tarz şeyler sağlığa zararlıdır!.

''Pipo, tütün içmeye yarayan, ahşap, taş, metal, cam, kil benzeri malzemeden yapılan gereçtir.
Günümüzde genellikle gül ağacı veya lületaşı gibi malzemelerden yapılmaktadır. El yapımı iyi bir pipo oldukça yüksek fiyatlardan alıcı bulabilir.
Pipolarda özel olarak harmanlanmış, belirli nem oranına sahip tütün karışımları kullanılır.

Yapı [değiştir]

Geleneksel bir pipo, içine tütün konularak tutuşturulan yanma haznesi ve ebonit veya benzeri maddelerden yapılan ağızlıktan oluşur. Klasik pipoda ağızlığın pipo gövdesine bağlandığı kısmın ucunda yanma sırasında ortaya çıkan su buharını yoğuşturmak ve dumanı bir miktar soğutmak için genellikle alüminyum ya da pirinçten yapılma bir filtreleme elemanı bulunur.
Günümüzde üretilen pipolarda yoğuşturucu yerine balsa ağacından yapılma ahşap ya da karton kılıflı, içinde aktif karbon bulunduran filtreler kullanılır. Bu tür filtreler piponun yapısına göre 4-9 mm gibi kalınlık 30-35 mm gibi uzunluklarda üretilir. Aktif karbon veya balsa filtre kullanımı tütün içiminin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini bir miktar azaltır.
balsa filtreler %90 civarı koruma sağlar daha çok bu filtre tercih edilir.
Tütünün yanması ile açığa çıkan dumanı içinde su bulunan bir kaptan geçirmek sureti ile filtre eden nargile benzeri çok parçalı pipolar da mevcuttur.

Tarihçe
Tütün içmek için kullanılan ilk pipo benzeri gereçler MÖ 1500'lerde Amerika kıtası yerlileri tarafından kullanılmıştır. Yerliler için tütün içimi daha çok törensel amaçlıydı. Barış çubuğu adını verdikleri pipo benzeri gereçler özel toplantılarda kullanılırdı. Avrupalıların Amerika kıtasına ayak basmalarından sonra eski kıtaya gelen tütün kısa sürede yaygınlaştı. 16. yüzyılda tütün bitkisi eski kıtada da üretilmeye başlanmıştı. Bu dönemlerde tebeşir taşından yapılan pipolar ile tütün içilmesi özellikler gemiciler arasında çok yaygındı.

Sağlığa etkileri
Diğer tüm tütün tüketim biçimleri gibi pipo içiminin de sağlığa zararlı olduğu kesindir. Bulundurduğu nikotin maddesinin bağımlılığa yol açtığı klinik olarak kanıtlanmış olan pipo; dil, dudak ve gırtlak kanserinin de tetikleyicisi olabilmektedir. Tütünün yanması sonucu açığa çıkan duman karbonmonoksit, kadmiyum, siyanür, kloroform, DDT ve Etanol içermediği halde astım, nefes darlığı ve en önemlisi anfizeme yol açmaktadır. Birçok ülkede tütün ürünleri üzerine 'hastalıklara yol açabilir' uyarısı konulması zorunludur ve topluma açık yerlerde kullanılması yasaktır.''

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Pipo

Toyota Club Türkiye

Pipo.
« : Mart 02, 2013, 21:38:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Pipo.
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2013, 23:15:00 »
Konu icin tesekkurler :)
Babama hediye alacaktim. Nasil hazirlanip kullanildigi hakkinda arastirma yaptim ama biraz zahmetli olunca vazgectim :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2013, 23:36:30 »
eski filimlerde falan  bakınca millet paso tütün kullanıyormuş
günümüzde artık  sigara içenler 2. hatta3. sınıf insan olarak görülüyor
iyide oluyor
gelişmiş ülkelerde artık 3. sınıf bile değiller.... sınıfsızlar
onca sene nasıl içimişim bu zıkkımı şimdi şaşıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2013, 08:06:23 »
Babama hediye alacaktim. Nasil hazirlanip kullanildigi hakkinda arastirma yaptim ama biraz zahmetli olunca vazgectim :)
İşin aslında keyifli tarafı hazırlık ve temizlik bence. :)

iyide oluyor
Aslında tütün ve tütün ürünlerini sevmem, özellikle insanın üzerinde bıraktığı koku iğrenç. Zaten beni bilenler pek yanımda içmez. Ancak pipo bir merasim gibi, zaten ancak senede bir hazırlanacak bir şey ve sadece keyif için. :P
 Sigarayı bırakmada en etkili yolun ondan tiksinmek olduğunu duymuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2013, 09:01:24 »
hiç sigara kullanmamış birisi olarak bunları hep merak etmişimdir. geçen nargile içeyim dedim kafam bir milyon oldu :D paylaşım için teşekkür ederim ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2013, 13:18:19 »
hiç sigara kullanmamış birisi olarak bunları hep merak etmişimdir. geçen nargile içeyim dedim kafam bir milyon oldu :D paylaşım için teşekkür ederim ;)

Aynı şey banada olur :) Sigarayı hiç sevmem ama nargile arasıra dostlarla arkadaşlarla içerim.Pipo deyince lületaşı aklıma geldi.Eskişehrin lületaşı meşhurdur. :)

http://www.pipomarket.com/?kategori-12-LULETASI-PiPOLAR---MEERSCHAUM.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2013, 15:22:22 »

evet bence de ama babam uğraşmaz çakar çağmağını içer sigarasını :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2013, 15:37:27 »

kardeşim babana pipodan başka hediyemi yok adamın sağlığıyle oynuyon gömlek al kravat al takım lbise al ne bilem tütün ürünleri almada :)

iyide oluyor

35 yıl sonra sigarayı bırakdından sonra pederde öle diyor abii...

Aslında tütün ve tütün ürünlerini sevmem, özellikle insanın üzerinde bıraktığı koku iğrenç. Zaten beni bilenler pek yanımda içmez. Ancak pipo bir merasim gibi, zaten ancak senede bir hazırlanacak bir şey ve sadece keyif için. :P
 Sigarayı bırakmada en etkili yolun ondan tiksinmek olduğunu duymuştum.

pipo ve nargile tamamen zevk işi aslında çünkü oratada içmek için bir çaba bir emek var sigara gibi değilki yak iç..o yüzden gün içi sürekli içilebileek birşey değil sigaraya göre az zehir alır vücutta bu şekilde aslında

aman bulaşma kardeş :) nargile keyif işidir cebinde gezdrip sürekli içme şansın oılmadığı için sigaradan daha iyi bence :)

evet bence de ama babam uğraşmaz çakar çağmağını içer sigarasını :)

zehirlenmek için o kadar zahmete girilmez haklı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2013, 15:59:42 »
Uzun yıllar önce 1982 de trabzonun bir dağ köyüne tayinim çıkmıştı, akçaabata bağlı düz köy diye bir yer
köyde 2 lokanta 2 kahve dışında hiç bir tesis yoktu,
kahveleri hiç sevmediğim halde mecburen kahveye gidip okey oynuyorduk,
gece eve gelip banyo yaptığımda saçlarımda resmen sapsarı nikotin akıyordu
meret öyle bir siniyorki saçlara giysilere falan... hadi saçları yıkayarak kurtarıyorsun elbiseleri ne yapacaksın, koka koka dolaşıyorduk
şimdi aklıma geldikçe ürperiyorum

içenler bir an önce kurtulmaya bakım bu musibetten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2013, 18:32:12 »
Uzun yıllar önce 1982 de trabzonun bir dağ köyüne tayinim çıkmıştı, akçaabata bağlı düz köy diye bir yer
köyde 2 lokanta 2 kahve dışında hiç bir tesis yoktu,
kahveleri hiç sevmediğim halde mecburen kahveye gidip okey oynuyorduk,
gece eve gelip banyo yaptığımda saçlarımda resmen sapsarı nikotin akıyordu
meret öyle bir siniyorki saçlara giysilere falan... hadi saçları yıkayarak kurtarıyorsun elbiseleri ne yapacaksın, koka koka dolaşıyorduk
şimdi aklıma geldikçe ürperiyorum

içenler bir an önce kurtulmaya bakım bu musibetten

Amin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2013, 21:42:20 »
 Şunu sormak lazım o zaman sigara tiryakilerine; acaba sigara, tütün bir anda yok olsa onlar için ne olur? :)